Palacio Celeste pravi je arhitektonski dragulj na samom Stradunu

Palacio Celeste (4).jpg
Foto: Dean Tošović

„Tko traži raj na zemlji, trebao bi posjetiti Dubrovnik!“ –izjavio je davno slavni pjesnik George Bernard Shaw, dok je njegov kolega Lord Byron, u jednom od svojih zapisa iz 19. stoljeća, istaknuo Dubrovnik kao grad biser Jadranskog mora.

shimmer fallback

Dubrovnik punim plućima diše stoljetnu tradiciju života utkanog u svaku poru ovoga Grada. Neizostavna je destinacija za svjetske putnike, ali i brojne Hrvate - i to s punim pravom – jer je nedvojbeno jedan od najšarmantnijih mediteranskih gradova. Ispunjen gotičkim, renesansnim i baroknim crkvama, samostanima, raskošnim palačama i fontanama, nazivaju ga još i gradom muzejom i živom pozornicom. Okružen je spektakularnim srednjevjekovnim zidinama, koje su dio bogate kulturne i povijesne baštine prepoznate i od strane Unesco-a.

shimmer fallback

Pored odlične kulturne ponude, lijepih plaža s kojih se pruža pogled na zidine i vrhunske gastronomske ponude (dubrovački Restaurant 360 jedan je ponosnih rijetkih nositelja prestižne Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj), u Dubrovniku možete odsjesti i u nekima od najljepših smještaja na obali. Tako ćete na tik do Straduna, žile kucavice grada, pronaći Palacio Celeste, novouređeni luksuzni apartman smješten u jednoj od palača, koji osvaja na prvi pogled. Raspolaže s ukupno 4 jedinice, dvije deluxe dvokrevetne sobe i dva Junior suite-a, a funkcionira po principu bed & breakfast, koji se služi u Cele Gourmet & Lounge Baru. Smješten na samom Stradunu, Cele Gourmet & Lounge Bar jedno je od omiljenih gastro odredišta u gradu, za koji vrijedi poznata  dubrovačka izreka: Ukoliko se dovoljno dugo sjediš na Stradunu, možeš vidjeti cijeli svijet kako prolazi! Ponuda doručka bogata je i raznovrsna, svaki će foodie pronaći nešto po svom guštu: od obilnog engleskog doručka, omleta s povrćem, kroasana, poširanih jaja na nizozemski način (Holandez doručak), fitness varijante sa žitaricama, voćnog smoothie-ja ili pak slasnog francuskog tosta te mekanih američkih palačinki.

shimmer fallback

Dizajn interijera apartmana Palacio Celeste nosi potpis poznatog hrvatskog arhitekta Duje Kaliterne, zaslužnog za obnovu i uređenje brojnih luksuznih hotela diljem Jadrana. „Smješten u nekadašnjeg derutnom dvoetažnom stambenom prostoru, Palacio Celeste predstavljao je pravi izazov za projektiranje. Originalni raspored prostora sa centralnom ''saločom'' je sačuvan, kao i brojni povijesni detalji i komadi namještaja koji su ostali do današnjih dana, ali sada brižno restaurirani. Jednako tako otvoreni su plafoni i stara konstrukcija je postala vidljiva“. – istaknuo je Kaliterna.

shimmer fallback

Kod interijera se pazilo da sve bude u umirujućim nijansama boje pijeska i slonovače, ništa ne dominira, tek tu i tamo nekakav detalj sa starinskom pozlatom ili modri zastori. Kupaonica je pravo malo zasebno remek djelo, sa sanitarijama Carlo Frattini i trendovskim terazzo uzorkom, koji se koristio kao baza za postolja i zid iza umivaonika. Namještaj i rasvjeta su pomno birani za svaki prostor zasebno, stoga je svaki apartman jedinstven na svoj način.

Topli ljetni dani su iza ugla, a s njima i dugo iščekivani godišnji odmori. Priuštite si ove godine svima potrebnu malu dozu luksuza i provedite nekoliko čarobnih dana u čarobnom gradu pod Srđem, smješteni u jednako čarobnoj Palacio Celeste.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.