Zvjezdanova prognoza

Jarac - godišnji horoskop: Novu godinu započet ćeš pozitivno, a u svibnju te čeka velika promjena na poslu

Draga Jarčice, 22. prosinca počinje tvoje razdoblje, a što te sve očekuje u ovom rođendanskom mjesecu, ali i cijele godine, provjeri u velikoj Zvjezdanovoj prognozi

profimedia-0492797498.jpg
Foto: Profimedia.hr

Draga Jarčice, stigao ti je rođendanski mjesec! Pri ulasku Sunca u tvoj znak, veliki Jupiter stiže u Ovna, gdje će ti u idućoj godini otvoriti put napretka u temama doma, obitelji i privatnih poslova!

Do polovice siječnja još će te malo ograničavati Mars u zoni rada i zdravlja, no nakon 17. možeš krenuti u obavljanje poslova koji su čekali bolju priliku. Srećom, polako prestaje oštar aspekt Saturna i Urana koji nas je sve mučio skoro tri godine, a kod tebe povezuje komunikacije, razmišljanje i polje rada i zdravlja. Velika promjena se sprema zbog izlaska Plutona iz tvog znaka, iako još ne u potpunosti.

Image

Po čemu su sve Jarci posebni i što možeš očekivati u području ljubavi, posla i financija u godini pred tobom - provjeri u nastavku.

Po čemu su Jarci posebni

Ambiciozna si, jake volje, pouzdana i odlučna u postizanju cilja. Tvoj cilj u životu je uspjeti u bilo čemu što radiš. Nevidljiva aura dostojanstva i autoriteta okružuje te gdje god pođeš. Gotovo uvijek završiš na zapovjednom položaju. Odana si ljudima kojima vjeruješ, ali jednom kad te neka osoba izda, više joj nikada nećeš vjerovati. Stupiš li u brak, odaberi partnera kojeg možeš s ponosom predstaviti svojim roditeljima, šefu, prijateljima ili duhovnom savjetniku. Možeš se dobro snaći kao svoj šef ili u profesiji koja nagrađuje tvoje vještine vođenja i organizacijske sposobnosti.

Image

Rođeni u 1. dekadi (22.-31.12.): Rođeni od 22. do 31. prosinca: Tvoj drevni vladar Jupiter, te moderni vladar Saturn, posebno su važni u tvojoj karti. Kombinirani utjecaj ovih planeta daje ti mogućnost unošenja reda i ravnoteže u život. Možeš koristiti nove ideje i metode za postizanje svojih ambicija bez napuštanja tradicionalnih vrijednosti. Postavi konkretan cilj i ostani usredotočena dok ga ne postigneš. Ključne riječi: ambiciozna, pouzdana, željna učenja.

Rođeni u 2. dekadi (1.-10.1.): Rođeni od 1. do 10. siječnja: drevni vladar ove dekade je Mars, a moderni je Venera, stoga za tebe imaju posebno značenje. Mars ti daje energiju, dok ti Venera daje talent i sklonost luksuzu. Potreban ti je skladan obiteljski život izgrađen na čvrstim temeljima ljubavi. Ove godine iskoristi do kraja inovativnu kreativnost ili unesi više mira u ljubavni život. Ključne riječi: aktivna, zapovjedna, privatna.

Rođeni u 3. dekadi (11.-20.1.): Rođeni od 11. do 20. siječnja: tvoj moderni vladar Merkur i drevni Sunce, važni su u tvojoj karti. Po prirodi si mentalno orijentirana i odgovorna. Život je ponekad težak, ali nikada ne odustaješ. Možeš biti vjeran prijatelj i partner, ali ako se osjećaš necijenjenom, možeš pokazati i drugu stranu. Ove godine će se vidjeti kakve ti je promjene donio proces osobne transformacije. Ključne riječi: bistra, svestrana, orijentirana na cilj.

