Skokni na more!

Crikvenica - kvarnerska ljepotica prekrasnih plaža

Kontinentalcima je drugi naziv za Crikvenicu 'najbliže more'. Otkrivamo ti najljepše plaže stare turističke dame

PXL_090720_29495099.jpg
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Želiš li skoknuti do plaže, a živiš u unutrašnjosti, Crikvenica je savršen izbor za tebe. Ova kvarnerska ljepotica nalazi se na dva sata od Zagreba, dva i pol sata od Siska, sat i pol od Karlovca, dok je od Rijeke udaljena samo 30-ak kilometara.

Da bi svoj ručnik prostrla na nekoj od prekrasnih crikveničkih plaža, ne moraš voditi računa o voznom redu trajekata i stajati u kolonama za ukrcaj na isti dok ti se automobil prži na užarenom asfaltu niti moraš prelaziti mostove.

Dovoljno je da sjedneš u auto, upališ radio, pokupiš frendicu i krenete put mora. Ova destinacija stvorena je za sve one koji vole spontanost, prekrasnu prirodu, lijepe plaže i duge šetnje (naravno i one koji vole dobru klopu, povijest i kulturne znamenitosti, no s obzirom na vrućine sada nam je prva želja rashladiti se u moru na nekoj od lokalnih plaža). Nakon što se osvježiš i odmoriš, a sunce zađe, prošetaj crikveničkom rivijerom.

Oduševit će te ljepotom i pogledom na otok Krk te tvoje noge ugodno umoriti kilometražom pa ćeš ih s užitkom nakon šetnje, pogađaš - odmoriti u moru ili na nekoj od ovih udobnih kreveta za plažu.

Crikvenička rivijera duga je oko 15 kilometara, a čine ju Selce, Crikvenica, Dramalj i Jadranovo. Ako voliš romantiku i u Crikvenici si sa svojim dragim, nikako nemojte propustiti prošetati osam kilometara dugom Ljubavnom cesticom, koju mnogi smatraju najljepšom crikveničkom šetnicom, a nastala je početkom 20. stoljeća.

Zahvaljujući zdravoj klimi i položaju, u Crikvenica se već u 19. i početkom 20. stoljeća počeo razvijati zdravstveni turizam po kojem je i danas poznata. U nastavku ti donosimo najljepše plaže crikveničke rivijere. Ako imaš psa oduševit će te informacija da se u Crikvenici nalazi jedna od ljepših plaža u Hrvatskoj, na kojoj mogu uživati i kućni ljubimci.

Podvroska

Plaža za pse i njihove ljude. Ima nešto što nema ni jedna druga - bar i pivo za pse! Odvedi svog ljubimca do šanka i nazdravite ljetu.

Omorika

Još jedna prekrasna crikvenička plaža. Nalazi se u Dramlju. Ima dugi žal, dovoljno hlada za sve, sadržaj za klince i za one koji vole aktivniji odmor te morsku ljuljačku koja je ove godine totalni hit.

Poli mora

Još jedna prekrasna plaža crikveničke rivijere. Po sitnom šljunku ugodno je hodati, a još ugodnije uaziti u more. Nalazi se u Selcu.

Crni Molo

Voliš li pješčane plaže i picigin onda je Crni Molo savršena destinacija za tebe. Nalazi se u Crikvenici. Lokalci, ali i turisti vole na njoj zaigrati picigin, a i roditelji s djecom ju preferiraju upravo zbog pijeska.