Ne naljute se

Znaju ih prihvatiti: Ovi horoskopski znakovi sjajno podnose kritike

Ne nose se svi dobro s kritikama. I dok je nekima prava noćna mora spoznati da su pogriješili i slušati negativnu povratnu informaciju, ovi znakovi cijene tuđe kritike jer ih one motiviraju da budu još bolji

pexels-andrea-piacquadio-3767418.jpg
Foto: Pexels

Vrlina je znati prihvatiti konstruktivnu kritiku. Ako je izrečena s dobrom namjerom, može nam pomoći da napredujemo i uvidimo svoje propuste. Konstruktivna kritika trebala bi zato sadržavati povratnu informaciju ili koristan prijedlog koji će onoga tko je pogriješio potaknuti na pozitivan pomak.

Image
Uvijek su staloženi i spokojni

Njih ništa ne može izbaciti iz takta – ovo su najsmireniji horoskopski znakovi

Treba voditi računa kako i zašto nekoga kritiziramo i u kojem trenutku - konstruktivna kritika ne bi smjela ostaviti gorak okus sramote ili omalovažavanja nego bi trebala biti motivirajuća i jasna. Stvaranje osjećaja krivnje kod onog osobe koju kritiziramo nije poželjno.

Pa iako se s konstruktivnim kritikama možemo suočiti na radnom mjestu, ali i u privatnom životu, i dalje ima onih koji je shvaćaju udarcem na ego. Ona je za njih odraz slabosti - na nju burno reagiraju ili se osjećaju povrijeđeno.

shimmer fallback

O nama ovisi kakvu ćemo lekciju izvući iz takvih dobronamjernih opaski, no čini se da u tome ulogu igra i horoskop. Svaki znak Zodijaka ima određene karakteristike koje utječu na to kako će reagirati u nekim situacijama. Pa će tako neki znakovi biti apsolutno alergični na bilo kakvu kritiku, dok će ju drugi objeručke prihvatiti.

Evo koja četiri horoskopska znaka sjajno podnose dobronamjerne kritike!

Vaga

Vage vole čuti mišljenje drugih o nekoj temi, sagledati različite stavove i zatražiti savjet. Važno im je kako se osjećaju drugi pa su sklone pitati 'Što mogu učiniti kako bi se osjećala/o bolje' ili 'Što misliš o mom izboru?'. Žele čuti što mogu unaprijediti jer su često u nedoumici. Osim kritika, treba im i ohrabrenje jer katkada suviše potkopavaju svoje mogućnosti. Stoga se ne boj Vagi uputiti dobronamjernu kritiku, ali je i pohvaliti kad dobro obave posao.

shimmer fallback

Jarac

Jarčevi su pouzdani i disciplinirani te su spremni na odricanja i trud kako bi postigli zacrtane ciljeve. Često imaju ulogu koordinatora ili su na nekoj rukovodećoj poziciji jer su sposobni držati tim na okupu. I baš zato mnogi im se boji prići i kritizirati ih. No, to ne bi trebalo biti tako jer, uputiš li Jarcu konstruktivnu kritiku, on će učiniti sve da se poboljša i da situacija bude bolja za sve. Ovaj horoskopski znak itekako poštuje konstruktivne kritike!

shimmer fallback

Ribe

Možda si se začudila kad si vidjela da su Ribe na popisu onih koji se dobro nose s kritikama jer glase kao najosjećajniji znak. Zapravo su one puno jače nego što im drugi pripisuju. Ribe će u prvi mah vjerojatno biti povrijeđene uslijed kritike, no hladne će glave primijeniti dobiveni savjet te će se truditi ispraviti grešku.

Poznaješ li osobu pod ovim znakom ne boj se podijeliti misli kako se stvari mogu poboljšati. S druge strane, problem s Ribama je taj što sumnjaju u svoje sposobnosti te mišljenje drugih stavljaju ispred svog - zato 'na prvu' mogu emotivno reagirati.

shimmer fallback

Bik

Bik je pravi zemljani znak te mu se tvrdoglavost pripisuje glavnom karakteristikom. Tko bi rekao da ovaj znak duboko u sebi ipak voli čuti kritiku? Da, uputiš li Biku opasku, on bi na to mogao burno reagirati pa ljudi stječu dojam da s njima po ovom pitanju ne treba imati posla. Uz to, Bikovi se često okruže ljudima koji im jednostavno ne iskazuju kritiku.

No, upoznaš li Bika malo bolje, spoznat ćeš da mu povratna informacija - kakva god ona bila - dobro dođe jer samo potvrdi ono što je osoba pod ovim znakom već pretpostavljala. Sve ispadne dobro uputiš li mu kritiku u pravo vrijeme - na kraju će ti Bik biti zahvalan i pokazati da nije 'strašan'.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.