Pregled po planetama

Jupiter je upravo ušao u tvoje polje doma i obitelji, temelja sigurnosti i privatnih poslova. Ovo je izuzetno važan astrološki sektor, a ovdje ti ovaj sretni planet pruža povoljne mogućnosti za rješavanje stambenog pitanja, selidbu u bolji prostor ili početak zajedničkog života s nekim. Sve vezano uz roditelje također je dobro aspektirano, kao i privatni poslovi. Spomenimo i da će Jupiter od 16.5. boraviti i u astrološkom polju ljubavi, kreativnosti i djece, a to je zaista odlična vijest: na ovom mjestu nudi ti sjajne prilike za odabir "onog pravog", podizanje sadašnje veze na višu razinu, ali i pokazivanje svih svojih kreativnih talenata! Pitanja povezana s djecom ili mladima pod odličnim su vibracijama ovog dobroćudnog planeta.

Saturn je još nekoliko mjeseci prisutan u Vodenjaku i tvojoj zoni novca, prihoda i vrijednosti, pa je vjerojatno donio neka ograničenja u prethodne dvije i pol godine. Tvoj strogi vladar je tražio bolju organizaciju financija i štedljivost. Od 7.3.2023., okupirat će polje komunikacija, učenja, ideja i stavova te bliske rodbine: ovdje traži od tebe usvajanje novih vještina i znanja, veću ozbiljnost i discipliniranu primjenu ideja.

Uran, Planet probuđenja, i dalje se kreće kroz Bika, tvoju zonu ljubavi i kreativnosti; ovdje ostaje sedam godina, a sada je otprilike na pola puta. Ovdje može donijeti nagle promjene u ljubavnom statusu, malo neuobičajeno za tebe, jer ipak više voliš konzervativniji pristup. Može doći do iznenadnih prekida ili početaka veze, ovisno o drugim aspektima. Uran zahtijeva čišćenje i razrješenje, pa može doći do neočekivanih zaokreta. Ovaj planet uvijek donosi neizbježne promjene nabolje ili nagore, stoga nemoj ulaziti u veće rizike. Ne reagiraj nepromišljeno i budi spremna prihvatiti neizbježno. Promjene nastoj uvoditi postupno, iako ćeš se ponekad morati snalaziti u trenu. Ovo je i tvoja zona kreativnog rada, pa možeš koristiti nove ideje i tehnologije u radu i izaći iz uobičajenih okvira.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, i dalje se nalazi u Ribama (do 2025) i istoj zoni u koju će Saturn ući. Ovaj tranzit i dalje djeluje na maštovitost i idealizam, kao i na bogate snove, ali ponekad može stvarati konfuziju. Važno je zadržati dozu realizma u idejama. Svoju idealističku stranu možeš pokazati u želji za ostvarenjem zamisli koje možda nisu uvijek dostižne. Dolazak Saturna će ti donijeti više strukture, organiziranosti i ozbiljnosti, pa ćeš konstruktivno koristiti kreativnost i lakše vidjeti ono što je nerealno. Kad je riječ o odnosima s bliskom rodbinom, pokazat ćeš suosjećanje, ali i ponuditi konkretna rješenja. Mogla bi iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog položaja Neptuna. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji.

Image

Pluton, nakon dugog perioda boravka u Jarcu, tvojoj zoni identiteta i osobnosti, od ožujka do lipnja 2023. nakratko prelazi u Vodenjaka, polje novca i vrijednosti, nakon čega se opet vraća u Jarca. Započet će nova faza na tvojem putu osobne transformacije. Jedan veliki ciklus završava i sada s novim stavovima krećeš naprijed. Ulazak u Vodenjaka može označavati promjenu u tvojem sustavu vrijednosti ili izvoru zarade. Od 2024., Pluton dolazi u Vodenjaka na dvadeset godina, pa će taj utjecaj biti značajniji.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, tvoj vladar Mars putuje od Blizanaca do Strijelca, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Od početka prognoze – 25.3.2023.: U tijeku je dugotrajan boravak Marsa u Blizancima, jer je retrogradan do 12.1.2023. Ovo je tvoja zona rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja, pa si prilično frustrirana ograničenjima na radnom mjestu. Ovo nije vrijeme za nove inicijative, već za dovršavanje započetog. Nema prostora ni za napredovanje, ali sve će se promijeniti nakon što Mars krene u direktni hod. Nakon što si možda neke stvari moraš i ponovo odrađivati, od 12.1. možeš krenuti s novim projektima i pokazati sve svoje sposobnosti. Zdravstveno, prilično si neaktivna, možda zbog nekog problema, pa je dobro vrijeme za odlazak na terapije. Sve će se poboljšati u drugoj polovici siječnja.

