Ovo su najbolje tenisice za trčanje uz koje ćeš kilometre prelaziti s nevjerojatnom lakoćom

Dani su sve topliji i duži, a uvjeti sve idealniji za prakticiranje omiljenog nezahtjevnog sporta - trčanja. Odaberi svoju rutu, opskrbi se vodom i na noge stavi jedne od najboljih tenisica za trčanje koje smo za tebe odabrale - sad si spremna za obaranje vlastitog rekorda!

Ovo su najbolje tenisice za trčanje uz koje ćeš kilometre prelaziti s nevjerojatnom lakoćom

Trčanje je oduvijek bilo poprilično popularna fizička aktivnost no posljednjih godina svjedočimo apsolutnom boomu u porastu popularnosti trčanja. Joggeri su preplavili parkove, savski nasip i Jarun, a sve češće viđamo i trkače po kvartovima kako ranim jutrom ili u sumrak rade na svojoj kondiciji i sa sve većom lakoćom prelaze kilometre.

Image

Najvažniji savjeti koje trebaš usvojiti želiš li se početi baviti trčanjem


Uz to što ima niz benefita za tijelo, trčanje je popularno i zato što nam za bavljenje ovim sportom ne trebaju nikakvi posebni uvjeti. Trčati se može svuda i bilo gdje, a nije potrebno biti niti posebno opremljen. Ili barem ne pretjerano opremljen, jer svaki pravi zaljubljenik u trčanje zna da su adekvatne tenisice apsolutno nužne kako bi se iz ove tjelovježbe izvuklo ono najbolje.


Tenisice za trčanje mogu napraviti ogromnu razliku u kvaliteti treninga, umanjiti bolove u mišićima kao i poboljšati formu samog trčanja. Danas tako sportski brendovi u svojoj ponudi imaju tenisice za doslovno sve prilike – od trčanja na pokretnoj traci, betonu, treking tenisica za prirodu pa sve do tenisica specijaliziranih za pojedine sportove poput košarke ili fitnessa.

Ako si i ti jedna od onih koji su strastveno predani trčanju i skupljanju kilometara pod nogama, pogledaj naš izbor deset odličnih tenisica za trčanje u koje se kunu i stručnjaci i kupci. Otporne, s debelim ili tanjim džonom, tvrde ili mekše – pronaći ćeš baš one koje tebi najbolje odgovaraju.

Asics Gel-Kayano 26 - 829 kuna

Image

Hoka One One Bondi 6 - 1039 kuna

Image

New Balance FuelCore Nergize - 362 kune

Image

Adidas Ultraboost 20 - 1255 kuna

Image

Saucony Ride Iso 2 - 836 kuna

Image

Nike Zoom Fly 3 - 2085 kuna

Image

Asics Gel-Cumulus 22 - 836 kuna

Image

Tiosebon tenisice - 139 kuna

Image

Brooks Ghost 12 - 899 kuna

Image

Allbirds Tree Dashers - 871 kuna

Image