Kosa kao ukras

Zima, zima, e pa šta: Šest frizura koje će biti totalni hit u hladnijim danima

Želiš li biti elegantna i u trendu kada zavladaju minusi, izaberi jednu od zimskih frizura i garantiramo da nigdje nećeš proći nezapaženo

alexandru-zdrobau--djRG1vB1pw-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Zimske frizure u potpunosti se razlikuju od ljetnih. Jednostavno imaju drugačiju vibru pa čak i ako uopće ne uzmeš škare u ruke, kosa će drugačije izgledati ljeti, a drugačije zimi. Ljeti ćeš je sklanjati s lica i vrata, vezati u brzinske punđice i neuredne repove, a zimi ćeš nastojati postići veći volumen i dati joj dozu glamura, osobito u blagdansko vrijeme.

Image
Retro je u modi

Vrijeme je za šišanje: Jesenske hit frizure za ravnu kosu

Špangice ćeš koristiti da postigneš izgled kakav su njegovale holivudske dive, a za rep će ti trebati više od jedne gumice. Tu je i jedan retro ukras za kosu koji se vratio u velikom stilu. U nastavku ti donosimo šest frizura koje će vladati ove zime. Izaberionu koja ti najbolje paše ili "isfuraj" svaku i na taj način razbij zimsko sivilo i otjeraj depresiju.

Glamurozni valovi

Imaš li dugu i zdravu kosu, ovo je odlična frizura za svečanije prilike. Sjana je stvar što je vrlo jednostavna za napraviti. Ako ti je kosa prirodno ravna, trebat ćeš nekoliko velikih uvijača, a ako je kovrčava ili valovita - sretnica si. Sve što trebaš je oprati je, nahraniti balzamom ili pakungom, osušiti i nanijeti na vrhove serum ili kremu koju inače koristiš. Počešljaj ju tako da razdjeljak smjestiš sa desne strane i na istoj toj strani kosu zaližeš uz glavu uz pomoć glamuroznih špangi koje su ujedno i nakit. Razdjeljak pozicioniraj točno iznad ugla obrve.

Podstavljeni rajf

Zima je odlična prilika da isfuraš retro rajf za kosu, onaj koji već desetljećima stoji u ladici tvoje mame ili tvojoj ,zajedno s igračkama kojima si se igrala kao djevojčica. U modi su vintage detalji, a upravo takav je podstavljeni rajf a kosu. Odlično ga možeš nositi i na kratkom bobu i na bujnoj dugoj kosi.Želiš li postići dodatni efekt, kombiniraj rajf i konjski rep. Ako nemaš šiške, on će biti samo modni dodatak i upravo u tome se krije tajna njegova šarma. Ne treba, a treba!

Baloni i konjski rep

Kako smo već rekle zima traži više glamura, no ljeto. Temperaturni minusi jednostavno moraju dobiti balans, a to se može postići začinjenom hranom i modom koja mora biti upečatljiva kako bi se za tobom okretali na ulici. I sama znaš koliko je teško okrenuti glavu kad si zabundana od glave do pete. Okrećeš se cijelim tijelom, a da bi to učinila trebaš imati jako dobar povod. Dobra frizura upravo je to štotražiš. Poput ovog konjskog repa s "balonima". Da bi bio elegantan koristi jednake gumice, u boji svoje kose. Po želji ostavi dva pramena uz lice.

Ukroćene kovrče

Za elegantni, romantični zimski look isprobaj jednu svevremensku frizuru. Uzmi sa svake strane glave po deblji pramen, skloni ih s lica i kopčom pričvrsti na zatiljku. Želiš li malo zakomplicirai i postići još elegantniji učinak, pričvrsti kosu špangicama tako da se ne vide.

Elegantni konjski rep

Podigni u čvrsti rep na vrhu glave kosu, a sprijeda napravi razdjeljak. Na kosu nanesi serum za sjaj, po cijeloj dužini. Jedan pramen omotaj oko gumice kojojm si zaezala rep, kako bi je sakrila.

Pletenica

Nosi se ledena nijansa plave kose, a ova pletenica izgleda fantastično na njoj. Dodaj joj još jednu tanku koju ćeš fiksirati na dnu uz glavnu pletenicu. S ovakvom frizurom svugdje ćeš biti zamijećena.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.