26.3. – 19.5.: Mars je u Raku, tvojoj zoni partnerstva, odnosa i veza, a druga osoba je ta koja pokazuje inicijativu. Željna si kontakata i druženja, ali pazi da ne ulaziš u sukobe, stoga treba držati ego pod kontrolom. Treba ti više aktivnosti u vezi, no uz poštovanje interesa obiju strana. Fokus stavite na manji broj stvari.

20.5. – 9.7.: Dok Mars prolazi kroz znak Lava u fokusu su teme emocionalnog dijeljenje s partnerom, no i svih drugih zajedničkih resursa i financija. Moraš se pozabaviti i novčanim obvezama, a bolje je ne preuzimati nove, već riješiti sadašnje. Važno je upravljati resursima na odgovoran način i ne raspršiti se na više strana. Uhvati sve konce u svoje ruke, jer ćeš tako zadobiti veći osjećaj osobne moći.

10.7. – 26.8.: Mars u Djevici svu energiju usmjerava na obavljanje poslova s inozemstvom, rad na obvezama iz obrazovanja ili izdavaštva te pravne teme. Moguće je i da putuješ putovanju ili nastojiš ostvariti dio svoje životne vizije.

27.8. – 11.10.: Nakon što uđe u Vagu, Mars ti potiče ambicije i želju za napretkom u karijeri i profesionalnim projektima. Želiš svima pokazati za što si sposobna samostalnim radom. Održi ravnotežu između poslovnih i kućnih obaveza. Nastoj pridobiti pretpostavljene na svoju stranu, ali uz zadržavanje mira u odnosima.

12.10. – 23.11.: Marsova energija u Škorpionu je jaka, a ti radiš na ostvarenju zadatih ciljeva, no smišljaš i nove planove. Aktivnija si u društvenim događanjima i više se družiš s prijateljima u izlascima. Netko iz kruga poznanika mogao bi probuditi tvoj interes i razbuktati strast.

24.11. – do kraja prognoze: Mars u zoni unutarnje psihologije i podsvijesti  u Strijelcu može na površinu izbaciti potisnute frustracije. Sada je dobro malo usporiti ritam. Važno je da se što češće odmaraš i koristiš tehnike opuštanja, kao što su meditacija, joga, povlačenje ili inspirativno čitanje. Nastoj raditi na odbacivanju psiholoških tereta koji te opterećuju. Razmišljaš li o ulasku u tajnu vezu ili nezakonite aktivnosti, najvjerojatnije ćeš biti otkrivena.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati četiri retrogradna perioda: od 29.12. ove godine do 18.1. 2023. (u tvom znaku), od 21.4. do 14.5., zatim od 23.8. do 15.9., te od 13.12. do 1.1. 2024. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se četiri eklipse u idućih godinu dana: prva je Sunčeva pomrčina na zadnjem stupnju Ovna (20.4.2023.), a u glavni fokus stavlja dom i obitelj. Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (5.5.) do kulminacije dovodi jedan važan cilj ili prijateljski odnos. Sljedeća je Sunčeva eklipsa u Vagi (14.10.), a u središtu pažnje je tvoja karijera i profesionalni put. Konačno, Mjesečeva pomrčina (28.10.) u Biku stavlja emocionalni naglasak na ljubavnu vezu ili neko pitanje kreativnosti.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Ljubav i odnosi

