Kako podijeliti Internet: Postavite mobilnu pristupnu točku u nekoliko koraka

Naučite kako podijeliti Internet kako se više ne biste našli u situaciji vi ili vaši prijatelji nemate Interneta

Kako podijeliti Internet: Postavite mobilnu pristupnu točku u nekoliko koraka

Koliko ste se puta zatekli u situaciji kada nemate Wi-Fi-ja u blizini, a od mobilnih podataka se ne možete usrećiti jer ste sve megabajte davno potrošili? Ako vaši prijatelji imaju megabajte na raspolaganju, može vas spasiti samo ako netko od vas zna kako podijeliti Internet


(FOTO: PixaBay)

Kako podijeliti Internet?
Naučiti kako podijeliti Internet nije nimalo zahtjevno, a kada to svladate, sami ćete sebi biti zahvalni kada vam u idućoj situaciji bude potrebno. Za početak, osigurajte da osoba koja želi podijeliti Internet ima megabajte na raspolaganju. Zatim potrebno je u postavkama mobilnog uređaja odabrati opciju povezivanja (Wi-Fi) gdje ćete pronaći opciju Hotspot, odnosno Mobilna pristupna točka. Mobilnoj pristupnoj točci dodijelite ime i postavite lozinku koja sadrži najmanje osam znakova.

Korisnici će prepoznati uređaj koji dijeli Internet tako što će imati isti naziv kao i uređaj, no taj naziv uvijek možete promijeniti u postavkama. Spajanje na mobilnu pristupnu točku odvija se jednako kao i na bilo koju drugu Wi-Fi mrežu, koristeći odabranu lozinku. 

Image