Gomilaš stvari u ormaru, i ne znaš kako to riješiti. Saznale smo sve o stiliziranju ormara koje je dostupno i kod nas

Naša modna suradnica, stilistica i dizajnerica Alma Premel Zoko, bavi se i stiliziranjem ormara

Gomilaš stvari u ormaru, i ne znaš kako to riješiti. Saznale smo sve o stiliziranju ormara koje je dostupno i kod nas

Ok, skoro sve imamo puuuuuno odjeće u svojim ormarima, ali nikad nemamo što za obući. Gomilaš godinama odjeću za slučajeve 'smršavjett ću', 'promijenit ću posao, pa će mi trebati' ili čest slučaj 'što ako se ponovo vrati u modu'. 

"Nakon samo dvije sezone već u ormaru imaš 1/3 odjeće koju ne nosiš i koju nećeš ni nositi. A sad zamislite što se sve krije u ormaru nakon pet godina 'buksanja'.", otkriva nam Alma Premel Zoko. Modna stilistica, savjetnica i dizajnerica koja zna kako riješiti problem. A to je stiliziranje ormara, koje će ti pomoći da se riješiš hrpe odjeće koju ne nosiš. 

Alma je neka vrsta naše Marie Kondo. 

Stvari su poprilično jednostavne, kaže nam modna stilistica Alma.

"Dolazim na lice mjesta – pred tvoj ormar iz kojeg izvlačim sve što imaš. Zajedno selektiramo odjeću koju klijentica najčešće nosi te potom  i analiziramo što nosi rijetko ili nikada." objašnjava Alma i dodaje da je ona ta koja će u hrpi pronaći i komade s etiketama,  ali i toliko iznošene komade koje treba odmah maknuti iz ormara. 

ImagePostoje dva načina na koji možeš srediti ormar s Almom. 

Bez isprobavanja odjeće –kad Alma slaže sistemski odjeću pazeći da uvijek imaš što odjenuti (kombinacije su pregledne u ormaru/posebno u dijelu koji ima vješalice). I ako tako složenu odjeću vraćaš  a isto mjesto nakon nošenja s ovako složenim ormarom izdržat ćeš cijelu sezonu.

S tvojim isprobavanjem – kombiniranje odjeće u outfite koje nosiš i iste i ovjekovječite fotografijom. Na taj način se stvara tvoj modni album/podsjetnik kojeg je dovoljno samo prelistati prije spavanja i odrediti kombinaciju koja ti je potrebna idućeg dana. U prosjeku ovakvim sistemom dobivaš između 30 i 50 outfita, što je doista puno. 

Iako zvuči kao dugotrajan proces, stiliziranje ormara u prosjeku traje tek 90 minuta što je doista brzo. Stoji 625 kuna i Alma kaže kako se radi stiliziranje robe za jednu sezonu. 

"Na taj način se klijentica može fokusirati na uslugu i ono što ima u svojem ormaru. Kad bi stilizirali ormar u svakoj sezoni i koji put sa mnom išli u privatni shopping sigurno će klijentica trošiti manje novca, ne kupovati impulzivno, a uvijek imati što odjenuti. I kombinirati sve na drugačiji, više šik način",objašnjava Alma. 

Ovakvo čišćenje ormara ima mnoge prednosti. Nama se posebno sviđa ideja da sad u vrijeme korone još dodatno rasčistimo svoj dom,a opet imamo top kombinacije za svaki dan. 

"Riješimo se svega onog što klijentica ne nosi,što nije (više ili uopće) u skladu s vašom građom tijela. Potom napravimo shopping plan onoga što je zaista potrebno. Otrkrijemo zašto su vam potrebni modni detalji poput remenja, marama…zaista, a ne kao sadržaj ladica koje jedva zatvarate", rekla nam je Alma. 

Termin stiliziranja ormara možete zatražiti na almapz@gmail.com