Obraćam Vam se vezano za jedan projekt, a odnosi se na pripremu idealnog profila izvršitelja za radno mjesto manager u hotelu. Naime, imam nekoliko pitanja: Da li smatrate da je primjerenije angažirati osobu sa završenim fakultetom ekonomsko-hotelijerskog smjera pa ga uvoditi u posao uz sve potrebne edukacije, ili bi to trebala biti perspektivna osoba koja ima ugostiteljsku školu smjera konobar, kuhar, recepcioner i sl. koja bi napretkom u svojoj karijeri došla do pozicije managera u hotelu? Ako znate bilo kakvu studiju ili istraživanja vezano za ovu dilemu, molim Vas da mi pošaljete ili me uputite gdje bih ovakvo nešto mogla pronaći. hvala
Anonimni korisnik
Obraćam Vam se vezano za jedan projekt, a odnosi se na pripr...
Hej, slobodno nam se obrati
Imaš pitanje vezano uz ljubav, bolne mjesečnice, što da dalje napraviš u životu, poslu?
Odgovor stručnjaka
Za managera u hotelu bi bilo najbolje da uzmete osobu sa iskustvom na istim ili sličnim poslovima. Fakultetsko obrazovanje pritom nije od ključnog značenja, ali naravno da je veliki plus. Uzmete li osobu koja je upravo izašla s faksa za tako nešto, trebat će minimalno godina dana uvođenja u posao za koje vrijeme ćete ga trebati detaljno upoznati sa svim aspektima posla koji će voditi. Ukoliko imate perspektivnu i sposobnu osobu koja je završila ugostiteljsku školu, te koja je već obavljala određene poslove u hotelu i tako je upoznata sa dijelom problematike kojom će upravljati, svakako je dodatno testirajte i pošaljite na dodatnu edukaciju, jer kao manager hotela treba imati šire znanje nego kao kuhar ili konobar.