Kako omekšati gumene čizme?

Kada nam je ljepota čizme važnija od njezine udobnosti, često prvo nošenje završi u žuljevima. Stoga donosimo trikove kako omekšati gumene čizme

Kako omekšati gumene čizme?

Svakome se dogodila ishitrena kupnja obuće samo zbog njezine ljepote. Tada udobnost pada u drugi plan, a vi se počinjete pitati što sada učiniti. Mi donosimo savjete kako omekšati gumene čizme

Image


(FOTO: Pixabay) 

Jedan od načina kako omekšati gumene čizme je korištenje debelih čarapa i alkohola. Dakle, čizme iznutra premažite smjesom alkohola i vode, obucite čarape i obujte čizme u kojima potom hodajte minimalno pola sata. 

Drugi način je korištenje fena za kosu. Ponovno obucite debele čarape te sušilom za kosu zagrijte kritične dijelove koji vas žuljaju. 

Možete također kupiti jastučiće za cipele koje ćete zalijepiti na problematična područja. Spasit će vas od potencijalnih žuljeva, a i usput širiti kalup čizama dok hodate. 

Još jedan od načina koji uključuje čarape je onaj u kojem ih trebate navlažiti i posložiti ih u čizmu. Tako ih ostavite da se posuše do kraja te će na taj način čarape povećati svoj volumen sušenjem, a time i povećati čizmu.  

Sada znate trikove kako omekšati gumene čizme pa možete odahnuti jer ste kupili broj manje (svi smo to pretrpjeli zbog ljepote...).