Dostojanstvena si, naizgled konzervativna, ali samo po pitanju sigurnosti i održavanja ugleda u društvu. Dom ti je važno mjesto gdje čuvaš svoju privatnost, pa je važno da nađeš osobu koja ti odgovara, a naročito da ima stabilne prihode. No, itekako znaš pokazati strast, iako ne u javnosti. Na početku prognoze, planet ljubavi Venera se nalazi u tvom znaku (do 3.1.), pa svi mogu uživati u tvojim šarmantnim, zavodljivim čarima! U zoni komunikacija Venera boravi 27.1.-20.2. 2023., kad zračiš privlačnim vibracijama pri upoznavanjima i kontaktima. S najbližima uživaš kod kuće ili ti u goste dolaze prijatelji (21.2.-16.3.), a tada možeš i preuređivati svoje gnijezdo.

Image

Najljepše emocije Venera stvara u astrološkom polju prave ljubavi (17.3.-11.4.): na ovom mjestu ovaj planet je posebno značajan, pa imaš prilike naći odgovarajuću osobu ili više uživati u sadašnjoj vezi. Dok je Venera u Blizancima (12.4.-7.5.), mogla bi upoznati nekog preko posla. Kad se nađe u zoni partnerstva, što je još jedan posebno dobar položaj Venere (8.5.-5.6.), tvoj interes za bliske kontakte je sada veći, stoga više izlazi s partnerom ili ostani otvorena za nalaženje nekog novog. Planet ljubavi začinjava strasti u intimnim odnosima (6.6.-9.10.) dok prolazi Lavom, no treba reći kako je Venera retrogradna od 23.7. do 3.9., pa može biti nerazumijevanja i djelomične nezainteresiranosti; ovo nije ni dobro vrijeme za početak nove veze ili vjenčanja.

Ne donosi nikakve velike odluke, analiziraj sve i pričekaj početak direktnog hoda Venere za donošenje odluka. Stranci ili osobe iz obrazovanja su ti posebno privlačne od 10.10. do 8.11. Osobe na važnim položajima ili ljudi od autoriteta su ti posebno interesantne (9.11.-5.12.). Pri izlascima možeš upoznati privlačnu osobu (6.-29.12.) ili netko iz kruga prijatelja pokazuje veći interes za tebe.

Novac i posao

Tvoj strogi vladar Saturn još uvijek pritišće zonu novca i prihoda, ali sve se mijenja 17.3., kad napokon odlazi iz ovog astrološkog polja. Ako si bila štedljiva i dobro planirala, sad ćeš krenuti naprijed na dobrim temeljima. Jupiter će ti pomoći u stabiliziranju temelja tvoje sigurnosti, kao i mogućem napretku u stanovanju te privatnim poslovima od 20.12.; nakon 16.5., omogućava ti da svoje kreativne talente iskoristiš na najbolji način.

Image

Godišnji financijski ciklus ti počinje 21.1., kad Sunce uđe u znak Vodenjaka, a to je izvrsno vrijeme za analizu financijskog stanja, organizaciju računa te planiranje godišnjeg budžeta. Kako je i Venera u tom znaku (4.-26.1.), možeš dobiti bonus ili neke poklone. Novac bi mogla zaraditi radom od kuće (21.2.-16.3.), a odlične međuljudske odnose i podršku šefova Venera donosi od danima od 12.4.-7.5.

Uvijek trebaš pratiti novčane aktivnosti poslovnog ili privatnog partnera, a posebno između 11. i 28.7., jer tada Merkur posjećuje tvoj sektor zajedničkih financija. Pokaži sposobnost ostvarenja profesionalnih ambicija od 22.9. do 22.10., jer tada Sunce u Vagi podupire tvoje inicijative; fokusiraj se na izvršenje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

Saturn ulazi u zonu komunikacija, razmišljanja i stavova 7.3. 2023.; od tebe traži konstruktivne ideje, bez gubljenja energije na sitnice. Najbolja vijest je sadašnja prisutnost Jupitera u polju doma i obitelji, jer donosi dobro raspoloženje u kućno okružje i osjećaj sigurnosti kroz odlične prilike za rast u privatnom životu.

