Čarobni mjesečev kamen - 4 načina kako ti pomaže probuditi intuiciju i pronaći životnu svrhu

Kamen koji nudi podršku i smjernice kako živjeti smislenije, a može pozitivno utjecati i na tvoj ljubavni život

Čarobni mjesečev kamen - 4 načina kako ti pomaže probuditi intuiciju i pronaći životnu svrhu

Među brojnim predivnim poludragim kamenjem i kristalima Mjesečev kamen ima posebnu ljepotu ali i energiju koju širi. Kao i satelit po kojem nosi ime i ovaj kristal je pomalo mističan. Od sveobuhvatnijih odluka iz dana u dan do većih životnih promjena on nudi podršku i smjernice kako bi ti pomogao živjeti smisleniji život.

Mjesečev kamen je također jedan od triju poludragih kamenja koji se vežu mjesec lipanj (druga dva su biser i aleksandrit). Na astrološkoj razini, oba lipanjska znaka Blizanac i Raka imaju jaku želju otkriti svoju pravu životnu svrhu. Ali čak i ako si rođena pod nekim drugim znakom Zodijaka, nošenje ili postavljanje mjesečevog kamena u svoj životni prostor pomaže ti da ispuniš tu želju na razini duše.

A, za što je još dobar mjesečev kamen osim za osvjetljavanje tvog životnog puta?  Ovo su 4 glavna svojstva mjesečevog kamena koja trebaš znati:

1. Smatra se svijetlom koje vodi

Kao što mu ime govori, smatra se da mjesečev kamen ima vezu s Mjesecom, što mu omogućuje da djeluje kao svjetlo koje vodi i u tamnim trenucima i koje pomaže prepoznati ono što ti donosi svrhu i pomaže u donošenju pametnih odluka o tome kako živjeti svoj život.
Njegova reputacija u nepogrešivom pomaganju pronalaska pravih odluka i jasnoće življenja donijela mu je i nadimak "kamen putnika".

2. Pomaže da se osjećaš snažnom prilikom donošenja odluka

Ako se boriš donijeti i neke najobičnije svakodnevne odluke kao što su želiš li otići na vježbanje ili što ćeš jesti za ručak - onda se preporučuje da nosiš mjesečev nakit uz tijelo ili u obliku nakita.
Imati komadić mjesečevog kamena na svom tijelu stalni je podsjetnik da budemo svjesni i mudri kada je riječ o odlukama, velikima ili malima. Ovaj će te kamen osnažiti da doneseš odluke koje će obogatiti tvoj život na najbolji način. Kamen povećava tvoju intuiciju i sposobnost vizualizacije, što pomaže smanjiti životnu buku i donosi jasnoću.

3. Može utjecati na tvoj ljubavni život

Mjesečev kamen je simbol božanske ženske energije, što ga čini korisnim kamenom za sve stvari vezane uz romantiku i veze. Kristal ti pomaže da se odmakneš od prošlosti i otvoriš novoj ljubavi i osjećajima. Preporučuje se da mjesečev kamen čuvaš u spavaćoj sobi.

4. Otvara srčanu čakru

U duhovnim tradicijama koje vjeruju i usredotočuju se na iscjeljivanje energije, srčana čakra jedna je od najvažnijih čakri. Smatra se središtem niza emocija od ljubavi, radosti, hrabrosti i opraštanja boli do povrijeđenosti i razočaranja. Mjesečev kamen može pomoći u otvaranju ove čakre i olakšati iscjeljenje.

Kako mjesečev kamen iskoristiti na najbolji način?

1. Upotrijebi ga kako bi pojačala svoju svjesnost (sebe i okoline)
Kako bi ojačala svoju svjesnost na početku svakog dana u rukama neko vrijeme drži mjesečev kamen kako bi te potaknuo držite kamen za mjerenje kamenja u ruci kako bi vas potaknuo da dan proživiš s jasnom svrhom i da imaš snagu donošenja ispravnih odluka. Ova dodirna točka pomagat će ti da se spojiš s tim osjećajem svrhe tijekom cijelog dana.

2. Nosi ga u nakitu na sebi cijeli dan
Najjednostavniji način da mjesečev kamen imaš stalno uz sebe je da ga doslovce nosiš na sebi u obliku nakita. Ovaj kristal nije neuobičajen pa se lako može pronaći u mnogim različitim vrstama nakita. Osobito je iscjeljujuće nositi ga u obliku ogrlice jer je tako fizički blizu tvoje srčane čakre.