Evo čemu služe kristali i koji je najbolji za tvoj horoskopski znak

Svaki znak ima svoj poseban kristal koji mu najviše odgovara

Evo čemu služe kristali i koji je najbolji za tvoj horoskopski znak
Play logo

Ako pratiš horoskop vjerojatno si već čula za kristale, a možda i znaš čemu služe. A jesi li znala da svaki znak ima svoj poseban kristal koji najviše djeluje za njega?  

Kristali nas povezuju s iscjeljujućom energijom zemlje. Vjeruje se da imaju iscjeljujuća svojstva, i da nam pomažu u razvoju naših prirodnih sposobnosti i talenata.

Rad s kristalima koji odgovaraju tvom horoskopskom znaku povećati će tvoje prirodne snage i donijeti na površinu tvoje prirodne moći. Ovo su najbolji kristali za svaki horoskopski znak, i savjeti kako ih koristiti kako bi im se uvećala energija.

Play logo

Ovan – karneol

Ovaj kristal sa svojim moćima stvoren je upravo za vatreni znak poput ovna. On može pomoći u održavanju dobrog duha ovnica i ukloniti sumnju koja im se katkada javlja. Samopouzdanje koje će pružati osnažit će te da postaneš asertivna i bez straha i smireno govoriš istinu. Karneol stavi u džep i stalno ga nosi sa sobom kao dnevnu dozu hrabrosti koja je uvijek tu za tebe.

Bik – okamenjeno drvo

Bikovi su snažni, no vole mir i ljepotu, baš kao što i priliči znaku koji je vođen Venerom. Stoga često traži ravnotežu između te dvije prirode. Okamenjeno drvo pravi je kristal koji će im pomoći da održe ravnotežu u životu, zadrže sve što su do sada akumulirali, i polože korijenje u kojima će moći sigurno rasti. Ovaj kristal drži u kuhinji kako bi obogatila sve obroke koje stvaraš srčanom zahvalnošću.

Play logo

Blizanac – labradorit

Ako si rođena u ovom znaku, utjelovljuješ mnoge strane i boje. Stoga ti treba kamen koji je poseban i višestran kao i ti. Magična energija labradorita upravo je za tebe, i pomaže ti da se povežeš sa svim svojim dimenzijama. Najbolji način za korištenje labradorita je tako da na papir napišeš sve svoje namjere, staviš ih na tanjurić i položiš labradorit na njih. Na taj će se način one najbolje manifestirati.

Play logo

Rak – crveni jaspis

Ako si rođena u ovom znaku, znaš da ti nekad nije lako napustiti svoj oklop i pokazati emocije. Uzemljujući kamen jasper pomoći će ti da ne otplivaš predaleko u svojim emocijama i podsjetiti te da nađeš vremena za sebe. Najbolje ga je staviti u grudnjak i nositi blizu srca ako podsjetnik da se bolje brineš o sebi i budeš otvorena prema drugima.

Lav – pirit

Lavicama treba kristal koji odgovara njihovom sjaju, a to je upravo pirit. Baš kap što za tebe nema toliko velikog problema kojeg ne možeš riješiti, nema ni toliko malog problema da od njega ne bi napravila dramu. Koristi pirit kako bi još više zasjala i ostvarila svoje interese, a nepotrebnu dramu izbacila iz života. Pirit je najbolje koristiti na poslu, te ga tamo držati na stolu ili nositi sa sobom.

Play logo

Djevica – mahovinasti ahat

Kao zemljani znak, prirodno si usklađena s prirodom, a svojim predanim i pedantnim radom pokušavaš Zemlju ostaviti u boljem stanju nego si je našla. Ovaj kamen pomoći će ti da se ujediniš s mudrošću prirode. Mahovinasti ahat savršen je za postizanje stabilnosti. Stavi ga pored biljke u domu kako bi pridonio energiji prirode i života u tvom domu.

Play logo

Vaga – sodalit

Kao prava ljubiteljica i promotorica harmonije, vjerojatno imaš prirodne komunikacijske vještine, a solidat je ovdje odličan za poboljšanje tih vještina i ohrabrivanje tvog govora kroz moć grlene čakre. Pomoći će ti u autentičnom komuniciranju mudrosti i voditi u čvrstom smjeru. Najbolje ćeš ga iskoristiti tako da ga staviš na stol u blagajnu gdje će stvarati harmoniju unutar doma. 


Škorpion – citrin

Škorpioni imaju velike snove i privlačnost kojim ih privlače u stvarnost. Citrin je kamen koji ima najveću moć privlačenja, pa će snažno privući sve tvoje snove, ali i svojom mirnom energijom ublažiti tvoj intenzitet i donijeti ti mirni fokus. Koristi ovaj kristal za povećanje svojih talenata. Stavi ga na svoj ''oltar'', što može biti kuhinjski prozor ili stol na poslu.

Play logo

Strijelac – tigrovo oko

Tvoj bi prirodni kristal trebao povećati tvoje slobodni duh i kvalitete. Tigrovo oko stoga je idealan kamen za tebe. On osnažuje duh kako bi mogao slijediti sve svoje ambicije. Ovaj će te kamen održavati fokusiranom, samopouzdanom i hrabrom kroz svoja mnoga putovanja. Nosi ovaj kamen kad god putuješ negdje ili izlaziš na duži vremenski period.

Jarac – granat

Marljive jarice uvijek se trude postići svoje ciljeve bez obzira na sve prepreke. No ovo može biti psihički i fizički poprilično iscrpljujuće, a u granat može pomoći. Koristi ga kada počneš osjećati da je sav tvoj trud bio uzaludan ili da trenutno nema velikih učinaka, granat će ublažiti tvoje brige i povećati ti energiju. Granat koristi tako da ga staviš na zapešće i držiš tamo 3 minute kako bi zajedno s tvojim pulsom utjecao na energiju tvog tijela.

Vodenjak – ametist

Vodenjaci su idealisti i humanitarci s najoriginalnijim idejama za ponuditi svijetu. Stoga im treba nešto što će spojiti njihov zračni element s fizičkim svijetom. Njihova mašta često vodi inovaciji, no može ih ostaviti da ''vise'' u zraku. Ametist će pomoći da prebrode ponor između uma i tijela. Ovaj kamen najbolje je držati u spavaćoj sobi. Tako će najbolje pomoći u harmonizaciji kroz intuiciju i snove.


Ribe – akvamarin

Kao mistične i duhovne plivačice horoskopa, ribe imaju osjetljiv duh i uvijek traže nježne vibracije. One su iscjeliteljice, sanjarke i vrlo su mistične. Stoga je akvamarin savršen kamen za njih jer ima istu umirujuću energiju kao i one same. Kada ti život donese mnogo stvari odjednom, koristi akvamarin da vratiš tu smirenu energiju. Ovaj kamen koristi kod kupanja. Stavi ga u kupku kako bi se napunila energijom i došla u dodir sa sobom.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.