Image

Marsov boravak u Strijelcu (24.11. 2023. – do kraja prognoze) može donijeti psihološki nemir i izvući potisnute frustracije na površinu. Zato je dobro koristiti tehnike opuštanja i relaksacije. Trebaš vježbati s mjerom, zdravo se hraniti, osigurati sebi puno sna i odmarati se. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad.

MJESEČNE PROGNOZE

SIJEČANJ 2023. – Nova godina započinje u pozitivnom ozračju, uz snažna emocionalno-ljubavna, možda i iznenadna uzbuđenja. Ipak, Merkur je retrogradan (do 17.), pa si malo zamišljena i nesigurna u nekim osobnim odlukama, ali i nejasna u komunikacijama; čuvaj se nesporazuma i krivih dogovora. Za Punog Mjeseca (6.), posveti pozornost svom partneru i njegovim potrebama. Venera je u Vodenjaku (4.-26.1.), što nagovještava povoljnu novčanu situaciju ili primaš neki bonus i poklone. Upravo aspekt Venere i Marsa (8.), ukazuje na dobitak od radnih napora! Nakon što Mars napokon, poslije dva i pol mjeseca završi retrogradni hod (12.), završit će frustracije i ograničenja u svakodnevnom poslu pa možeš krenuti s novim projektima. Nakon što Merkur krene u direktni hod, misli su ti bistrije i sad možeš jasno sve vidjeti te donijeti odluke. Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), stoga si sada usmjerena na osobne financije i planiranje godišnjeg budžeta, a najbolje vrijeme za to je Mladi Mjesec (22.). Venera i Saturn na tom mjestu baš govore o dugoročnoj stabilnosti. Snažan aspekt Sunca i Marsa (30.) usmjerava tvoju energiju na zonu rada i povezane prihode. Puna si energije i želiš napraviti što više. Venera je u Ribama (od 27.), zbog čega si u kontaktima i nastupima veoma ugodna i šarmantna.

VELJAČA – Za vrijeme Punog Mjeseca u Lavu (5.), naglasak je na nekoj financijskoj obavezi ili dijeljenim resursima, a tom pitanju moraš posvetiti dužnu pažnju. Oko 4., može biti pritisaka u ljubavnom životu ili nekom kreativnom projektu, ali ti podršku daju Sunce i Mars, pa opet možeš računati na uspjeh, uz pravilno usmjeravanje napora. Sunce prelazi u Ribe i sad se okrećeš komunikacijama, kraćim putovanjima, odnosima s bliskom rodbinom i smišljanju novih ideja. Mladi Mjesec (20.) označava početak nove takve faze. Venera se isti dan pridružuje Jupiteru u Ovnu, a ovo je odlična ideja za sve vezano uz dom i najbliže! Sada se najbolje osjećaš kod kuće, okružena si ljubavlju, primaš drage prijatelje u goste ili rješavaš nešto u vezi stanovanja. Dva najdobroćudnija planeta na ovom mjestu donose emotivnu sreću. Svi privatni poslovi su također odlično aspektirani. Neka dobra financijska vijest vezana je uz posao.

