Blizanci - godišnji horoskop 20.5. 2020. – 20.5. 2021.

Sretan ti rođendan, radoznala i komunikativna Blizanko! Ovo je svima godina izazova, ali svojom sposobnošću brzog snalaženja ipak možeš izvući najviše za sebe

Blizanci - godišnji horoskop  20.5. 2020. – 20.5. 2021.

Promjene, dobre prilike i nekoliko prepreka čekaju na putu, no zadržavanjem mira imaš priliku i za rast. Ovo je godina retrogradnih planeta, a upravo sada je nastupilo razdoblje s više njih; tvoj vladar Merkur započinje svoj čuveni, trotjedni retrogradni hod 18.6.

Po čemu su Blizanci posebni

Brzo razmišljanje je jedna od tvojih najprivlačnijih osobina. Inteligentna si, prijateljski nastrojena, uvjerljiva, prilagodljiva, svestrana i dugo ostaješ mladenačkog duha. Uživaš u stimulativnim razgovorima. Privlači te raznolikost, ali ti stvari brzo dosade, što može objasniti zašto mnogi Blizanci ulaze u brak više od jednom. Merkur je tvoj vladajući planet, a povezan je s učenjem, povezivanjem i komunikacijama: ti voliš to sve. Blizanci pripadaju grupi zračnih znakova što govori da si inteligentna, artikulirana i sklona učenju. Kao i simbol tvog znaka, imaš dualnu prirodu: jedan dan si umiljata mačkica, a drugi dan pravi tigar. Odlučiš li se na brak, izaberi partnera koji je ugodan, pametan, zabavan, pokazuje ljubav i otvorenog je uma.

Rođeni u 1. dekadi (21.-31.5.): Merkur je naročito važan u tvojoj karti. Posjeduješ sjajan spoj logike i kreativnosti. Um ti je toliko aktivan da ponekad zanemaruješ fizičke i emocionalne potrebe. Uvijek tražiš istinu. Često osjećaš nemir, nervozu ili napetost. Trebaš se fokusirati na jednu stvar, po mogućnosti upravo onu koju obavljaš u tom trenutku. Ključni pojmovi: znatiželjna, svestrana, izražajna.

Rođeni u 2. dekadi (1.-10.6.): Venera ima posebnu snagu u tvojoj astrološkoj karti. Odnosi i veze su ti veoma važni. Sanjaš o beskrajnoj ljubavi, a vjerojatno je možeš i naći provodiš li vrijeme s istomišljenicima. Na vrhu liste prioriteta su ti ljubav, novac, ljepota, komfor i sigurnost. Svoje talente i druge resurse trebaš pametno iskoristiti kako bi bila fizički i financijski sigurna u kasnijoj dobi. Ključni pojmovi: privlačna, razborita, šarmantna.

Rođeni u 3. dekadi (11.-21.6.): Uran je posebno važan za rođene u ovoj dekadi. Uzbudljiva si osoba, inventivna i neovisna. Za sreću trebaš neprestanu mentalnu stimulaciju i miran kućni život izgrađen na temeljima ljubavi. Ove godine, eliminirajte sav nepotreban teret u intimnim odnosima i svemu što emocionalno ili financijski dijeliš s partnerom. Ključni pojmovi: analitična, radoznala, ekscentrična. 

Pregled po planetama

Jupiter i Pluton sporo napreduju u znaku Jarca, a ovu prognozu započinju u retrogradnom hodu u tvojoj zoni dijeljenih resursa i financija, te intimnih odnosa i emocionalne potpore. Do rujna trebaš naći prave vrijednosti i smisao u svemu što dijeliš s partnerom; važno je dobro upravljati novcima i resursima i postaviti nove temelje, u skladu sa sadašnjim izazovima. U prosincu Jupiter ulazi u tvoju zonu dugoročnih životnih planova, putovanja i obrazovanja, što je njegovo prirodno polje, pa u tim temama očekuj povoljne prilike za širenje horizonata.

