UZ POZNATOG CHEFA

Ledova kulinarska radionica pokazala kako u samo pola sata pripremiti praktično i ukusno jelo

Sudionici su pripremali ukusna, a jednostavna jela idealna za nadolazeće blagdane

Ledo kulinarska radionica (3).jpg
Foto: Promo

Kako u malo vremena pripremiti uravnotežen, nutritivno bogat, jednostavan i ukusan obrok, doznali smo na Ledovoj kulinarskoj radionici i afterwork druženju održanom u srijedu u Zagrebu. Pod stručnim vodstvom chefa Stjepana Vukadina i u dinamičnoj, zabavnoj atmosferi, sudionici su stekli nova kulinarska znanja i vještine te otkrili svestranost Ledovih namirnica.

"Vođenje radionica ove vrste uvijek mi je inspirativno iskustvo. Veseli me vidjeti sudionike koji aktivno uče i uživaju u savladavanju novih vještina. Kad govorim o gastronomiji, uvijek naglašavam važnost strasti prema hrani i sve oko sebe potičem na istraživanje njihove profesionalne i kreativne strane. Vjerujem da s današnje radionice svi odlazimo obogaćeni novim iskustvom i da ćemo naučeno primijeniti i u vlastitom domu", poručio je chef Stjepan Vukadin.

Chef Vukadin je, koristeći Ledove namirnice, pokazao kako u samo pola sata možemo pripremiti praktično i ukusno jelo, a dostojno brojnih restorana. U pripremi jela iz prvog su reda uživale i brojne poznate osobe iz svijeta gastronomije, poput gastroblogerice Janje Benić i Ane Antunović, bivše natjecateljice kulinarskog showa Masterchef i popularne gastroblogerice poznatije kao Kuhana i pečena.

Image
Foto: Promo

Osim toga, uzvanici su se i sami okušali u pripremi jela, a za inspiraciju im je poslužio širok asortiman Ledovih proizvoda. Kako bi cijela radionica bila još zabavnija i uzbudljivija, goste je na radnim jedinicama dočekala jedna tajna namirnica, kao i obrok u danu kojem njihovo jelo mora odgovarati. Rezultat toga bio je niz nutritivno uravnoteženih obroka na bazi ribe i povrća koje svatko od nas može jednostavno pripremiti u udobnosti vlastitog doma, idealnih za nadolazeće blagdane.

Radionica je bila fokusirana na demonstraciju jednostavnosti i svestranosti pripreme jela, ali s jednim važnim ciljem − promicanjem nutritivno uravnoteženog i praktičnijeg načina života.

"Ideja je bila pokazati kako Ledo svojim asortimanom potrošačima osigurava sve potrebno čime na jednostavan i brz način mogu kreirati nutritivno bogata i ukusna jela, prilagođena užurbanom načinu života. Vjerujemo da su sudionici s naše radionice otišli obogaćeni novim receptima, inspiracijom i kreativnošću. S ponosom nosimo titulu lidera u segmentu zamrznute hrane i posvećeni smo tome da tržištu ponudimo širok izbor visokokvalitetnih namirnica koji svake godine nadopunjujemo novitetima", izjavila je Ivana Miličić, brend menadžerica u Ledo plusu.

O Ledovoj tehnologiji brzog zamrzavanja

Ove godine obilježava se 100 godina tehnike brzog zamrzavanja koju je utemeljio Clarence Birdseye, zahvaljujući kojoj Ledo i danas čuva svježinu i nutritivne vrijednosti namirnica. Proteklih desetljeća patenti Clarencea Birdseyea bili su osnova poslovanja međunarodnog brenda smrznute hrane Birds Eye, koja se danas u Europi distribuira kao jedan od brendova Nomad Foodsa. Upravo je Nomad Foods

vodeća europska i jedna od globalno najvećih kompanija za zamrznutu hranu, a među brendovima koje okuplja od 2021. je i hrvatski Ledo.

Zamrznuta hrana sve je popularnija među potrošačima zbog svoje praktičnosti, zadržavanja svježine i hranjivih sastojaka. Ledov asortiman zamrznute hrane uvijek je dostupan te omogućava jednostavniju i bržu pripremu obroka bez produljene termičke obrade, eliminirajući korake čišćenja i sjeckanja, što ga čini praktičnom opcijom, posebno u užurbanom životnom tempu i mjesecima kada pojedine namirnice nisu lako dostupne. Uz to, istraživanje koje je s Ledom proveo IPSOS u studenom 2023. pokazalo je da čak 60 posto Hrvata smatra da su zamrznute namirnice dobro rješenje za smanjenje bacanja hrane.

Image
Foto: Promo

Tehnologija brzog zamrzavanja koju koristi Ledo štiti namirnice od vanjskih utjecaja tako što stvara sitne kristale koji ne razaraju strukturu njihovih stanica, a dokazano je da tako zamrznuta hrana može sačuvati više minerala i vitamina nego što bi ih zadržala drugom metodom čuvanja (poput konzerviranja, sušenja ili soljenja). Osim što omogućava brzu pripremu uravnoteženih obroka, asortiman zamrznute hrane ima ključnu ulogu i u smanjenju otpada od ostataka hrane, što je važno kako s ekološkog, tako i s ekonomskog stajališta.

Image
Foto: Promo