Razdoblje samorefleksije

Retrogradni Pluton je ovdje - evo kako će utjecati na svaki znak

Nakon relativno mirnog astrološkog početka u 2022. godini, 29. travnja ušli smo u razdoblje retrogradnog Plutona koje za svaki horoskopski znak donosi velike promjene

profimedia-0613779648.jpg
Foto: Profimedia

Kako se polako približavamo drugoj polovici ove godine, možemo sa sigurnošću reći da je 2022. imala relativno miran početak, astrološki gledano - gotovo previše miran.

Ali stvari će se uskoro promijeniti jer 29. travnja ušli smo u razdoblje retrogradnog Plutona. Pluton, planet transformacije i uništenja, okrenuo se retrogradno u znaku Jarca, a iako retrogradni Pluton nije tako kaotičan kao što je recimo retrogradni Merkur, još uvijek imamo na što paziti jer će se ovaj astrološki događaj nastaviti sve do 8. listopada 2022. godine.

Image
Što nam kuhaju Zvijezde?

Novo poglavlje: Ova 3 znaka u 2022. očekuje velika životna promjena

Glavna tema ovog razdoblja definitivno je samorefleksija. "Pod Plutonovim utjecajem, pozvani smo ispitati teme poput naše psihe, naše podsvijesti, rada u sjeni i transformacije", objasnila je astrologinja Madi Murphy za Refinery29. U svakom slučaju, pred nam je jedna intenzivna faza dubokog razmišljanja.

Image

Iako može potrajati dok osjetimo učinke Plutonove retrogradnosti, oni su dugotrajni - a ovaj astrološki događaj se odnosi na implementaciju promjena u naše živote. Stvari će postati emocionalne u sljedećih pet mjeseci, ali astrologinja Lisa Stardust kaže da ovo vrijeme možemo iskoristiti da razmislimo o svom životu i smjeru u kojem se krećemo. A kakve promjene možemo očekivati i kako će retrogradni Pluton utjecati na svaki horoskopski znak - provjeri u nastavku.

Ovan

Za pripadnike horoskopskog znaka Ovna, Pluton će se ući retrogradno u desetu kuću. Ovo stanje Plutona bit će značajno za tebe i imat će duboki utjecaj. Dobit ćeš priliku bolje razumjeti nedostatke svog prijašnjeg posla, a ako se susrećeš s poteškoćama u donošenju odluke u vezi sa svojom karijerom, morat ćeš donijeti neke teške odluke u ovom razdoblju. Time ćeš ojačati i svoje međuljudske odnose, a promjene u tvojoj karijeri postupno će se okretati tebi u prilog.

Image

Bik

Pluton će retrogradirati u devetoj kući Bika. Utjecaj ovog retrogradnog kretanja bit će prosječan. Osjetit ćeš duhovnu snagu u sebi i pokušat ćeš bolje razumjeti svoje životne ciljeve. Postoje dobre šanse za putovanja povezana s tvojim hobijima, ali i vezana za posao. Članovi tvoje obitelji osjećat će se povezani s tobom, a tijekom ovog razdoblja dodatno ćeš učvrstiti svoje odnose.

Image

Blizanci

Za Blizance, Pluton će retrogradirati u osmu kuću. Ovo retrogradno kretanje će za tebe biti umjereno plodonosno. Bit ćeš usredotočena na duhovna iskustva u svom životu jer će te ona naučiti velikim životnim lekcijama. Moglo bi doći do mnogih izazovnih promjena koje će te naučiti nekim važnim stvarima. Mnoge tajne mogu se otkriti u ovom razdoblju, a ti ćeš se upoznati sa stvarnošću života.

Image

Rak

Za Rakove, Pluton će se retrogradirati u sedmu kuću. Napetost u tvom bračnom životu mogla bi se smanjiti. Ako se problem događa između tebe i tvog partnera, onda je ovo najprikladnije razdoblje da ga riješite, jer će vam Pluton u tome pomoći. Kako bi ispravila svoje sadašnje pogreške, odnos se u ovom trenutku može riješiti uzajamnim razumijevanjem. Osim toga, vrata mnogih prilika otvorit će ti se i poboljšanjem odnosa s poslovnim partnerima.

Image

Lav

Za pripadnike u znaku Lava, Pluton će retrogradirati u šestu kuću. Ovo razdoblje neće imati prevelik utjecaj na tebe, ipak, ako boluješ od dugotrajne bolesti ili imaš zdravstvenih problema, postoji vjerojatnost da ćeš se podvrgnuti operaciji jer ovo je također povoljno vrijeme da se riješiš zdravstvenih problema. Osim toga, ako imaš neke nerazriješene dugove, u ovom razdoblju mogla bi pronaći izlaz iz njih.