Saturn će se nakratko ući u Vodenjaka, od 21. ožujka pa sve do srpnja, nakon čega se u retrogradnom hodu vraća u Jarca. Ovaj tranzit ti daje priliku bolje planirati financijske obveze i analizirati sve što te veže s važnim partnerom, privatnim ili poslovnim. Ostvari napredak u pitanjima obrazovanja i dugoročnim planova nakon što Saturn konačno uđe u Vodenjaka u prosincu ove godine. Važno je reći da u zonu karijere Saturn ulazi zajedno s blagotvornim Jupiterom, pa ti se pružaju prilike za napredak uz puno discipliniranog rada i truda.

Uran, Planet probuđenja, kreće se kroz Bika i tvoju zonu unutarnje psihologije, izolacije i skrivenog. Povremeno, pri izazovnim aspektima, doživljavat ćeš burne izljeve nagomilanih frustracija, svega što si potiskivala, ali i otkrivanja tajni o sebi ili drugima, te probuđenja svijesti na pozitivan način. Doživjet ćeš promjene, nabolje ili nagore, u razmišljanjima, psihičkoj stabilnosti i dubljem shvaćanju okoline i zbivanja. 

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit može pojačati tvoju maštovitost i intuiciju, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni karijere, profesionalnih napora i životnog napretka, pa je potrebno unijeti više duhovnih vrijednosti i suosjećanja u svoj rad. S prijateljima ćeš dijeliti bliskost, duhovnost, idealizam, suosjećajnost ili konfuziju. Ipak, najvjerojatnije ćeš iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog tranzita. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji. Nemoj se previše žrtvovati i izbjegavaj služiti nekome kao oslonac prema uspjehu!

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Riba do Blizanaca, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Od početka prognoze do 26.6.: Dok je Mars u Ribama, aktivna si u profesionalnim zadacima, nastojiš obaviti što više i zadovoljiti nadređene dobro obavljenim zadacima. Puna si energije i željna dokazivanja svojih jedinstvenih sposobnosti. Nastoj ne ulaziti u sukobe sa šefovima, autoritetima ili roditeljima.

27.6. – 5.1. 2021.: Za vrijeme dugotrajnog Marsovog boravka u Ovnu (zbog retrogradnog hoda), možeš se više družiti s prijateljima i aktivno slijediti svoje ciljeve. Neptun se nalazi u istoj zoni, pa se osloni na međusobno suosjećanje i podršku. Zatraže li prijatelji ili grupe kojima pripadaš previše od tebe, reci 'ne' i čvrsto se toga drži.

6.1. – 2.3.: Zbog Marsa u Biku možeš planirati svoje sljedeći potez ili obavljati povjerljiva istraživanja, kao i druge aktivnosti koje voliš raditi nasamo. Možda znaš nekoga tko je bolestan ili u nekoj vrsti izolacije. Ulaziš li u tajnu ljubavnu vezu ili činiš bilo što nezakonito ili sramotno, može se dogoditi da sve postane javna stvar. Ovaj period može iznijeti na površinu brojne frustracije, potisnutu ljutnju ili neka ograničenja na koja ne možeš utjecati. Odmaraj se što više.

3.3. – do kraja ove prognoze: Mars u Blizancima naglašava tvoje financije, vrijednosti i potrošačke navike. Možda ćeš imati troškove više od očekivanih. Ovo je odlično vrijeme za rad na budžetu, organiziranje računa ili nalaženje novih izvora prihoda ili emocionalne potpore. Osjetiš li navalu velikodušnosti ili želiš kupiti nove stvari, odupri se nagonu za nekontroliranim trošenjem. Do sukoba može doći ako se s partnerom ne slažeš u vezi novca ili vrijednosti.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta. 

