'Zdrava žena' hvalevrijedan je program namijenjen ženama nakon 35. godine života

U sklopu Body&Mind Centra, iskusna kineziologinja Mirela Anić osmislila je program koji nastoji očuvati vitalnost, zdravlje i kvalitetu života kod žena koje se susreću s perimenopauzom i menopauzom, a ambasadorica projekta postala je Ana Radišić

Zdrava žena 1.JPG

Užurbana svakodnevica i mnogobrojne obveze nerijetko nam promijene prioritete. Međutim, uslijed kaotičnog tempa kojeg diktira život u 21. stoljeću, složit ćemo se kako je prioritet ipak čuvati ono najdragocjenije – naše zdravlje. Posebice su na udaru žene nakon 35. godine života jer upravo tada počinju primjećivati promjene koje kao da su nastupile preko noći. Svjesni smo kako je krucijalno uspostaviti zdrave životne navike, međutim ponekad je teško započeti. Vodeći se tom idejom, iskusna kineziologinja Mirela Anić osnovala je u sklopu Body&Mind Centra u Zagrebu, program „ZDRAVA ŽENA“, koji je namijenjen zdravlju žena nakon 35. godine života. Body&Mind osnovan je 2003., a koncept je koji predvodi inteligentnu formu treninga na ovom području te kreator trendova i programa usmjerenih na zdravlje. Body&Mind temelji se na najnovijim saznanjima u znanosti i ujedno je jedan od glavnih centara za kontinuiranu edukaciju treninga u regiji. Svoju ekspertizu Mirela Anić započela je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a nastavila ju je u inozemstvu, gdje se specijalizirala na području kineziterapije bolnih stanja i ozljeda, prevencije ozljeda te optimizacije posture, kretanja i disanja.

shimmer fallback

Program „ZDRAVA ŽENA“ Mirela Anić osmislila je u suradnji s nutricionisticom Sandrom Krstev Barać, a spaja nutricionizam i kineziologiju 21. stoljeća, s ciljem optimizacije zdravlja, vitalnosti i kvalitete života žena u perimenopauzi i menopauzi. Važnost programa prepoznala je i poznata televizijska voditeljica Ana Radišić, koja je ujedno i ambasadorica projekta.

shimmer fallback

Glavna ideja programa “ZDRAVA ŽENA” jest podizanje razine svjesnosti i informiranosti žena nakon 35. godine života, a sve kako bi bolje razumjele promjene koje prolaze te na iste djelovale pravodobno i pametno. Program ujedinjuje komplementarne znanosti i daje sudionicama praktične alate iz područja prehrane, tjelovježbe, disanja, spavanja i upravljanja stresom. Starenje je neminovno, međutim na vitalnost, zdravlje i kvalitetu života itekako možemo utjecati. „ZDRAVA ŽENA“ sažima najrecentniju znanost iz područja očuvanja ženskog zdravlja putem prirodnih intervencija te daje priliku svakoj sudionici da na mudar i smislen način otkrije vlastitu biologiju i time utječe na svoju svakodnevnu funkcionalnost, mladolikost I dugovječnost. Sljedeća radionica održat će se 17. lipnja u Body&Mind Centru, a sudionice će saznati više o mnogim temama, od kojih su neke: kako smršavjeti ili održati vitkost bez suviše restriktivnih dijeta, koje laboratorijske parametre provjeriti, kako postići metaboličko zdravlje, kako dati podršku štitnjači, kako i kada prakticirati povremeni post, kako trenirati kroz period perimenopauze i menopauze kako bi izgledale i osjećale se odlično, kako osigurati kvalitetni oporavak i upravljati spavanjem za balans hormona, metaboličko zdravlje i mentalnu stabilnost te mnoge druge, srodne teme.

shimmer fallback

Osim toga, sve sudionice imat će priliku izmjeriti se na vagi koja mjeri sastav tjelesne mase, udio masnog tkiva, mišićne mase, visceralnu masnoću te putem koje mogu doznati svoju metaboličku starost. Sve sudionice dobivaju radnu bilježnicu s puno korisnih upitnika i naputaka, poklone i prekrasno iskustvo u jednom danu posvećenom ženskom zdravlju i ženskom osnaživanju.

shimmer fallback

Više informacija saznajte ovdje.

Foto: Niko Goga

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.