Najprestižniji modni događaj za nekoliko dana u Splitu!

Split postaje svjetska modna destinacija zahvaljujući Europe Future Fashion Split 2010

Najprestižniji modni događaj za nekoliko dana u Splitu!

Prvi međunarodni tjedan mode ili službeno Europe Future Fashion Split 2010 održati će se od 4. do 6. lipnja u samom centru grada gdje će svjetski poznata imena iz modne industrije predstaviti svoje kolekcije ali i po prvi put doći u Split. Na Europe Future Fashion Split 2010 svoje kolekcije predstavit će Božena Martinćević, Alen K, Omniamei, Marija Marukić, Rosy Garbo, Jasmina Bosković, JAJE, Lidija Jovanovic, Karaka design, Ellene Liceli,Vasilije Kovacev, Ana Rajcevic, David Priol, Elena Burenina, Jatin varma,Rococo, AneMarie O, Claudia Castrase, Galic Design, Marta Buzolic featured live with Natalie Peris, Marko Mitanovski i Addy van den Krommenacker.

Split predstavljamo Europi, a Europu Splitu
Naziv manifestacije Europe Future Fashion nastao je s ciljem da se Splitu svake godine predstavi jedna europska zemlja koja će svojim karakteristikama i posebitostima razviti jednu novu vrstu međunarodne suradnje na području modne industrije. Ove godine, zemlja partner je Francuska koja će se predstaviti s pariškim dizajnerom Davidom Priolom. Manifestacija je postala članica World Fashion Week Association-a, a glavni medijski partner, World Fashion Channel, prenijeti će snimku Splita i manifestacije diljem svijeta.

Image


Tarik Kaljanac
Foto: Mladen Blagojević


Moda nije samo za odabrane
Tri dana modnih događanja unijet će “modni šušur” po cijelom gradu. Tijekom dana na Prokurativama će se održavati probe i prezentacije vrhunskih svjetskih dizajnera, vizažista i modela. Moći se i kupiti kolekcije poznatih dizajnera čiji će dio prihoda ići zakladi RTL pomaže djeci tj. udruzi sa područja Splitsko-dalmatinske županije. Navečer se dio manifestacije prenosi i na Rivi gdje će na video zidu uz popratna događanja svi građani i posjetitelji Splita moći postati dio ovog jedinstvenog događaja. Samom događaju na Prokurativama moći će prisustvovati svi koji kupe ulaznice na nekom od prodajnim mjesta (Generalturist, Rent a car Nova, Dancing bear i Galerija Po Bota).

U ovom članku predstavljamo prvu polovicu dizajnera čije ćemo kolekcije moći vidjeti  na prvom EFF Split 2010.

Božena Martinčević – Welcome to Croatia
Dizajnerica iz Splita koja posebnu pažnju pridaje hrvatskom folkloru, a svoje kreacije opisuje kao spoj nostalgije, tradicije i vrhunske mode.

Image
Image
ImageAlen K. (www.alenk.com)
Hrvatski dizajner sa američkom i francuskom adresom, “krivac” za prvi fashion week u Splitu. U Splitu će se predstaviti s kolekcijom “francuske dame”.

Image
Image


ImageMaja Marukic – Fashion house “MAYA”  (www.maya.rs)
Fashion house „MAYA“ d.o.o osnovana je 2006 godine, kao samostalna modna kuća koja se bavi izradom unikatnih modela večernjih haljina i vjenčanica. Kao zaštitni znak haljina i vjenčanica je upotreba kvalitetnog perja i Swarovski kristala kao poludragog kamenja.

Image
Image


ImageEllene Liceli
Mlada dizajnerica iz Gruzije čije modele nose mnoge javne osobe Istočne Europe.

ImageAna Rajčević   (http://anarajcevic.com/)
Redovita dizajnerica  Berlin fashion week-a.  Koristi prirodne tkanine, kožu i metale, isto tako i različite vrste gume i plastike.

ImageImageJAJE
Dizajneri čije kreacije na prošlogodišnjoj Euroviziji  je pohvalio Jean Paul Gautier. Ovi originalni dizajneri dolaze nam iz BIH.

ImageOmniamei   (www.omniamei.com)   
Njezin rad je odličje snage, boje, dizajna i simpatičnih stilskih elemenata koji uz pomoć vizualnih pokazatelja izazivaju osjećaje posebnosti, osjećaje oslobođenja od uobičajenih normi. Švedska dizajnerica nastupati će s revijom  „ Harvest of my dreams“

Image
ImageJatin Varma (www.jatinvarma.com)
Indijski dizajner kojem ni udaljenost Delhi – Split nije bila problem te koji nakon nastupa na Dubai fashion weeku dolazi u Split.

Image
Image


ImageKaraka  (www.karaka-design.com)
Karaka design je modna marka osnovana 2002. godine koju potpisuju dizajnerice Vesna Karuza i Senija Radić.

ImageVasilije Kovacev  (vasilijekovacev.com)
Beogradski dizajner čije su kreacije često inspirirane mitologijom i povijesnim pričama. Stalni dizajner Beograd fashion week-a.

Image
Image


Image