Merkur će u sljedećih godinu dana imati četiri perioda kada, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. Pojavljuju se od 17.6. do 12.7., od 13.10. do 3.11, a u 2021. od 30.1. do 20.2., te od 31.5. do 21.6. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se pet eklipsa u tvojih godinu dana. Prva pomrčina u ovoj prognozi je ona Mjesečeva u Strijelcu (5.6.), koja te podsjeća da trebaš analizirati svoj glavni partnerski odnos, privatni ili poslovni; treba li napraviti neke promjene, započni s njima sada. Sunčeva pomrčina (21.6.) u Raku skreće pažnju na tvoje financije: prihode, troškove i potrošačke navike. U sljedećih šest mjeseci može doći do promjene u toj životnoj zoni. Mjesečeva eklipsa u Jarcu (4.7.) daje ti hrabrosti za unošenje više reda u dijeljene financije, novčane obveze, ali i emocionalne i intimne odnose s partnerom. U Blizancima se pojavljuje Mjesečeva pomrčina (30.11.), a ukazuje na moguće promjene u osobnim stavovima, planovima i projektima. Konačno, Sunčeva pomrčina u Strijelcu (14.12.), nastavlja se na prethodnu temu, ali ovaj put je fokus na partneru, odnosima i glavnoj vezi.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi 

Svatko tko želi dobiti tvoju ljubav i senzualnost mora biti pun razumijevanja, poštovati tvoju želju za slobodom, uz puno tolerancije. Također, stalno treba aktivno djelovati na tvoje interese, jer ti u suprotnom brzo može dosaditi. S druge strane, ti nisi posesivna i daješ puno prostora partneru za njegove interese. Uvijek si spremna na nova upoznavanja i ne kompliciraš previše. Do 7.8. Venera, planet ljubavi, boravi u tvom znaku i čini te posebno šarmantnom i privlačnom. Ovo je period kad se možeš posvetiti svom izgledu ili tretmanu uljepšavanja, ali je bolje pričekati srpanj. U lipnju ćeš možda razmišljati ili stupiti u kontakt s nekom osobom iz prošlosti ili se upustiti u tajnu vezu. Od 6.9. do 2.10. u prilici si upoznati nove ljude preko rodbine ili susjeda, a više topline i ljubavi naći ćeš u domu (3.-28.10.). Nakon toga (sve do 21.11.), dolazi najbolje vrijeme za ljubav, jer ljupka Venera donosi svoje vibracije baš u tu životnu zonu. Boravak tog planeta u zoni partnerstva (16.12.-8.1.2001), pojačava ljubavne spone između tebe i partnera ili otvara mogućnost za upoznavanje prave osobe. Od 9.-31.1. Venera zaslađuje intimne odnose, a zanimljivi ili neobični ljudi, stranci ili osobe iz obrazovanja privlače tvoju pažnju 1.-25.2. Sviđa ti se netko od šefova ili važnih osoba u periodu od 6. do 21.3., nakon čega se možeš prepustiti veselom uživanju u izlascima s prijateljima (do 14.4.). Privlači te ulazak u tajni odnos (15.4.-8.5.), a nakon što taj planet opet uđe u Blizance (9.5.), puna si vedrine i sjajiš posebnim vibracijama. Također, od 3.3.2001 do kraja ove prognoze, Mars u tvom znaku čini te posebno aktivnom, zahtjevnom i željnom užitaka.

Novac i posao

Inteligentna si, snalažljiva, komunikativna i imaš širok spektar interesa, a inteligencijom brzo rješavaš zadatke, zbog čega si 'tražena roba' kod poslodavaca. Godišnji financijski ciklus ti počinje 20.6., kad Sunce uđe u znak Raka, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Novac možeš zaraditi radom od kuće između 3.-28.10., dok Venera posjećuje tvoju zonu doma i obitelji. Uvijek se informiraj o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, ali naročito između 21.12. i 8.1., kad Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih financija. Napredovati u svojoj profesiji možeš između 19.2.-20.3. jer tada Sunce u Ribama podupire tvoje napore, ako se fokusiraš na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti. Ovo je nešto teže razdoblje za ostvarenje dugoročnih životnih planova, pa je dobro pripremiti se za promjene. 

Zdravlje

Sad kad se Uran nalazi u tvojoj astrološkoj dvanaestoj kući unutarnje psihologije, tajni i izolacije, sasvim je moguće da ćete povremeno protresti iznenadne provale ljutnje zbog nagomilanih frustracija. Otkrivanje nekih tajni ti mogu narušiti mir ili obrnuto – smiriti te i opustiti. Trebaš redovitu i umjerenu vježbu, zdravu prehranu i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad. Nagle promjene te mogu uznemiriti, naročito ako su povezane s tvojom unutarnjom stranom. Od 6.1. do 2.3., Mars u Biku te čini dodatno opterećenom, pa se čuvaj nekontroliranih izljeva bijesa. Meditacija i druge tehnike opuštanja mogu biti od velike pomoći.

