Nosi boje!

Alma savjetuje: 4 načina kako nositi boje ove zime!

Priroda je usnula u svoj zimski san, sunca je sve manje, a ormari su prepuni ne-boja. S naglaskom na crnu koja je čest izbor brojnih žena. Ne budi među njima!

alma.jpg
Foto: Andrea Mulder

Slijedi trend, budi drugačija, svoja i prepoznatljiva- nosi boje. Osim što magično podižu raspoloženje, daju svježinu licu, prekrivanje nesavršenosti građe tijela, dobro odabrana boja može biti i najbolji modni detalj u zimskom odijevanju! 

Image
Modna savjetnica

Alma savjetuje: Kako odabrati cvjetni uzorak koji te optički sužava

Znaš li kako ćeš odabrati idealnu boju za sebe (dobre sam primjere pronašla u Mohitu)? 

Za početak da se riješimo stereotipa- pristaje li crvena baš svakoj plavuši? Trebaju li brinete nositi zelenu? Je li pink boja samo za mlađe žene? Naravno da ne pristaje crvena svakoj plavuši, da brineta može biti sa svijetlom i tamnom bojom puti i očima što će dalje vezati na sebe druge boje, a da pink sako na tijelu vitalne 60-godišnjakinje optički briše godine. Zašto onda ne nosimo dovoljno boje? Odgovor je vrlo jednostavan- prilikom kupovine zaboravi da su crna i bijela boje (već i ptice na grani znaju da su to ne boje), odaberi one koje ti se sviđaju i nosi ih na jedan od ova četiri načina:  

Toplo-hladno

shimmer fallback

Ovo je vrlo šik način nošenja boje ove sezone, a kulminacija se uvijek događa na kraju godine kad u fokus ulaze crvena i zelena kao najpopularnija toplo-hladno igra. Ukoliko ti se sviđa ovakav tip kontrasta ono što moraš paziti da 'uz lice' vežeš boju koja daje svježinu i prekriva bore, a da drugi odjevni predmet bude kontra ili topla ili hladna boja. Dobar primjer bi bila bio crveni pulover i plave hlače. 

Toniranje jedne boje

shimmer fallback

Kreni od najsvjetlije do najtamnije nijanse jer je to odličan način da pokažeš kako boje pretvaraš u modne detalje. Dobro pogledaj boju koja te privlači i u spektru pogledaj koja je najsvijetlija, a koja najtamnija nijansa. Kombinacija je uvijek super kad u granici najsvjetlije i najtamnije odaberete boje koje vas privlače.  Ako govorimo primjerice o zelenoj znamo kako ona u najsvjetlijoj nijansi dolazi od žute, pa je onda najsvjetlija zelena zapravo žutozelena (kivi). Uz nju je savršeno kombinirati jasnu zelenu koja ima istu jačinu kao i najsvjetlija boja. Da igra bude još zanimljivija možete kombinirati dva različita intenziteta-  neonski svjetlu primjerice i čistu osnovnu zelenu boju. 

Monokromatski ili u prijevodu- u jednoj boji od glave do pete

shimmer fallback

Ovo je vrlo popularan način nošenja boja a ono što trebaš posebno paziti je to da odabereš pravu boju ( dobar izbor su pastelne nijanse) i da se držiš iste nijanse u cijelom total looku (može biti tamnija i svjetlija, ali boja mora biti ista). Što  je još super kad nosiš jednu boju? Izgledaš vitkije! 

Colour blocking 

shimmer fallback

Ovo je način kombiniranja boja za odlikašice. Za ovaj način kombiniranja važno je poznavati krug sa spektrom boja koja postoje kako bi u kontrastu dobila svoje kombinacije. Najpopularnije 'colour blocking' kombinacije su žuta i ljubičasta, narančasta i kraljevski plava, crvena i zelena... Želiš li nositi više boja u jednom total looku evo koje još savjete trebaš:

  • Boje uvijek nosi u paru- najviše 4 u jednom total look-u. 
  • Ne znaš s čime bi podigla neku kombinaciju- malo žute ili crvene čine čuda 
  • Tople boje dodaju volumen, hladne sužavaju siluetu  
  • Neonska boja (bilo koja) ima moć kao dvije boje 
  • želiš li biti viđena u boji nosi pastelne nijanse 
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.