Preko ramena ili u ruci? Postoji 8 načina držanja torbice, a svaki od njih otkriva tvoj karakter

Stručnjakinja za govor tijela tvrdi da postoje mnoge skrivene poruke u načinu na koji volimo predstaviti svoj najdraži modni dodatak

Preko ramena ili u ruci? Postoji 8 načina držanja torbice, a svaki od njih otkriva tvoj karakter

Za većinu žena, torbica je izuzetno važan modni dodatak koji mnogo govori o našem stilu, zaokružuje cijeli naš outfit i uz to je praktični komad koji nam često 'glavu nosi'. 

Image

Reserved ima odlične jesenske modne dodatke - ovo su naši favoriti od cipela do torbica


Od dizajnerskih klasika poput Birkinice preko high street modela pa sve do second hand vintage torbica, naši se ukusi i budžeti mogu razlikovati, ali napor koji ulažemo u odabir prave torbice ostaje isti. 

Međutim, ono o čemu najmanje razmišljamo i nesvjesno automatski radimo je način nošenja torbice. Iako se čini kao neka slučajna odluka, način na koji nosimo torbicu, bilo to preko ramena, na podlaktici ili u ruci, otkriva o nama puno više nego što mislimo.

Prema stručnjakinji za govor tijela Patti Wood, postoje mnoge skrivene poruke u načinu na koji volimo predstaviti svoj najdraži modni dodatak

"Fascinirana sam 'ponašanjem torbica'. One su identifikator spola, način da pokažete svoj status, svoj ukus, kreativnost i osobnost", rekla je stručnjakinja za portal Glamour. U nastavku pronađi s kojim od osam načina nošenja torbice se najviše identificiraš te saznaj što on otkriva o tebi i tvojoj osobnosti

Preko ramena s torbicom stisnutom uz tijelo

Praktična si i treba ti vremena prije nego počneš vjerovati novim ljudima. Ti si osoba koja završava ono što je započela i ne trošiš vrijeme i novac na sitnice i neozbiljne stvari.

Ako nosiš torbicu preko ramena, te ju dodatno držiš rukom stisnutu uz tijelo, to može značiti da se bojiš novih stvari ili patiš od niskog samopouzdanja.

Preko ramena s opuštenim rukama

Spontana si, bezbrižna i živiš život punim plućima, dan za danom. Ljudi te znaju kao samopouzdanu osobu sigurnu u sebe i kao nekoga tko voli određenu dozu slobode u svom životu. 

Nisu ti važni trendovi niti brendovi koje nosiš već umjesto toga odabireš modne dodatke koji pristaju tvom stilu i istovremeno su funkcionalni. 

Na podlaktici

Žene kojima je važan status (i materijalni i društveni) najčešće nose torbicu na ovaj način - na podlaktici, blizu pregiba lakta. To također može značiti da nosiš skupocjenu torbicu koju želiš pokazati.

Često te opisuju kao zahtjevnu osobu, ali ti jednostavno znaš što želiš od života i držiš se toga. Ovo je uobičajeni stil mnogih slavnih dama jer na taj način demonstriraju svoju moć.

U ruci

Torbica u ruci ukazuje na sofisticiranu osobu, ženu kod koje su 'sve stvari posložene'. Ako najčešće torbicu nosiš u ruci, asertivna si, dobro organizirana i ambiciozna, a također stilu pridaješ veću pažnju nego praktičnosti.

Ispred tijela u oba dlana

Prema riječima stručnjakinje, ovaj stil otkriva sramežljivu osobu koja ima određenu potrebu zaštititi samu sebe od okoline. Ako uglavnom nosiš torbicu na ovaj način, pomalo si anksiozna i ne voliš biti u centru pažnje.

Stručnjakinja također ističe kako žene često nose torbicu na ovaj način i kada su u novom okruženju u kojem ne poznaju druge ljude ili se nalaze u nekoj stresnoj situaciji.

Preko cijelog tijela s torbicom ispred tijela

Želiš biti slobodna poput ptice i želiš imati lak pristup svojim stvarima. Kako objašnjava stručnjakinja, ovakav način nošenja torbice označava osobu koja se ne želi osjećati opterećenom. Osim toga, funkcionalnost ti je važnija od izgleda.

Preko cijelog tijela s torbicom iza leđa

Mirna si, sabrana i vjeruješ drugima. Ne brineš se previše i kroz život se krećeš ležerno i opušteno. Tvoj um je više usredotočen na ciljeve ili osjećaj svrhe, nego da se brineš o nevažnim materijalnim stvarima. Takav teret ti u životu ne treba. 

Ruksak na leđima

Neovisna si i želiš biti samodostatna, uvijek vodeći računa o sebi, ali i drugima. Voliš svoju slobodu i dobro si pripremljena za bilo koju situaciju u životu. Velike su šanse da si najpouzdanija u svojoj grupi prijatelja i da živiš zdrav način života. Također ne slijediš trendove, stvaraš svoja modna pravila i nije te briga što drugi misle o tebi.