SVE JE MOGUĆE

Trik za postizanje najraskošnijeg volumena - i za tanku kosu

Volumen kose, uz malo prakse, možeš dobiti i kod kuće, potrebno ti je samo par stvarčica koje vjerojatno već imaš

volumen kosa
Foto: Profimedia.hr

Volumen u kosi - ili ga imaš prirodno ili se moraš pošteno namučiti da ga postigneš. Ako spadaš u drugu skupinu, vjerojatno si u potrazi za korisnim trikovima i savjetima pomoću kojih će tvoja kosa vizualno dobiti na gustoći i volumenu. Ako imaš jako tanku i pritom ravnu kosu, znamo da ti je teže postići efekt bujne kose, ali otkrili smo trik koji će ti olakšati cijelu situaciju!

Image
VIĐAT ĆEMO IH POSVUDA

Frizure sa šiškama bit će veliki hit i u 2024. – imamo dobre ideje za novu fizuru

Volumen kose možeš postići kod kuće na nekoliko načina. Najpoznatiji je, naravno, uz pomoć uvijača. Postoje različiti tipovi uvijača s kojima možeš postići različite efekte. Ukoliko želiš sitne i zgusnute lokne, trebala bi koristiti manje uvijače. S druge strane, širokim i velikim uvijačima možeš postići raskošne, velike lokne.

U par koraka do zavidnog volumena

Trik koji sigurno "pali" jest da kosu počneš fenirati kada je ona već na pola suha. Ako želiš baš intenzivni volumen, to možeš postići u samo dva koraka. Sve što ti je potrebno su pjena za kosu i fen. Na prethodno prosušenu kosu, nanesi pjenu za kosu - u početku je bolje nanijeti umjerenu količinu pjene, kako bi vidjela efekt. Zatim dodatno osuši kosu. Poslije toga stavi viklere i ostavi ih na glavi dva-tri sata. Kada skineš viklere, lagano pročešljaj kosu i uživaj u zavidnom volumenu!

Inače, bujnu kosu još možeš postići uz pomoć šampona za suho pranje kose, koji će stvoriti iluziju voumena. Možeš ga nanijeti od korijena do vrhova i počešljati kosu. Uz to ti još mogu poslužiti široka četka i običan fen, a ni figaro ti neće biti na odmet. Uz malo prakse, vjerujemo da ćeš postati prava majstorica!