'Capsule' garderoba

Ovo su jedini komadi koje trebaš sačuvati ako imaš proljetno čišćenje ormara

Provjeri 10 vječnih basic komada koje trebaš imati u ormaru i pomoću kojih možeš imati sve poželjniju 'capsule' garderobu

profimedia-0384347397.jpg
Foto: Profimedia

S dolaskom proljeća odjednom si osjetila potrebu da osvježiš svoju garderobu? Nisi jedina! Svi volimo misliti da smo spontani i nepredvidivi, ali čim se pojavi prvi znak sunca, proljetno čišćenje ormara kao da nas zove da što prije bacimo stare i iznošene stvari i zamijenimo ih novima.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesi li znala da žene u prosjeku nose samo 20 posto svoje garderobe 80 posto vremena? Iako će se mnogi šokirati kad čuju tu statistiku, vjerojatno svi možemo vjerovati da je to ipak istinit podatak. Imamo ormare prepune odjeće koju smo kupile sa svakom dobrom namjerom, ali iz ovog ili onog razloga - a često i zbog straha od izlaska iz naše zone udobnosti u stvarnom životu, za razliku od svlačionice u trgovini - neke stvari nikada ne nosimo.

Image
Spoj elegancije i ležernosti

Ključni komadi koje svaka Francuskinja ima u svom ormaru

No, razmišljaš li ikada o putovanju koje je taj određeni komad prošao prije svog odredišta u stražnjem dijelu tvog ormara? Budući da se svakim danom otkriva sve više istine o etičkim grozotama industrije i njezinoj neodrživosti, vrijeme je da se ozbiljno pozabavimo svojim pretjeranim trošenjem i stvarima koje svake sezone bacamo. A to znači uskočiti u 'capsule garderobu'.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje čudno nego što zvuči, ovaj pojam se zapravo odnosi na to da u svom ormaru imaš odjeću koju zapravo nosiš i da nemaš odjeću koju ne nosiš. To je, ustvari, ono što bi trebala biti obična garderoba, ali smo je do te mjere zloupotrijebili da sada moramo dodati prefiks.

Dakle, kako prijeći iz trenutne gomile stvari u ormaru na tek nekoliko vječnih komada koje ćeš nositi uvijek iznova? Naime, postoji samo 10 basic komada koji su ti zaista potrebni, a koje onda možeš upotpuniti s omiljenim dodacima po želji. Provjeri ih sve u nastavku.

1/11

Možda će te zanimati

Image
ŽENSKO ZDRAVLJE

Najčešći zdravstveni problemi s kojima se suočavaju žene u 40-ima

Image
ZIMSKA BEAUTY RUTINA

Njega stopala važna je i u zimskim mjesecima – ovo su kreme za njegu koje volimo