OŽUJAK – Prvi dan ožujka označava nevjerojatno dobar spoj Venere i Jupitera u Ovnu: očekuj sjajnu priliku za rješavanje neke teme doma ili obiteljskog pitanja! Ovo je dan kad ti sve polazi za rukom, a ljubav, zadovoljstvo i optimizam obuzima tebe i najbliže. Merkur ulazi u Ribe (3.), pa su komunikacije povećane, stalno se krećeš i dogovaraš. Pun Mjesec (7.) dovodi do kulminacije temu obrazovanja, stranih zemalja ili putovanja, a možda je u pitanju i pravna tema. Isti dan i Saturn ulazi u istu zonu na dvije i pol godine: ovdje će tvoj vladar donijeti više realizma u razmišljanje i tvoje stavove, zbog čega ćeš biti jasnija i bolje organizirana; no, isto tako ovaj tranzit govori i o većim mentalnim opterećenjima i zadacima. U danima oko 15., upravo moraš pokazati intelektualnu snagu u radnim zadacima; moraš ostati mislima u zoni realnosti. Sunce ulazi u Ovna (21.), što te još više okreće domu, obitelji i privatnim poslovima; tu je i Merkur, pa ćeš se više dogovarati s najbližima i planirati poslove vezane uz dom. Mladi Mjesec (21.) upravo govori o početku novog ciklusa u spomenutim temama. Pluton nakon dugo vremena mijenja znak (24.) pa će u Vodenjaku donijeti transformaciju vezanu za prihode i sustav vrijednosti.

TRAVANJ – Spoj Venere i Urana u Biku (1.) često ima jake seksualno-ljubavne konotacije – s neobuzdanim, pa i ekscentričnim nagonima, a sad se ovo odvija u tvojoj zoni ljubavi pa bi te mogla pogoditi munja uzbuđenja sasvim neočekivano! Marsov prisutnost  u Raku i aspekt sa Saturnom pokazuje kako napornim radom i discipliniranim mentalnim trudom ostvaruješ svoje zamisli, naročito u važnim bliskim odnosima, vjerojatno poslovnim. Merkur dolazi u Bika, pa možeš planirati kreativne projekte ili ugodno razgovarati s dragim. Pun Mjesec (6.) stavlja naglasak na neku temu iz profesionalne sfere. Nakon što Sunce uđe u Bika (20.), najvažnija ti je ljubav ili kreativni zamah. Moraš znati da je Merkur retrogradan, pa su mogući nesporazumi, pogrešni dogovori i konfuzija u ljubavnom odnosu, stoga zadrži mir i diplomatske sposobnosti. Pluton ulazi nakon jako dugo vremena u polje novca i prihoda, gdje će početi s transformacijom tvog sustava vrijednosti.

SVIBANJ – Nakon što uđe u Raka (8.), Venera donosi najljepše emocije u partnerski odnos, a ako si sama – više izlazi jer ćeš sigurno privući nečiji interes. Neki cilj je pred ostvarenjem ili prijatelj treba tvoju pomoć u vrijeme Punog Mjeseca (5.). Dolazak Jupiterov u polje ljubavi, kreativnosti i djece fantastična je vijest za ove teme (16.), jer možeš sadašnji odnos dići na višu razinu, naći pravu osobu u sljedećim mjesecima, pokazati raskoš svojih talenata, a za nekoga će to značiti i prinovu u obitelji ili skladne odnose s mladima. Za Mladog Mjeseca (19.), započinješ novi ciklus upravo u tim temama. Nakon što Sunce uđe u Blizance (21.), prebacuješ fokus na zaposlenje, radne zadatke i povezanu temu zarade; može doći do velike promjene. Mars stiže u Lava (20.), pa energiju usmjeravaš na dijeljene resurse i financijske obveze.

LIPANJ – Prvi dani te usmjeravaju na teme financija, zarade, nalaženja sredstava za kreativni projekt i važne ciljeve. Spoj Merkura i Urana (4.) govori o odličnom rješenju, korištenju novih tehnologija ili možda upoznavanju neuobičajeno interesantne osobe. Potreba za psihičkim odmorom ili nešto što obavljaš iza scene je u središtu pažnje u vrijeme Punog Mjeseca (4.). Od 5. je i Venera u zoni dijeljenih financija pa možeš ostvariti željeno; također, Venera na ovom mjestu zaslađuje intimne odnose, stoga se prepusti užicima! Mladi Mjesec (17.) govori o početku novog radnog ciklusa, no čuvaj se konfuzije jer možda ne razmišljaš realno. Nakon što Sunce uđe u Raka, posvećuješ se najvažnijim partnerskim odnosima i vezama.

