Znakovi koji otkrivaju vara li te partner

Koliko god netko bio dobar lažljivac, neke stvari nemoguće je prikriti

Znakovi koji otkrivaju vara li te partner

Prevara je oduvijek bilo, nije to ništa novo. I danas mnoge od nas mogu reći da ih je partner varao. Ja ne spadam u tu grupu (barem ne da bih to znala, a nikada ništa nije isključeno), no imam prijateljica koje su to nažalost doživjele i sada kada se osvrnu priznaju da je ipak bilo znakova koje ili nisu primijetile ili su ignorirale. I to me uopće ne čudi, jer tko, kada misli da je u sretnoj vezi, traži znakove partnerove nevjere?

Ako ipak sumnjaš u vjernost svog partnera, postoje znakovi koji su prisutni kad osoba u vezi vara, a isto tako postoje i određene stvari koje partneri koji varaju najčešće govore. U nastavku pročitaj koji su to znakovi.

Ipak, imaj na umu da uvijek postoje iznimke i nemoj okrivljavati svog partnera prije nego uistinu ne budeš sigurna da te vara. Povjerenje je ključ u svakoj vezi, a jednom kad je izgubljeno jako ga je teško vratiti.

1. Samo smo prijatelji
Ako si otkrila da je tvoj partner razgovarao sa ženom za koju dosad nisi čula, naravno da ćeš postati sumnjičava. Ako ti je nije spomenuo prije nego si sama saznala za nju i ako te ne želi s njom upoznati, sumnja je svakako opravdana. Postoji velika mogućnost da mu to nije prijateljica ili poznanica, već ljubavnica.

2. Mobitel je zabranjena zona
Ne želi da diraš njegov mobitel jer strahuje da bi mogla vidjeti poruke koje mu je poslala ljubavnica, ili čak i njezine pohranjene fotografije. Jedno je poštivanje privatnosti, a drugo nepotrebna tajnovitost i skrivanje. Ako ti paranoično ne dozvoljava da uopće diraš njegov mobitel, za to zasigurno postoji određeni razlog, a na tebi je da otkriješ o čemu je riječ.

3. 'Varaš me, zar ne?'
Muškarci koji varaju najčešće će i svoje partnerice optuživati za varanje. Zašto? Zato što počinju razmišljati na sljedeći način: "Ako ja to mogu činiti, onda vjerojatno to čini i ona."

4. Omalovažavanje
Odjednom se prema tebi počeo ponašati drugačije i podruguje se svemu što činiš, stalno ti nešto "spušta" i omalovažava te, a ti nemaš pojma u čemu je problem? Postoji šansa da je druga žena uzrok ovoj njegovoj promjeni. Sam je sebe uvjerio kako nisi dovoljno dobra za njega kako bi smirio svoju savjest i pronašao opravdanje za svoj čin. U stvarnosti, ti si i više nego dovoljno dobra, čak predobra za njega!

5. Odjednom se uhvatio se pranja rublja
U početku ovo bi ti moglo izgledati kao da pomaže u kućanskim poslovima, no postoji i druga strana medalje. Ponekad muškarci skrivaju svoj prljavi veš jer se boje da njihova djevojka/žena ne bi prepoznala 'tragove' druge žene, poput mirisa parfema, ženskog ruža ili neki drugi dokaz o njegovoj aferi.

6. 'Moram ostati dulje na poslu'
Odjednom mora dulje ostajati na poslu i dolazi doma mnogo kasnije nego je prije dolazio? Ako je tako, a do sada to nije bio slučaj i znaš da nema neki veliki projekt na kojem radi, velika je mogućnost da tvoj partner nije na poslu već u naručju druge žene. Dulji ostanak na poslu zapravo je jedan od najčešćih izgovora koje muškarci koriste kad varaju.

Još znakova:

  • ide u mnoštvo nepotrebnih detalja kada ga pitaš da ti kaže gdje je bio ili kuda ide
  • potpuno mijenja svoju rutinu ponašanja
  • stalno je u defenzivi oko svega što ga pitaš
  • odjednom se počeo više dotjerivati
  • općenito se sumnjivo i čudno ponaša
  • sve manje razgovara s tobom i sve te manje primjećuje ili pak je odjednom postao nevjerojatno pažljiv i daruje te s poklonima (da sebi 'opere' savjest)
  • mijenja svoje društvene navike
  • puno je arogantniji kada se svadite
  • tvoje šesto čulo ti govori istinu


Jesi li ikada bili prevarena u vezi? Ako da, kako si shvatila da te partner vara?