Slastičarnica Orijent oživljava tradicionalne božićne recepte

Stari recepti iz bakinih bilježnica vraćaju nas mirisom i okusom u djetinjstvo, a Orijent ih je okupio na jedno mjesto, u svojoj božićnoj ponudi

Orijent Christmas cookies (10).jpg
Foto: Bojan Zibar
Play logo

Odbrojavamo zadnje dane do Božića, a blagdanska ludnica osjeća se u zraku. Pripreme se odvijaju na svim razinama: raskošnom i šarenom dekoracijom ukrasili smo domove, odabiremo poklone koji će naše najdraže čekati ispod božićnog drvca te pomno biramo recepte za blagdanski stol. Kućom se šire mirisi pečenih kolača koji nam nedvojbeno podižu razinu serotonina. Da ljubav ide kroz želudac, davno smo ustanovili. Upravo zato poznata zagrebačka slastičarnica Orijent pripremila je #OrijentChristmasBox u nekoliko varijanti, za koje je zaprimala narudžbe do 10.12., ali slatke pakete iznenađenja, odnosno šarmantne mini božićne kolačiće od 18.12. možete kupiti u Orijent slastičarnicama na Maksimirskoj i u Petrinjskoj.

Play logo
shimmer fallback

Tradicionalni recepti za meke, tvrde, slatke ili voćne kolačiće, mirisom i okusom nas vraćaju u djetinjstvo i evociraju toplinu doma i božićni ugođaj. Osim što ih možete poslužiti na blagdanskom stolu, odličan su poklon za vaše bake i djedove, mame i tate i sve ostale koji su otvorena srca za slatke poklone. Pa što se to krije u Orijentovoj slatkoj vitrini? Okusi su različiti i raskošni te satkani od pomno odabranih aroma koje nas neodoljivo podsjećaju na Božić. Tako se u paketimanalaze Orah štangice, savršena kombinacija oraha, limuna i ruma. Vaše okusne pupoljke razveselit će Badem trokutići, gdje bademima društvo prave cimet i osvježavajuća naranča. Oblikom nas mame Zvjezdice, prhki keksići s kremom od badema i naranče te dodatkom amareta. Sreću nam donose Djeteline, također prhki keksići, čiji bogati okus sačinjavaju krema od lješnjaka i čokolade, kava i liker od kave. Za malu dozu ljubavi zadužena su Srčeka, prhki keksići s opijajućom kremom od oraha i ruma. Božić nije Božić bez Išlera, prhkih keksića s putar kremom od čokolade, okupanih u bogatoj čokoladnoj glazuri. Svoje mjesto našle su i Truff kugle, za čiju su eksploziju okusa zaduženi čokolada, lješnjaci, kakao i rum. U paketu se nalaze i Snježne kuglice, spoj smokve, oraha i kandiranih citrusa. Neizostavne su i šnite Kuglofa, u različitim varijantama: čokolada-naranča, limun-limeta, orah-lješnjak-badem, mrkva-mak.

shimmer fallback

Slastičarnica Orijent voli nas podsjetiti na prošla vremena putem svojih slastica. Stari običaj nalaže da se na dan Nove godine uz francusku salatu posluži svinjetina. Kako se svinja valja u blatu, vjeruje se da ćemo na taj način simbolično osigurati "valjanje" u izobilju te kako svinja ruje nogicama prema naprijed, vjeruje se da će cijela godina biti obilježena uspjesima. U skladu s time, Orijent je pripremio Pajceka za sreću, kojeg možete nekome pokloniti te time poželjeti puno sreće i napretka u novoj godini!

shimmer fallback

Naši dragi četveronožni ljubimci također zaslužuju poklon ispod jelke. Orijent je za njih pripremio keksiće, od sigurnih, kvalitetnih i pomno odabranih sastojaka. Puppy bite, u meaty ili fruity varijanti oduševit će vaše čupave ljubimce!

Play logo
shimmer fallback

Razveselite sebe i svoje najdraže s ukusnim zalogajima, a pronaći ćete ih na dobro poznatim adresama: Petrinjska 2 i Maksimirska cesta 34.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.