Modni dodaci budućnosti: Pametni satovi, ogrlice i narukvice koji će se uklopiti u svaku odjevnu kombinaciju i olakšati ti život

Ovakvu smo tehnologiju prije mogle gledati samo u filmu, a danas nam je dostupna svima

Modni dodaci budućnosti: Pametni satovi, ogrlice i narukvice koji će se uklopiti u svaku odjevnu kombinaciju i olakšati ti život

Sigurno si barem jednom u životu pogledala epizodu Star Treka ili neke druge znanstvenofantastične serije ili filma u kojima glavni likovi koriste tehnologiju koja se u vrijeme snimanja činila kao potpuno nemoguća. Od tada je prošlo nešto više od 20 godina, a čovječanstvo je napredovalo toliko da je većina tehnologije o kojoj se nekada sanjalo postala stvarnost. Jedino što još nismo savladali je teleportacija.

Image

Mango ima novu pozlaćenu kolekciju nakita i izgleda zbilja luksuzno


Osim što živimo u vrijeme pametnih telefona, pametnih televizora i pametnih automobila, razvila se potpuno nova kategorija pametnih proizvoda – modnih dodataka. Tako danas postoje pametni satovi s kojima doslovno možeš razgovarati i pametne ogrlice koje u isto vrijeme izgledaju prekrasno i omogućuju nam da pratimo svoje navike kako bi na najbolji način iskoristili vrijeme ili dobili najviše što možemo od tjelovježbe. 

Dok ne dobijemo priliku da se teleportiramo iz dnevne sobe na plaže Balija, istražili smo ponudu pametnih modnih dodataka koji su nam dostupni i izdvojile nekoliko favorita koji bi ti se mogli svidjeti.

Spock GIF from Spock GIFs


Pametni sat

Kvalitetan ručni sat je oduvijek bio nezaobilazni modni dodatak, a sada je postao mnogo više od predmeta koji nam služi samo da bi znali koliko je sati. Moderni pametni ručni satovi imaju razne opcije, od nadziranja otkucaja srca i praćenja tjelovježbe do mogućnosti slanja poruka pa čak i automatskog zvanja hitne pomoći kada nam se dogodi nesreća. 

Ako tražiš jednostavan pametni sat kojim ćeš pratiti tjelovježbu kako bi dobila najbolje rezultate, preporučujemo Xiaomi Mi Band 4 kojeg možeš pronaći po cijeni od samo 250 kuna. Minimalistički i moderan dizajn ovog sata omogućit će ti da ga nosiš uz svaku modnu kombinaciju, a vrlo lako možeš zamijeniti i narukvicu u kojoj se nalazi kako bi išla uz tvoje cipele ili torbicu. 

No ako želiš pametni sat koji će izgledati baš kao i tvoj omiljeni analogni sat, Michael Kors ima cijelu kolekciju pametnih satova koji su pravi spoj elegancije i tehnologije. Prednost ovih satova je što su vodootporni tako da ćeš se s omiljenim satom moći bezbrižno zabavljati i na plaži tijekom ljetnih mjeseci. 

Ali ako tražiš najmoderniji pametni sat na tržištu, onda je to svakako Apple Watch 5. Ovaj sat ima nebrojeno mnogo opcija, a neke od njih su obavijesti o preglasnoj okolini, nadziranje otkucaja srca i pametno utvrđivanje abnormalnosti, reprodukcija glazbe i audioknjiga, obavljanje poziva bez mobitela, automatsko zvanje hitne pomoći i još mnogo mnogo toga. 

Pametna ogrlica

Pametne ogrlice najjednostavniji su način kako svakodnevno pratiti svoju aktivnost kako bi mogla još više unaprijediti život i navike. Pametne ogrlice zapravo imaju pametni privjesak koji često možeš nositi i kao narukvicu ili broš. 

Jedan od takvih privjesaka je Bellabeat Leaf. Izrađen od metala i drveta, ovaj pametni privjesak izgleda prekrasno i moderno. Osim što prati tvoju aktivnost i san, pametna tehnologija prepoznaje kada si pod stresom i podsjeća te da napraviš vježbe disanja ili meditiraš kako bi se smirila. Posebno korisna opcija za nas žene je menstrualni kalendar koji ti olakšava praćenje ciklusa. 

Još jedna odlična opcija je Fitbit Flex 2 koji se s posebnim dodatkom lako pretvara u prekrasni modni dodatak koji će oduševiti sve oko tebe. Fitbit možeš nositi i kao narukvicu, što znači da ćeš kupovinom jednog proizvoda zapravo dobiti dva odlična pametna dodataka koji će zauvijek promijeniti tvoje navike. 

Pametni prsten

Kako tehnologija napreduje, pametni modni dodaci postaju sve manji pa se tako na tržištu nedavno pojavilo pametno prstenje. Ovi minijaturni gadgeti postali su toliko moćni da nam omogućuju praćenje svakodnevnih aktivnosti poput pametnog sata, ali i plaćanje kave u omiljenom kafiću. 

Ako tražiš prsten koji će prekrasno izgledati i gotovo se neće niti primijetiti da se radi o gadgetu, onda je Blinq za tebe. Možeš izabrati nekoliko boja i materijala, pa čak i 12 karatno zlato. Vodootporan je što znači da se nećeš morati bojati normalno obavljati svakodnevne aktivnosti poput pranja ruku. Baterija traje 48 sati, a puni se bežično. Još jedna odlična opcija koju nudi je stvaranje jedinstvene sekvence za SOS situacije. Kada tapneš  sekvencu na pametni prsten, on automatski šalje poruku osobi po izboru da se nalaziš u nevolji. 

Još jedan odličan pametni prsten je Motiv ring koji će se jednostavnim dizajnom uklopiti u svaki outfit. Ovaj pametni sat ima iznimno snažnu bateriju koja traje pet dana, a vrlo ga je jednostavno spojiti s pametnim telefonom. Svakodnevno će pratiti svoju aktivnost, a posebno nam je zanimljiva opcija koja ti omogućava da se jedinstvenim pokretom lako i sigurno prijaviš u vlastiti Instagram ili Facebook račun.