Završeno je treće i najuspješnije izdanje GOODfesta u Drnišu

Festival je tijekom pet dana posjetilo više od 7000 posjetitelja

Tvorničke postavke.jpg

Sinoć je zatvoreno ovogodišnje izdanje GOODfesta u Drnišu, a sudeći po odazivu publike i ovacijama kojima su pozdravili svaku od kazališnih predstava, riječ je o najuspješnijem izdanju dosad. Maleni gradić Drniš živio je punim plućima proteklih pet dana, a njegovi građani pokazali da su itekako željni umjetnosti i kulturnih događanja u svom gradu. GOODfest nastao je u suradnji Turističke zajednice grada Drniša i Kazališta Moruzgve i uspio je Drniš pozicionirati na kulturnu i kazališnu mapu Hrvatske. Festival je bio otvorenog karaktera, odnosno ulaz je bio besplatan za sve.

shimmer fallback

Ove godine za kazališni program dodijelile su se i nagrade: nagrada publike za najbolju predstavu te nagrade žirija za najboljeg glumca i najbolju glumicu. Publika je svake večeri na glasačkim listićima zaokružila ocjenu koju dodjeljuje predstavi. Ocjene i reakcije publike samo su još jedan od dokaza koliko je uspješan i odličan bio ovogodišnji GOODfest. Naime, ocjene su bile izrazito visoke, a o pobjedniku su odlučivale decimale. Nagradu za najbolju predstavu prema odluci publike osvojile su „Tvorničke postavke“ Kazališta Moruzgva. Jednako kao i publika, žiri je također imao izrazito težak zadatak. Nagradu za najbolju žensku ulogu prema odluci žirija osvojila je Korana Ugrina za ulogu Deziderate De u predstavi „Tvorničke postavke“, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu prema odluci žirija osvojio Boris Svrtan za ulogu u predstavi „Moj slučaj“.

shimmer fallback

Otvorenje festivala pripalo je Kazalištu Moruzgva s njihovom predstavom „Tvorničke postavke“,  u kojoj glume Ana Begić Tahiri, Korana Ugrina, Amar Bukvić i Ivan Čuić.  Sljedećeg dana pozornicu je preuzela B GLAD produkcija s predstavom „4 poze, sretan svršetak“, autora Igora Weidlicha i redatelja Igora Barberića, a igrali su Katarina Baban, Petra Kurtela, Borko Perić i Filip Detelić. Treći dan bio je rezerviran za Malu Scenu i predstavu „Huligan“, u kojoj glumi Matija Šakoronja. Četvrtog dana na kazališne daske došla je komedija Teatra EXIT - „Fešta“, autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine. Festival je zatvorio Teatrin Grdelin s monodramom „Moj slučaj“ koju je na tekst Vlade Gotovca dramatizirao i režirao, a ujedno i izvodio Boris Svrtan. Osim u kazališnim komadima, GOODfest ponudio je i odličan glazbeni program, za koji su bili zaduženi bendovi Travelin', Morlaq i Moonlight, Lazy Tones i Vinyl.

shimmer fallback

Bilo je tu sadržaja i za najmlađe: svakoga dana održavala se dramska radionica za djecu pod vodstvom Petre Radin, na temu prijateljstva Nikole Tesle i Ivana Meštrovića. Jedan od noviteta ovogodišnjeg izdanja bila je i GOODfest Fun Run utrka na 5,4 km, u kojoj su sudjelovali svi, bez obzira na dob.

shimmer fallback

Prava zabava nezamisliva je bez ukusnih zalogaja, a za njih se pobrinulo Lovačko društvo Kamenjarka koje je svakoga dana pripremalo specijalitete za sve posjetitelje.

shimmer fallback

Ovogodišnjem izdanjem, koje je rekordno po posjećenosti, prezadovoljna je Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice Drniša: „Treće izdanje GOODfesta donijelo je u Drniš puno radosti, veselja, odlične zabave, pozitivne energije i ljubavi. Želim zahvaliti Eciji jer sebe u ovaj projekt daje maksimalno i zaista živi za ovih pet dana. Zahvaljujem svima koji su nas podržali, našim sponzorima i pokroviteljima, svima koji vide vrijednost i važnost ovog projekta. Puno muke, truda i rada, ali još više ljubavi uloženo je i zato ovaj festival raste i iz godine u godinu premašuje sva očekivanja. Drago mi je da se i naši sugrađani uključuju i daju svoj doprinos. Ovom prilikom želim zahvaliti Lovačkom društvu Kamenjarka Drniš koje već pet večeri sprema jela i dijele ih besplatno, iz entuzijazma i ljubavi.“

shimmer fallback

Foto: Mario Sučić

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.