SRPANJ – Upravo prvi dan donosi neko važno rješenje u toj temi, a povezano je s dogovorima, pregovorima, prezentacijom ili kreativnim projektom koji si pripremala; alternativno, ovi aspekti mogu ukazivati na sjajne partnersko-ljubavne odnose i važnu odluku koju donosite. Pun Mjesec (3.) u kao posljedicu stavlja naglasak na tebe, tvoje potrebe i odluke u vezi. Zahvaljujući Marsu i Veneri u Lavu, prepuštaš se i tjelesnim strastima ili uspješno rješavaš financijska ulaganja ili obveze. Sretni Jupiter djeluje sjajnim vibracijama u polju ljubavi, pa je taj Pun Mjesec veoma pozitivan. Mars prelazi u Djevicu (10.): na rasporedu je posao s inozemstvom, možda i putovanje ili ubrzano radiš na svom obrazovanju i rješavanju dugoročne životne vizije. Za Mladog Mjeseca (17.) započinješ novi važan ciklus u partnerskom odnosu. Pluton se vratio u tvoj znak i ponovo traži od tebe doradu osobne transformacije. Od 11., Merkur je u Lavu, stoga je važno analizirati i partnerove financije. Kad mu se pridruži i Sunce (23.), dijeljeni resursi su u glavnom fokusu. No, Venera postaje retrogradna u toj zoni (23.), stoga nije vrijeme za ulaganja, već za štednju. Nije dobro vrijeme ni za početak nove veze, kao ni za vjenčanja ili zaruke.

KOLOVOZ – Zbog Merkura u Djevici posvetila si se učenju ili poslovima s inozemstvom (putovanje?). Pun Mjesec (1.) stavlja naglasak na tvoje osobne financije, zaradu ili neki trošak. Ljubav i dijeljenje istih planova diže ti raspoloženje u odnosu. S obzirom da se Pluton vratio u tvoj znak, moraš još neke stvari posložiti kod sebe, jer tako velika promjena u osobnosti i osobnom životu zahtijeva doradu i polaganije prihvaćanje. Venera je retrogradna cijeli ovaj mjesec, zato ne donosi važne odluke u vezi financijskih obveza ili emocionalnog dijeljenja. Posebno bi 13. mogao biti malo naporan, ali uz dobro usmjeren rad, sve možeš dobro posložiti. Iskoristi Mladi Mjesec (16.) i pokreni nov, uspješan ciklus u kreativnim projektima. Sunce ulazi u Djevicu (23.) i sad se potpuno posvećuješ obrazovanju, izdavaštvu, poravnim temama ili poslovima s inozemstvom. Merkur kreće u retrogradni hod (25.) baš u tom polju, pa nije najbolje vrijeme za putovanja: moraš li ipak ići na put, dobro provjeri sve aranžmane na vrijeme. Pun Mjesec (31.) upravo stavlja naglasak na komunikacije.

RUJAN – Šest planeta je retrogradno, ali Venera započinje direktan hod 4., zbog čega se vraća emocionalna stabilnost u odnosu ili rješavaš sva financijska pitanja. Mars je u Vagi, pa najviše energije usmjeravaš na profesionalne napore i napredak u karijeri. Merkur je retrogradan do 15., stoga se čuvaj uobičajenih problema, iako si s malo više koncentracije u stanju sve povoljno riješiti. Od 16. započni rješavati sve što ti je zadavalo teškoće; Mladi Mjesec (14.) je dobro vrijeme za to. Sunce se pridružuje Marsu (23.), pa je sada profesionalni rad u glavnom fokusu. Ipak, potrebna si i u domu, na što te upozoravaju najbliži za Punog Mjeseca (29.), jer si se u protekla dva tjedna više bavila poslom.

