Dark 'n' Stormy, The Last Word, French 75, El Presidente, Hanky Panky... samo su neka imena s nove koktel karte hotela ARCOTEL Allegra koji svim gostima želi pružiti sasvim drukčije iskustvo ispijanja koktela, dočarati im neke nove i nikad kušane okuse, kao i priče koje stoje iza svakog pojedinog koktela.
Više o ovoj jedinstvenoj ponudi otkriva iskusni barmen Joe's bara Ivan Mandarić koji je osmislio koktele Sombrero Smash, French Mule i Gentleman's Choice.
Ivan Mandarić, barmen Joe's bara
„Nova koktel karta predstavlja pogled u prošlost i povratak u doba početaka prvih koktela. Karta je tematski podijeljena u 3 dijela. Prvi dio predstavlja koktele kakvi su se pripremali u doba početaka miješanja pića, pa ćete tako u njemu pronaći Old Fashioned koktel, kombinaciju baznog alkohola, šećera i bitera. Drugi dio su kokteli iz doba prohibicije u SAD-u, tj. pića Speakeasy barova u kojima se u tom periodu ilegalno posluživao alkohol, te također pića nastala u Francuskoj, Engleskoj i Kubi, gdje su u barovima radili američki barmeni prisiljeni napustiti zemlju radi zabrane točenja alkohola. Treći dio koktel karte rezerviran je za moderne klasike s početka 21. stoljeća, te za orginalne koktele barmena hotela ARCOTEL Allegra“.
Prezentacije koktela su jednostavne i minimalističke, ali vrlo efektne, te su sastavni dio ukupnog doživljaja, arome i okusa, baš kao što je to bilo davnih godina za vrijeme stvaranja barske scene. Radi se o klasičnim kratkim pićima i dugim koktelima koji su nepravedno zaboravljeni, te su ih u hotelu ARCOTEL Allegra upravo zbog toga pokušali oživjeti, te izvrsnoj ponudi vina, piva i kave u Joe's baru konačno dodati i ukusne koktele.
Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela
„Cilj nam je bio ponuditi Zagrebu neke nove/stare zaboravljene klasike koji su vrijedni pažnje i ponovnog vraćanja na scenu. Naši kokteli nisu dio klasične ponude kakvu možete naći u bilo kojem baru u gradu, već kokteli za uživanje prije, za vrijeme i poslije jela, budući da u Joe's baru poslužujemo i hranu“, objašnjava Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela ARCOTEL Allegra.
A za one koji žele znati više tu je ekipa Joe's bara koja će rado s vama podijeliti informacije o svakom pojedinom koktelu, od njegovog nastanka do samog procesa pripreme i dekoriranja.
Recepti
PALOMA
50 ml Jose Cuervo Silver tekile
10 ml soka od limete
1 prstohvat soli
100 ml soka crvenog grejpa
50 ml Jamnice
Ukras: korica grejpa, limeta
Priprema: koktel pripremite u čaši, poslužite s ledom i slamkom
DARK 'N' STORMY
50 ml Gosling Black Seal Dark ruma
10 ml soka od limete
TOP - pivo od đumbira
Ukras: limeta, đumbir
Priprema: koktel pripremite u highball čaši, na kraju se dodaje pivo; poslužite s ledom i slamkom
NEGRONI
30 ml Broker's džina
30 ml Martini Rosso
30 ml Camparija
Ukras: suhi kolut naranče/korica naranče
Priprema: promiješajte žlicom i procijedite u tumbler čašu, poslužite s kockom leda, bez slamke
WHITE LADY
50 ml Broker's džina
25 ml Cointreau likera
25 ml soka od limuna
Ukras: korica limuna
Priprema: sve protresite u shakeru, dva puta procijedite u coupe čašu, poslužite bez leda
MANHATTAN
60 ml bourbona
20 ml Martini Rosso
3-4 kapi aromatičnog bitera
Ukras: koktel trešnja
Priprema: promiješajte žlicom i procijedite u Italesse čašu, poslužite bez leda