Novi veliki svjetski uspjeh zagrebačke violončelistice Ane Rucner

Svjetski poznata violončelistica uz brojne koncerte održala i masterclass u Kini

Ana Rucner Kina 5.JPG
Foto: Privatna arhiva

Renomirana hrvatska violončelistica, Ana Rucner, nedavno je ostvarila niz impresivnih nastupa u Kini. Ova virtuozna glazbenica oduševila je kinesku publiku serijom koncerata diljem zemlje u raznim gradovima poput: Shanghai, Hanghzhou, Jiangsu Province, Antig i brojnim drugim, priređujući nezaboravna glazbena iskustva, a njezini nastupi oduševili su sve posjetitelje. Tijekom svojih koncerata, Ana Rucner nije samo izvodila prekrasne glazbene kompozicije već je dijelila svoju strast prema glazbi kroz inspirativne nastupe kojima također promovira svoju zemlju. Njezina izvanredna vještina sviranja violončela spojena s emocionalnom dubinom njezinog izraza tijekom svakog nastupa ostavila je snažan dojam na publiku diljem Kine.


Osim koncerata, Ana Rucner, također je održala niz majstorskih tečajeva, gdje je dijelila svoje znanje i iskustvo s mladim glazbenicima i zaljubljenicima u violončelo. Kroz nekoliko masterclass predavanja, Ana je pridonijela razvoju mladih glazbenih talenata i pružila podršku budućim generacijama glazbenika u Kini prenoseći im svoje znanje i ljubav prema glazbi.

“Ova godina započela mi je sa čestim putovanjima u Kinu još u mjesecu svibnju. 

Zadnje je bilo malo dulje (mjesec dana) jer sam imala puno glazbenih angažmana. Osim solističkih koncerata imam i svoje učenike te održavam glazbene masterclassove koji su i više nego uspješni, jer je njima edukacija vrlo važan segment. Publika je posebna, strpljivi su, zahvalni i velikodušni u izražavanju emocija nakon što uspostavimo istinski kontakt i povežemo energije.“ – govori Ana o važnosti masterclass predavanja koja održava u Kini. Kratak dio atmosfere masterclassa koja diže na noge sve polaznike možete pogledati na YouTube kanalu Ane Rucner

Anino iskustvo u Kini govori o njezinoj sposobnosti povezivanja s različitim kulturama putem univerzalnog jezika glazbe. Njezina posvećenost umjetnosti i želja za dijeljenjem glazbe s ljudima diljem svijeta čine Anu Rucner ne samo izvanrednom glazbenicom već i globalnom glazbenom ambasadoricom.

O svojim daljnjim planovima Rucner govori: „Kina je za mene veliki izazov i životna škola u mnogočemu. U Kini vidim svoj daljnji glazbeni put i vrlo sam posvećena tamošnjoj karijeri koja raste brzinom svjetlosti. Ove godine čeka me još cijela serija koncerata, pa tako i onaj novogodišnji. Na slijedećoj turneji pridružit će mi se glazbeni genijalac, bubnjar Marko Duvnjak koji je i na ovom putovanju bio sa mnom na jednom od koncerata. Naš energičan nastup u Kini je napravio veliki uspjeh. Zajedno ćemo svirati cijelu predstojeću turneju. Inače, imam sjajan menadžment u Kini i jako sam sretna na ovoj prilici koju napokon živim punim plućima. Danas, kad je moj sin već odrastao mogu si priuštiti ovakav poslovni potez, a i imam dovoljno zrelosti i iskustva da sve ovo iznesem jer je tempo koji u Kini imam kad dođem prilično zahtjevan. Puno radim, putujem iz grada u grad, odrađujem puno marketinških aktivnosti…uglavnom, nema stajanja. I tako treba biti!”

Image
Foto: Privatna arhiva

Ana je također snimila nekolicinu video spotova po važnim kulturološkim lokacijama kao što su Shanghai Waibaidu Bridge i Wukang building u gradovima Shanghai i Hangzhou. Za odjevne kombinacije zaslužni su hrvatski dizajneri Igor Dobranić i Juraj Zigman u čijim kreacijama je Ana prošla kroz Kinu. U jednom od samih centara tih gradova oko nje se okupljala znatiželjna masa snimajući svaki njezin pokret. Također ostvarila je suradnje s kineskim poznatim umjetnicima i dizajnerima koje jedva čeka podijeliti sa svima.

Image
Foto: Privatna arhiva
Image
Foto: Privatna arhiva