Image

Djevica

Pluton će se retrogradirati u petoj kući pripadnika u znaku Djevice. Ovo retrogradno kretanje će za Djevice biti umjereno plodonosno. Ako se pojave neki problemi u tvom osobnom ili ljubavnom životu, dobit ćeš priliku da ih se riješiš, ali za to ćeš morati doći do korijena problema i obratiti pažnju i na svoje pogreške. Ako si negdje pogriješila, ispravi to i porazgovaraj s partnerom. Ukoliko ćeš tijekom ovog razdoblja paziti na svoje odgovornosti, mogla bi također postići bolji financijski položaj.

Image

Vaga

Pluton će retrogradirati u četvrtoj kući Vage. Obiteljski savezi bit će jaki, a Vage će osjetiti i brojne prednosti u međuljudskim odnosima. Ako je bilo problema s članovima obitelji onda će i to postupno nestati, a ti ćeš se riješiti svakog problema. Morat ćeš duboko introspektirati i okončati sve probleme tako što ćeš doći do njihovih korijena.

Image

Škorpion

Pluton će retrogradirati u trećoj kući Škorpiona. Ovo će biti povoljno vrijeme za tebe. U tebi je mnogo toga što se tiče tvoje produktivnosti i sposobnosti, a ovo je vrijeme da to istražiš. Tvoj hobi bi mogao isplivati na površinu, zbog čega možeš postati vrlo popularna, a može ti pomoći i u jačanju financijske pozicije. Podržat će te i tvoji prijatelji i kolege. Ipak, moraš učiniti pravu stvar kako bi izrazila svoje unutarnje osjećaje, ali pritom moraš sama sebi otvoriti put za to.

Image

Strijelac

Za pripadnike u znaku Strijelca, Pluton će se retrogradirati u drugu kuću. Ovo retrogradno kretanje umjereno će utjecati na tebe. Možda ćeš se suočiti s financijskim problemima, ali si sposobna riješiti sve svoje probleme koristeći svoje vještine i sposobnosti i postići dobar financijski položaj. Uz to, uspješno ćeš uštedjeti novac. Možda će se otkriti neke skrivene obiteljske tajne koje bi te mogle povrijediti, ali tvoje prihvaćanje situacije olakšat će stvari i ojačati tvoju vezu s onima koji će biti uključeni.

Image

Jarac

Za pripadnike u znaku Jarca, Pluton će se retrogradirati u prvu kuću. Ovaj tranzicija će najviše utjecati na tebe jer se odvija u tvom znaku. To će ti donijeti nove životne promjene. Ali morat ćeš prihvatiti te promjene svim srcem jer iako te promjene neće biti lake, ako se od njih odmakneš, one će zatvoriti vrata za napredak u tvom životu. Također ćeš morati obratiti pozornost na poboljšanje svojih osobnih odnosa. Iskoristi ovo vrijeme da učiš iz svojih prošlih grešaka. Vodi računa i o svom zdravlju i pokušaj napokon usvojiti zdraviji način života.

Image

Vodenjak

Za Vodenjake, Pluton će se retrogradirati u dvanaestu kuću. Ovo će biti vrijeme kada ćeš imati najbolja duhovna iskustva u svom životu. Ako prakticiraš bilo koju vrstu meditacije, tada će ti ovo razdoblje pomoći da održiš rigorozno zdravlje. Osim toga, dobit ćeš priliku shvatiti svrhu svog života. Ako se malo odmakneš od troškova i materijalnih stvari ili ih pokušavaš kontrolirati, onda će ti ovo razdoblje pružiti istinska iskustva života, a tvoj pravi put će ravno biti ispred tebe.

Image

Ribe

Pluton će retrogradirati u jedanaestoj kući Riba. Ovo retrogradno kretanje će ti umjereno koristiti. Napore uložene u pogledu prihoda morat ćeš preispitati i bolje razumjeti. Možda si u prošlosti napravila neke pogreške koje su ti smanjile prihod. Stoga ti se savjetuje da više ne ponavljaš ove pogreške. Pokušaj sagledati stvari iznutra kako bi ispunila svoje ambicije. U sebi imaš sav potencijal, samo trebaš djelovati. U tome će ti pomoći i tvoji prijatelji - prihvati njihovu pomoć!

Image