Mjesečne prognoze

LIPANJ – Retrogradni planeti nastavljaju usporavati napredak. Planiraš li neku aktivnost s partnerom (odluka o vezi) ili financijsku aktivnost – kupnju ili ulaganje, izbjegavaj 5. i 21.6. Uvjeti su tada nepredvidljivi, jer se u te dane pojavljuju pomrčine. Mjesečeva pomrčina u Strijelcu (5.) naglašava partnerske odnose i glavnu vezu. Sunčeva pomrčina u Raku (21.) stavlja tvoju novčanu situaciju u prvi plan. Kako Mars dublje prolazi kroz znak Riba, sve ti je jasnije da moraš s puno vjere smisliti nove poslovne ciljeve te aktivno raditi na njihovom ostvarenju. Sa Suncem u Blizancima (do 19.), a Venerom cijeli mjesec i nakon toga, fokusirana si na sebe, osobna postignuća i privatne projekte. Ovo je dobro vrijeme za tretman uljepšavanja i kupnju nove garderobe.

SRPANJ – Nakon što retrogradni hod vrati Saturn natrag u Jarca (1.), vjerojatno se moraš suočiti s problemom za koji si mislila da je riješen, a odnosi se na dijeljene financije, novčane obveze i resurse koje dijeliš s partnerom, kao i intimna i emocionalna pitanja. Mjesečeva pomrčina u Jarcu (4.) možda ti ukazuje na osjetljivost u vezi spomenutih tema. Tvoj Merkur je retrogradan u prvih jedanaest dana srpnja, stoga bi trebala pregledati sve dokumente zbog mogućih grešaka ili propusta, naročito u vezi novčanih poslova. Komunikacije će se poboljšati nakon što Merkur krene u direktni hod (12.). Sa Suncem u Lavu, tvojoj zoni komunikacija, rodbine i kraćih putovanja (22.7.-21.8.), u prilici si obavljati intelektualne poslove, prodaju, pozive i slati mailove.

KOLOVOZ – Taj trend se nastavlja u prva tri tjedna mjeseca, dok Sunce osvjetljava znak Lava. Merkur je u istom znaku (4.-18.), što je odlično vrijeme za razgovore, upoznavanja novih ljudi preko rodbine ili susjeda i kraća putovanja. Pun Mjesec u Vodenjaku (3.), ukazuje i na važnost obrazovanja, neko pravno pitanje ili poslove s inozemstvom. Osjećaš li se umornom ovaj mjesec, možda je to zbog toga što je nekoliko planeta retrogradno. Venera u Raku (7.8.-5.9.), pomaže u novčanim poslovima, a možda primaš neki bonus ili manji poklon; obrati pozornost na sniženja! Nastoj se što bolje odmoriti za vikend oko 21.; ostani kod kuće i otpusti unutarnju napetost u sigurnosti svog doma.

RUJAN – Postoji neko pitanje koje moraš riješiti na poslu oko Punog Mjeseca u Ribama (2.). Osjećaš veliku želju za razgovorom s voljenom osobom ili za upoznavanjem interesantnih ljudi, nakon što Merkur uđe u Vagu (5.), a Venera u Lava (6.); i dom je mjesto gdje se osjećaš ugodno, pa možeš malo i preurediti prostor. Ova dva planeta čine te veoma šarmantnom i opuštenom. Svejedno, možeš se suočiti s problemima s prijateljima ili teškoćama pri ostvarenju ciljeva i želja nakon što Mars krene u retrogradni hod (9.); bude se unutarnje frustracije, potisnuti problemi pa je važno analizirati planove. Nakon što Jupiter krene u direktni hod u Jarcu (12.), popravlja se situacija s financijskim obavezama. Mladi Mjesec u Djevici (17.), čini te željnom odmaranja u domu s najdražim osobama. Nakon što Sunce uđe u Vagu (22.), fokus se okreće prema ljubavnom životu, zabavi i uživanjima. Merkur ulazi u Škorpiona (27.), pa je vrijeme ispunjeno razgovorima i planiranjem radnih projekata. Pazi što i kako govoriš i ne budi nagla.

