UZBUDLJIVA JESEN U CINESTARU

Spektakularna filmska jesen na velikom platnu

Jesen miriše na kokice i odlične filmove u CineStaru

Igre gladi_2.jpg

Nakon ružičaste manije ovog ljeta, jesen u kina donosi žanrovski drugačiju i vrlo bogatu filmsku listu. Krenimo redom: 5. listopada na program ulazi Dogman novi film vizionarskog redatelja Luc Bessona u kojem glavnu ulogu ima mlada karizmatična zvijezda Caleb Landry Jones, a film će atmosferom mnoge podsjetiti na Jokera. Zatim vas očekuje naslov Ubojice Cvjetnog mjeseca po istoimenoj knjizi Davida Granna, koji ponovo spaja oskarovce Martina Scorsesea, Leonarda DiCapria i Roberta De Nira. Film je nakon premijere na festivalu u Cannesu proglašen remek-djelom. Prikazuje se od 19. listopada u svim CineStar kinima, a  Kaptol Boutique Cinema uvrštava isti na Cinema Book Club, povodom kojega će se održati panel na temu života i djela Martina Scorsese.  Gost panela biti će filmolog i enciklopedist Bruno Kragić. Film će osim u regularnim dvoranama igrati i u IMAX-u. Na isti dan u CineStar dolazi i “Odmazda” s Liamom Neesonom.

Image

Kraj listopada svake godine donosi odlične hororce kada ljubitelji ovog žanra dolaze na svoje, pa se već tradicionalno u CineStaru održavaju “Dani strave”. Oni se ove godine održavaju od  26.10. do 05.11., a na kino programu su: „Exorcist: Vjernik“ koji će igrati i u 4DX- u i u IMAX-u, zatim film snimljen po istoimenoj video igri  „Five nights at Freddie's“. I američki nadnaravni horor temeljen na viralnoj senzaciji Dear David“.

Zaljubljenici u domaću kinematografiju uživat će u komediji „Bosanski lonac“od 12. listopada, sa Senadom Bašićem u glavnoj ulozi, a od 26. listopada na program ulazi Escort”-posljednji film redatelja Lucasa Nole. Obiteljsku zabavu upotpunit će sinkronizirani animirani filmovi: superpopularna franšiza  Trolovi 3: Band  na okupu“ od 26. listopada, „Inspektor Brk i zagonetni slučaj“oneviđenom svijetu kukaca neograničenog smisla za humorod 9. studenog i  „Želja“23. studenog, filmski i glazbeni spektakl oskarovaca zaslužnih za velike hitove “Snježno kraljevstvo 1 i 2”, studija Walt Disney Animation.

Nastavak super uspješnog filma Kapetanica Marvel u kojem se oskarovka Brie Larson vraća ulozi atraktivne superjunakinje „The Marvels“u CineStar dolazi 9. studenog. IMAX  i 4DX su svakako preporuka za spektakularni doživljaj. Istog dana u kina dolazi napeti psihološki triler  Kći kralja močvare sa zvijezdom Star Warsa Daisy Ridley. 16. studenog vrijeme je za dugoočekivane Igre gladi: balada pjevica i zmija - prequel mega uspješne franšize „Igre gladi“ snimljen prema svjetskom bestseleru spisateljice Suzanne Collins. Mladog Snowa glumi Tom Blyth, a Lucy glumi Rachel Zegler uz oskarovku Violu Davis. Film će igrati u IMAX-u i 4DX-u. Epska povijesna drama „Napoleon“, koju je režirao i producirao Ridley Scott dolazi 23. studenog, a likove utjelovljuju velika hollywoodska imena poput: Joaquina Phoenixa, Vanesse Kirby, Rupert Everetta i Bena Mile. Ljubitelji anima uživat će u filmskoj adaptaciji anime klasika „Akira“ od 10. studenog. Japanski igrani film “Godzilla Minus One” dolazi krajem studenog, a bit će dostupan i u 4DX-u i u IMAX-u. Sam kraj godine obilježit će tri velika naslova za sve generacije - “Aquaman i izgubljeno kraljevstvo” u kojem glavnu ulogu nosi Jason Momoa, zatim opojna mješavina magije I glazbe za sve ljubitelje čokolade Wonka s Timothée Chalametom te biografski film o Enzu Ferrariju I njegovom putu do carstva “Ferrari”.

Više informacija o nadolazećim filmskim naslovima i programima nalazi se na CineStar službenoj web stranici.