Donedavno su bili 'out'

Povratak na velika vrata: Pet 'zastarjelih' modnih trendova koji će dominirati 2023.

Iduće godine na velika vrata vraćaju se cipele na punu petu, kao i upečatljivi leopard print

profimedia-0734766653.jpg
Foto: Profimedia.hr

U svijetu mode trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu. Neki odlaze u povijest, drugi se često vraćaju. Bližimo se kraju još jedne godine pa su već predstavljeni brojni trendovi koji će 2023. godine dominirati modnom scenom.

Image
High street ponuda

Odmah dižu raspoloženje: 10 najljepših kaputa u boji iz novih kolekcija

Mnogi od tih trendova su 'reciklirani', odnosno već su bili popularni u određenom periodu. To nas zapravo i ne iznenađuje previše jer je moda ciklična i sasvim je uobičajeno da se trendovi vraćaju.

Zanimljivo je da su neki od najvećih modnih trendova koji će iduće godine biti totalni hit donedavno bili 'out' i smatrali su se zastarjelima. Tako nam se 2023. godine na velika vrata vraćaju cipele na punu petu, kao i modni komadi začinjeni upečatljivim leopard printom. Točkice će opet biti jako popularne, iako se nama čini kao da one zapravo nikad ni nisu izašle iz mode.

Neke od najpopularnijih modnih trendova koji će u 2023. doživjeti svoj veliki 'comeback' izdvojile smo u nastavku, a u skladu s time pronašle smo i odlične komade u high street ponudi koje već sada možeš dodati u svoju garderobu i tako novu godinu dočekati sa stilom.

Foto: Instagram, Arket, H&M, Mango, Zara

Točkasti uzorak

Razigrani točkasti print s retro prizvukom često se vraća na modnu scenu pa se tako čini da će 2023. biti godina točkica. Dolaze u spoju s haljinama, bluzama i drugim komadima i izgledaju uistinu neodoljivo te će zasigurno začiniti baš svaku kombinaciju.

shimmer fallback

Zara, 229 kn (30,51 eur)

shimmer fallback

Mango, 199 kn (26,53 eur)

Metalik nijanse

Jedan od trendova koji će iduće godine biti apsolutni hit su i metalik nijanse poput zlatne, srebrne i bakrene. Upečatljivi metalik tonovi dominirat će kolekcijama, a najefektnije izgledaju u spoju s modnim dodacima kao što su cipele i torbe. One najhrabrije modne entuzijastice birat će i haljine ili kapute s metalik odsjajom.

shimmer fallback

Arket, 1.350 kn (179 eur)

shimmer fallback

H&M, 225 kn (29,99 eur)

Bootcut traperice

Kad je o trapericama riječ, sve je u modi osim možda skinny traperica, no čak i ti modeli imaju svoje poklonike. U godini koja je pred nama, kao jedan od najpopularnijih modela traperica koje ćemo nositi u svojim svakodnevnim kombinacijama istaknule su se neodoljive traperice zvonolikog kroja, tzv. 'bootcut jeans'.

shimmer fallback

Zara, 229 kn (30,51 eur)

shimmer fallback

H&M, 375 kn (49,99 eur)

Leopard print

Povratak životinjskog printa je neizbježan, no čak ni neki modni stručnjaci nisu mogli predvidjeti da će se leopard print tako brzo vratiti na modnu scenu.

shimmer fallback

Zara, 199 kn (26,53 eur)

shimmer fallback

Mango, 349 kn (46,44 eur)

Cipele na punu petu

Iako se trendovi često vraćaju, ponekad dolaze drastično izmijenjeni, a to svakako vrijedi i za cipele s punom petom. U godini koja je pred nama ovi će modeli biti jako popularni, no sada dolaze u malo drugačijem izdanju. Punu petu nećemo viđati samo na sandalama, već i na kožnim čizmama pa čak i na štiklama.

shimmer fallback

Zara, 699 kn (92,89 eur)

shimmer fallback

Mango, 899 kn (119,43 eur)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.