LISTOPAD – Sada moraš biti veoma strpljiva, jer je čak pet planeta retrogradno u različito doba mjeseca, a to zahtjeva fleksibilno razmišljanje. Ovomjesečni prvi Puni Mjesec (1.), donosi neki osobni problem u prvi plan; trebaš riješiti neko pitanje s prijateljem. Venera u Djevici (2.-26.) donosi najljepše emocije i ugodne vibracije u dom, pa se s članovima obitelji možeš posvetiti renovaciji ili uljepšavanju. Mladi Mjesec u Vagi (16.), može označavati početak nove ljubavne veze. Planiraš li važne razgovore jedan-na-jedan, obavi ih prije nego Merkur krene u retrogradni hod (13.-3.11.). Radni projekti i fizičko zdravlje su u fokusu nakon što Sunce uđe u Škorpiona (22.). Pun Mjesec u Biku (31.) govori kako trebaš više mira i odmaranja, moguće jer si nešto otkrila što te uznemirilo.

STUDENI – S retrogradnim Marsom u zoni prijateljstva, društvenih aktivnosti te nada i želja, vjerojatno si veoma frustrirana jer ne možeš puno postići; nastoj tu negativnu energiju otpuštati polako i više se odmarati. Novi radni projekt započinje oko 15., u vrijeme Mladog Mjeseca u Škorpionu. Trebaš li napraviti neke promjene, učini to sada! Život je pomalo čudan u prva tri tjedna studenog, dok Sunce u Škorpionu zahtjeva veliku posvećenost poslu (ili zdravlju). Nakon što Sunce uđe u Strijelca (21.), pažnja se prebacuje na najvažnije partnerske odnose i veze. U sljedeća četiri tjedna, posveti se učvršćenju spona među vama. U šest mjeseci nakon pomrčine Mjeseca u Blizancima (30.), posveti se i svojim potrebama i razmisli što trebaš učiniti da si sretnija

PROSINAC – Mars je krenuo u direktni hod u Ovnu, pa sada rješavaj sve ono što te mučilo; polako i postupno, uz puno samokontrole nađi načina za konstruktivno ublažavanje frustracija. Uzbudljiva nova faza u životu započinje 17., kad Saturn ulazi u Vodenjaka (ostaje do sredine ožujka 2023.). Jupiter ulazi u isti znak (19.), gdje ostaje do sredine svibnja 2021. Ovaj dvostruki tranzit Jupitera i Saturna dešava se svakih 20 godina, stoga ga iskoristiti na najbolji način u obrazovanju i dugoročnim životnim planovima! Sunčeva pomrčina u Strijelcu (14.) nagovještava kako će jedan partnerski odnos biti posebno važan u idućih šest mjeseci. Postaviš li sve na svoje mjesto, riješit ćeš puno toga na dugi rok!

SIJEČANJ 2021. – Dok se Sunce i Merkur, u društvu s Plutonom, kreću kroz znak Jarca u prvom tjednu mjeseca, možeš raditi na dijeljenim resursima, koji zahtijevaju veće promjene. Dovrši zadatke koje pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti. Fokusiraj se na stabilnost i donesi praktične odluke. Nemoj davati velika obećanja ili preuzimati nove obaveze; već imaš dovoljno toga za napraviti. Od drugog tjedna, Mars je u Biku pa ti je energija na nešto nižoj razini, a postoji i opasnost od pucanja unutarnjih ventila; dodatno, sukobljava se s planetima u zoni dugoročne vizije, obrazovanja i putovanja, stoga moraš uložiti velike napore za održavanje discipline. Ne ulazi u sukobe, jer to može ugroziti tvoju perspektivu. Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka (19.), analiziraj poslove u vezi tih tema. Odluči koji tvoj sljedeći potez treba biti, a zatim kreni prema ostvarenju ciljeva.