LISTOPAD – Osobna prilagodba na nove uvjete ti nešto teže ide, ali predanim zalaganjem na poslu uspijevaš postići jako puno: i Merkur je sada u toj astrološkoj zoni (5.), pa trebaš koristiti analitičke sposobnosti, naročito u partnerskim poslovima. Venera diže optimizam, pomaže u obrazovnim temama, kao i poslovima s inozemstvom (od 9.). Mars stiže u Škorpiona i usmjerava te na ostvarivanje planova, ali i više društvenih aktivnosti i kontakte s prijateljima. Mladi Mjesec (14.) je dobra prilika za započinjanje s novim poslovnim projektom, prije nego Sunce uđe u Škorpiona (23.). Tada sve snage bacaš na odrađivanje zacrtanih ciljeva. Pun Mjesec (29.) može govoriti o kulminaciji nekog kreativnog projekta ili ljubavni partner traži da mu više posvetiš pažnje.

STUDENI – Aktivna si društveno, predano radiš na ostvarenju ciljeva i planova uz posvećivanje pažnje svim bitnim detaljima. Venera ti pomaže dobrim utjecajem, kao i kontaktom s Uranom u zoni ljubavi i kreativnosti. U svoju Vagu ulazi 8., pa si omiljena među šefovima i možeš lagano napredovati. Merkur stiže u zonu skrivenog (10.) i tada se prepuštaš kontemplaciji i analizi svega učinjenog u proteklih godina dana nasamo. Mladi Mjesec (13.) osnažuje tvoju usmjerenost na ostvarivanje zacrtanog, na temelju maštovitih ideja. Nakon što Sunce (22.) te Mars (24.) uđu u Strijelca, energija ti je na nešto nižoj razini, što te čini nemirnom jer si htjela napraviti još više. Više se odmaraj i nastoj neke stvari obaviti iza scene, dok proučavaš i istražuješ sve važne detalje. Pun Mjesec (27.) dovodi tako radni projekt do kulminacije, ali je moguće i da te upozorava i na fizičko zdravlje, jer ti treba odmora. Mentalni napor ti sada teže pada, pa moraš naći ravnotežu između rada i opuštanja.

PROSINAC – Prvog dan mjeseca Merkur ulazi u tvoj znak, pa je logično da najviše razmišljaš o sebi i sljedećim odlukama. Merkur postaje retrogradan u tvom znaku (13.), pa si u nedoumici kad je riječ o nekim pitanjima. Pričekaj siječanj, kad ćeš znati više nakon pomne analize. Dotad se čuvaj nesporazuma i nejasnoće u nastupima; ne donosi nikakve velike odluke. Venera pristiže u Škorpiona (4.), a tada se možeš okrenuti veselom druženju pri izlascima s prijateljima, baš za predbožićne praznike. Mentalna aktivnost ti je nervozna, stoga i dalje nastoj podsvjesne porive držati pod kontrolom. Mladi Mjesec (13.), traži od tebe psihološko resetiranje i više realnosti u komunikacijama i idejama. Sunce napokon ulazi u tvoj znak (22.), a ti si pod utjecajem ljubavnim vibracija i neka odluka je prilično emocionalna, iako moraš biti sigurna da je dobra, zbog retrogradnom Merkura. Vraća ti se energija, nastupa tvoje doba! Merkur se vraća u zonu unutarnje psihologije, stoga si opet malo zamišljena, no razgovor s bliskim prijateljem te može umiriti. Pun Mjesec (26.) stavlja partnerski odnos u prvi plan. Ulazak u novu godinu pun je ljubavnih emocija, iako i dalje osjećaš psihološki nemir. Dolazak Venere u tu zonu pomoći će u smirivanju (29.). Ostani pozitivna, napreduj polako i sigurno, pa ćeš uspjeti u svim svojim zamislima!