Dobar se stil se ne može kupiti, ali uz ova pravila izgledat ćeš elegantno

Elegancija i profinjenost znači da žena zna odabrati što joj najbolje pristaje, ali i da primjećuje važne detalje u odabiru komada

Dobar se stil se ne može kupiti, ali uz ova pravila izgledat ćeš elegantno

Sigurno si nekad pogledala nečiju odjeću i pomislila kako je sigurno ta žena potrošila puno novaca, a onda si se iznenadila kada si otkrila kako se ne radi o skupim dizajnerskim komadima. Znamo da se dobar stil ne može kupiti nego da je on izraz osobnosti, ali i pažnja na važne detalje.

Image

Francuskinje uvijek izgledaju sjajno, bez obzira na godine. Saznale smo njihove beauty tajne


Uz pažljiv odabir odjeće i obuće te male modne igre svaka žena može izgraditi svoj stil uz malo novaca koji će odisati njezinom osobnošću, ali i izgledati vrlo luksuzno (ipak svi moramo priznati da pogledamo i te skupe komade!). 


Velika Coco Chanel rekla je: i time bi se uvijek trebale voditi.U nastavku ti donosimo što sve može ostaviti loš dojam u modnom odabiru i što trebaš izbjegavati.

1. Nekvalitetni detalji

Što se tiče torbica, metalni detalji mogu biti jedan od glavnih faktora koji pokazuju koliko je torbica koštala. Loše izrađene metalne kopče i različiti detalji lako se mogu preskočiti. Umjesto torbica koje imaju "loše" izvedene detalje odaberi jednostavne i elegantne komade koji izgledaju vrhunski. 

shimmer fallback


(Mango, torbica - 169 kn)

shimmer fallback


(Mango, shopper torba - 349 kn)

shimmer fallback


(Mango, kožna torba - 349 kn)

2. Svijetle ili izblijedjele boje

Crna boja uvijek izgleda elegantno i profinjeno, Na primjer, mala crna haljina uvijek će izgledati fantastično. Obuća i torbice u toj boji također će dodati dozu elegancije u svaki outfit.  No, ako voliš boje odluči se na bogate nijanse. Jedino što trebaš izbjegavati su izblijedile komade, a nijanse poput bež, tamnoplave i bordo boje samo će dodati glamur u tvoje outfite.

shimmer fallback


(Zara - pulover od vune bez šavova, 299 kn)

shimmer fallback


(Zara, plisirana bluza - 199 kn)

shimmer fallback


(Zara, dolčevita - 299 kn)

3. Izloženi patentni zatvarači

Osim ako patentni zatvarač nije posebno naglašen na komadu i vidi se da je odabir dizajnera, treba kupovati odjeću i obuću na kojima je sakriven. Različiti gumbi ili remen također izgledaju puno profinjenije. Dobra je stvar što je dovoljno samo pogledati odjeću da bi se uočilo kako izgledaju takvi detalji.

shimmer fallback


(Zara, kožne ravne čizme - 549 kn)

shimmer fallback


(Zara, košulja od umjetne kože -149 kn)

shimmer fallback


(Zara, hlače visokog struka s remenom - 229 kn)

4. Različiti ukrasi

Bilo da se radi o odjeći, cipelama ili torbicama, dodatni ukrasi su često glavni razlog zašto određeni komadi izgledaju jeftino. Najbolje je izbjegavati perle, broševe i svjetlucave ukrase, pogotovo ako nisi sigurna u neku kombinaciju.

shimmer fallback


(Mango, mini haljina - 199 kn)

shimmer fallback


(Mango, midi haljina - 249 kn)

shimmer fallback


(Mango, torbica - 169 kn)

5. Tkanine sklone gužvanju

Odjeća izgleda profinjeno ako je lijepo ispeglana i nije sklona naborima i gužvanju tijekom nošenja. Ovo je jedan vrlo važan detalj, kod isprobavanja odjeće provjeri kako se gužva i ostaju li nabori, ako primijetiš ovakav komad najbolje je da ga ostaviš u trgovini. 

shimmer fallback


(Zara, satenska košulja s prorezom - 99 kn)

shimmer fallback


(Zara, haljina s uzrokom, 149 kn)

shimmer fallback


(Zara, sako-haljina s remenom, 399 kn)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.