Formula za sreću: Male stvari koje će u svaki tvoj dan unijeti radost

Deset odličnih prijedloga koji će ti uljepšati svakodnevicu i unijeti veselje i u najtužnije dane

Formula za sreću: Male stvari koje će u svaki tvoj dan unijeti radost

Mala zadovoljstva u životu su vrlo bitna, a osobito u ovim čudnim vremenima kada se čini kako je sve izvan naše kontrole. Zbog pandemije smo se svi povukli u svoje domove i zapravo smo shvatili kako su jednostavne stvari ono što može potaknuti sreću i pomoći nam da se osjećamo dobro.

Image

Pronašle smo inspirativne citate koji će ti u trenu popraviti raspoloženje


U životu je zaista puno stvari na kojima možemo biti zahvalni, no često ih nismo svjesni. Iz tog razloga, povremeno je dobro podsjetiti sebe na mala zadovoljstva jer će nam život biti ljepši.

via GIPHY

Ako si i sama u potrazi za takvim malim stvarima koje će ti uljepšati svakodnevicu, imamo nekoliko odličnih prijedloga koje bi trebala uvrstiti u svoju rutinu.

Foto: Unsplash

Izađi na svjež zrak

Doza svježeg zraka i boravka u prirodi učiniti će čuda za tvoje fizičko i mentalno zdravlje. Osim toga, sunčeva svjetlost će potaknuti proizvodnju D vitamina i omogućiti ti da resetiraš svoje tijelo i um te da se riješiš nakupljenog stresa i negativnih misli.


Image

Posjeti ljude do kojih ti je stalo

Iako nam je druženje s najdražima trenutno ograničeno, ako ih ne možeš posjetiti, barem ih nazovi putem videopoziva. Kad bude prilike, posjeti baku i djedu i sve druge ljude koje voliš i nauči cijeniti takve trenutke jer su oni uistinu posebni.  


Image

Sastavljaj 'to-do' popise

Ne postoji ništa bolje od pisanja dobrih popisa koji će ti pomoći da budeš organiziranija te da sve svoje zadatke obaviš na vrijeme. Na taj će ti način biti puno lakše odrediti si prioritete i kvalitetno planirati svoje vrijeme.


Image

Popij šalicu kave ili čaja

Iako još uvijek ne možemo u svoj omiljeni kafić, i kod kuće možeš uživati u tim malim ritualima. Skuhaj kavu ili čaj u svojoj omiljenoj šalici, sjedni na balkon i uživaj u tim lijepim trenucima i u proljetnim zrakama sunca.


Image

Sastavi playlistu

Znaš onaj super osjećaj kad otkriješ neku novu pjesmu i slušaš je iznova i iznova? Napravi si playlistu takvih pjesama koje ćeš moći slušati svaki put kad te uhvati loše raspoloženje. Slušanje glazbe je opuštajući, a vrlo jednostavan trik koji će uvijek potaknuti optimizam.


Image

Pročitaj dobru knjigu

Kad si posljednji put pročitala neku stvarnu dobru knjigu? Danas ih ima zaista puno koje nude odličan sadržaj i inspirativne priče, a mnoge su dostupne i online. Kada osjetiš potrebu da se malo odmakneš od stvarnog svijeta, uzmi knjigu u ruke, udobno se zavali i uživaj.


Image

Kupi nešto za svoj dom

Sada kada puno vremena provodimo unutar svog doma, vrlo je važno da se u njemu osjećamo udobno. Male promjene i renovacije mogu imati veliki utjecaj. Osjećaš li se depresivno, tužno ili bezvoljno, razmisli o tome da kupiš nekakvu lijepu dekoraciju za dom poput vaze ili nešto drugo što će udahnuti vedrinu u tvoj prostor u kojemu najviše boraviš.


Image

Odjeni najudobniju odjeću

Posljednjih nekoliko mjesec, najpopularnija je loungewear odjeća, a sigurno već i sama unutar svoje garderobe imaš nekoliko takvih 'comfy' komada u kojima se osjećaš udobno. Kad se osjetiš bezvoljno, odjeni svoj omiljeni ogrtač, haljinu ili pidžamu i uživaj u svojim omiljenim hobijima i udobnosti vlastita doma.


Image

Počni gledati novu seriju

Imaš li slobodnog vremena ili pak samo želiš malo odvratiti svoje misli od trenutne situacije, počni gledati neku novu seriju na Netflixu. Ima ih uistinu puno i sve su odlične pa pronađi nešto što će odgovarati tvom ukusu.


Image

Piši dnevnik

Pisanje dnevnika još je jedna vrlo korisna aktivnost za naše psihičko zdravlje jer nam pomaže da se oslobodimo loših misli. Sada je savršeno vrijeme za pisanje dnevnika. Zapiši sve svoje misli, emocije i iskustva jer je period u kojem trenutno živimo puno drugačiji i biti će zapamćen u povijesti, a godinama poslije imati ćeš uspomenu koju ćeš moći podijeliti sa svojim unucima.


Image