VELJAČA – Tvoji životni ciljevi i aspiracije natječu se s tvojom pažnjom većinu mjeseca, dok Sunce i Merkur prolaze kroz Vodenjaka. Sa sretnim Jupiterom i štedljivim Saturnom na svojoj strani, možeš postići nevjerojatne stvari. Ako si radila sve u skladu s godinama i životnom ulogom, nalaziš se na dobrom mjestu u emocionalnom smislu. Ne zaboravi da grupa planeta u zoni životne filozofije, višeg obrazovanja, putovanja i pravnih poslova ulazi u veoma izazovne aspekte s Marsom i Uranom u polju psihološke stabilnosti: ovo je najzahtjevniji period u ovoj godišnjoj prognozi; moraš biti veoma oprezna. Mladi Mjesec u Vodenjaku (11.) označava početak novog ciklusa. S Marsom u Biku cijeli mjesec, važno je odmarati se i zadržati kontrolu nad reakcijama.

OŽUJAK – S Marsom u zoni unutarnje psihologije (od 3.), moraš voditi računa o psihološkom zdravlju. Posveti se učenju tehnika opuštanja. Sunce provodi prvih devetnaest dana u tvojoj 10. astrološkoj kući; Venera je ovdje do 20. Neptun nastavlja polako napredovati u istom sektoru. Ovo je odlično vrijeme za profesionalne napore, radiš i sve u skladu s najvišim idealima. Nastoj pridobiti druge za neki zajednički projekt ili podršku. Mladi Mjesec (13.) pravo je vrijeme za kretanje s ostvarenjem važnog poslovnog cilja, možda uz nečiju pomoć: i Venera ovdje igra pozitivnu ulogu. Sada nema retrogradnog kretanja planeta pa možeš iskoristiti ovo vrijeme za napredak. Osjetit ćeš potrebu za zabavom i opuštanjem oko 28. (Pun Mjesec).

TRAVANJ – Upornost i izdržljivost pod prethodnom navalom prepreka se isplatila, pa aktivno radiš na poboljšanju dugoročnih planova, što će donijeti i zadovoljavajuće rezultate (17.). Postaješ opuštenija i smirenija, o čemu govori i blagotvorni utjecaj Venere na tvoju psihu. Odmori se u svakoj pruženoj prilici, naročito jer ti je energija na nižoj razini nakon 20. U takvim prilikama možeš razmišljati i o svojim sljedećim potezima i planovima. Dolazak Venere (14.) te Sunca (20.) u Bika upućuje te na povlačenje i kontemplaciju. Pun Mjesec u Škorpionu (28.) stavlja u fokus jedno važno radno pitanje.

SVIBANJ – Ovo je mjesec kad ćeš se puno bolje osjećati posvećena sebi, u toplini svog doma. Energija ti je na nešto nižoj razini, ali zato možeš analizirati sve što si napravila u proteklih godinu dana. Ako si dala sve od sebe, uspjela si uz puno truda ostvariti najviše što se moglo. Oko 1. se možeš prepustiti i ljubavnim užicima daleko od tuđih pogleda, iza zatvorenih vrata; možda je riječ o nekom tajnom odnosu, pa budi oprezna. U vrijeme Mladog Mjeseca (12.), donesi odluke s kojima ćeš biti zadovoljna. Mars u zoni novca i vrijednosti traži oprez pri otvaranju novčanika, ali otvara prilike i za nove izvore prihoda. Sunce ulazi u znak Blizanaca (20.), a tada nastupa tvoje razdoblje: puna si snage, dobrog raspoloženja, šarma i seksualnih vibracija (Venera i Merkur su u tvom znaku), ali i spremna na rad i povratak u vanjski svijet. Možeš nastaviti s punim samopouzdanjem i započeti bilo koji novi osobni plan i projekt. Zadržiš li pozitivan stav i ostaneš na odgovarajućoj životnoj stazi, nastavit ćeš napredovati polako, ali stabilno.

Imaš li neka pitanja, javi se Zvjezdanu na e-mail: zvjezdan@zena.hr