Želiš da ti svi zavide na brončanoj boji ovog ljeta?

Proizvode za ubrzano tamnjenje SUPER Mrkva i SUPER Maslina obožavamo već godinama

Ljeto je vrijeme kada svi jednako čeznemo za zdravom preplanulošću, a omiljeni proizvodi ovog ljeta za ubrzano tamnjenje zasigurno će biti Olivalovi proizvodi iz linije SUPER Mrkva i SUPER Maslina.

supermrkva.JPG
Foto: Instagram/Olival

Zasigurno vam je poznato kako je mrkva najpoznatije povrće bogato beta karotenom, a ovaj snažni biljni pigment koji voću i povrću daje žutu i narančastu boju, u organizmu se pretvara u vitamin A (retinol) koji kao antioksidans štiti stanice od štetnih učinaka slobodnih radikala.

No, beta karoten najviše spominjemo i o njemu počinjemo razmišljati upravo u ovo doba godine jer odavno je poznato kako je iznimno važan za zaštitu kože od UV zračenja, a istovremeno ubrzava i tamnjenje tijekom sunčanja.   

Poznavajući sve dobrobiti i važnost ovog biljnog pigmenta u kozmetici, u Olivalu su prije dvije godine predstavili liniju proizvoda za ubrzano tamnjenje koja je postala neizostavni dio naše torbe za plažu - SUPER Mrkva.

Beta karoten kombiniran je s najboljim prirodnim uljima masline, kakaovca i oraha. Maslinovo ulje visoke je kvalitete i spada u grupu ekstra djevičanskih ulja, kakao maslac koristi se i u proizvodnji čokolade, a orahovo ulje dobiveno je maceracijom suhih zelenih ljusaka oraha. Svi ti sastojci kombinirani u ovoj novoj liniji proizvoda dobro se slažu s proizvodima za zaštitu kože od sunca i pomažu u „izvlačenju“ melanina na površinu kože te na taj način ubrzavaju proces tamnjenja dajući joj pri tome zdrav i preplanuli izgled uz minimalnu izloženost suncu.

U liniji za ubrzano tamnjenje SUPER Mrkva više je proizvoda, a svaki je poseban na svoj način:

SUPER Mrkva Pekmez za ubrzano tamnjenje bez UV zaštite -  lagane je, mazive i hranjive teksture, ugodnog mirisa, prirodne žute boje koja se brzo upija i stapa s preplanulom  bojom kože tijela. Ne sadrži smeđi pigment nego samo prirodno obojena ulja. Namijenjen je koži koja već ima podlogu i nije osjetljiva na sunce, te osim prirodnih pigmenata ne sadrži UV filtre. Zbog bogatog sastava, ulja masline, mrkve, oraha i kakaovca, odgovara svim tipovima kože.

shimmer fallback

SUPER Mrkva Pekmez za ubrzano tamnjenje SPF 10 - lagano je toniran, vrlo brzo se upija u kožu, a preplanulost naglašava dodatkom prirodnog smeđeg pigmenta. Ujedno, lagano štiti kožu (SPF 10) od UVA i UVB zraka te je namijenjen svim tipovima kože. Osim beta karotena iz mrkve sadrži još i prirodno obojena ulja oraha, kakaovca i masline koja doprinose učinku pojačanog tamnjenja.

shimmer fallback

SUPER Mrkva Suho ulje za ubrzano tamnjenje i Zlatno ulje za ubrzano tamnjenje

Poznato je da su suha ulja novi oblik njege kože koja se u trenu upijaju, ne ostavljaju masni trag, a ujedno štite i  njeguju kožu. Maslina, mrkva i  orah glavne su sastavnice ovih ulja koja ublažavaju štetno djelovanje UV zraka, ali i naglašavaju prirodnu preplanulost i boju kože.

shimmer fallback

Preporuka je ulje koristiti na koži koja već ima podlogu i nije osjetljiva na sunce, kao i kombinirati sa zaštitnim proizvodima jer osim prirodnih ulja ne sadrži UV filtre. Suho ulje sa zlatnim sjajem naglašava brončanu boju kože, obogaćeno je česticama zlatnog sjaja koja  pojačavaju sjaj i daju svjetlucavi efekt koži i kosi te ga možete koristiti i za večernje izlaske.

shimmer fallback

Inspirirano tradicijom korištenja maslinova ulja kao ulja za sunčanje i postizanje zdravog i jednoliko preplanulog tena, formulirano je SUPER Maslina ulje za sunčanje namijenjeno osobama tamnije puti koje se kraće izlažu suncu. Ovo se ulje s blagom zaštitom od sunca (SPF 4) za razliku od tradicionalnog maslinovog ulja, brzo upija, lakše nanosi i kožu obavija ugodnim ljetnim mirisom. Visokokvalitetno maslinovo ulje je ekstradjevičansko i dobiveno postupkom hladnog prešanja jer se na taj način čuva visok postotak nezasićenih masnih kiselina, te vitamini A i E kojima je bogato, ali i zbog čega zadržava svoja antioksidativna svojstva.

shimmer fallback

Međutim, koliko god svi težili preplanuloj, brončanoj koži, nikako ne smijemo zaboraviti i na štetno djelovanje sunca na naš organizam. Od sunca se moramo štititi svakodnevno jer samo jedan kraći boravak na suncu bez adekvatne zaštite može izazvati niz neugodnosti: od crvenila i nadraženosti kože, do težih stanja. I zato prije korištenja ovih proizvoda za ubrzano tamnjenje ne smijete zaboraviti i na adekvatnu zaštitu kože tijela s odgovarajućim zaštitnim faktorima. Kombinacija proizvoda s visokim SPF-om i jednog od proizvoda iz linije SUPER Mrkva garancija je zdravog i osunčanog tena.

Potražite Olival proizvode u svim drogerijama, supermarketima i hipermarketima, kao i na web shopu: www.olival.hr

Facebook:   Olival Cosmetics

Instagram: olival_cosmetics

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.