S RASKOŠNIM DETALJEM

U Stradivariusu smo našle cipele koje jako podsjećaju na skupi dizajnerski model

Očito je da je Stradivarius bio inspiriran Pradinim popularnim modelom. Našle smo 'duplić' koji jako, jako sliči dizajnerskom modelu

Prada dizajnerske cipele
Foto: Prada

U novim kolekcijama poznatih svjetskih dizajnera često se nađe par upečatljivih cipela. Iako za njih treba izdvojiti pozamašan iznos, raskošni modeli s potpisom obično se brzo rasprodaju. Neki su klasični i minimalistički uz dizajnerski logo, dok se o drugima dugo piše jer su ekscentrični i neobični. Naravno, popularni high street brendovi poput Zare i Stradivariusa iskoriste popularnost skupe dizajnerske obuće pa s vremena na vrijeme lansiraju puno povoljniji 'duplić'. Njihova verzija cipele s potpisom nije identična originalu, no može se primijetiti otkuda im inspiracija.

Image
Na listi želja

Želi ih svaka žena: Najpopularnije dizajnerske cipele svih vremena

Puno žena traži Prada cipele s potpeticom i otvorenom petom. Klasični model šiljastog vrha i niske pete bio je izrazito tražen još prošlo ljeto. Minimalistički je, dolazi u više boja, a ističe se dizajnerskim logom na prednjoj strani. Kasnije se u Prada katalogu našao još jedan model potpetica s nižom petom – ovog puta model se istaknuo slatkim detaljem.

Kao da su izrađene po izoru na japanski origami, Prada salonke imaju detalj u obliku polumašnice. Uz njih, postoji i model koji je ukrašen motivom cvjetića. Upečatljive cipele otvorene pete stoje i do 1100 eura što je većini ljudi skupo.

No ubrzo je tu uskočio Stradivarius koji još uvijek nudi model koji je – očito – kreiran po uzoru na Pradu. I on ima polumašnicu, odnosno zanimljiv oblik samo što na njemu ne stoji luksuzan logo. Za razliku od Prade, Stradivarius nudi srebrnu i crvenu varijantu. Stradivarius 'duplić' stoji samo 27,99 eura i ne možemo ne primijetiti razliku.

Image
Foto: Stradivarius
Image
Foto: Stradivarius

Stoga – ako ti je zanimljiv Prada slingback model, ali ti je cijena 'paprena', trkom u Stradivarius po jako sličan model koji ovog proljeća možeš nositi uz sako, traperice širokih nogavica, suknje, ali i haljine. Mogućnosti su beskrajne i baš zato cipele s otvorenom petom jako dobro prolaze.

Image
TOP ILI FLOP

Zagrebačka špica: Jarke boje, poznata lica i gužva na posljednjoj špici u veljači