Je li vrijeme?

Novi zajednički korak: 5 znakova ste spremni za život na istoj adresi

Važno je da oboje kažete svaku želju i nedoumicu prije preseljenja kako biste lakše donijeli odluku o ovom važnom koraku

profimedia-0630141827.jpg
Foto: Profimedia.hr

Možda ste već dulje vrijeme zajedno, znaš da se volite, ali se pitaš je li vrijeme za novi korak u vašoj vezi? Sigurno misliš kako bi bilo divno da se svako jutro probudiš s voljenim i da se upoznate na nekoj višoj razini. No, to je i velika promjena i još veća obveza. Zato je važno dobro razmisliti jeste li oboje spremni za ovaj zajednički korak.

Image
Astro vodič

Godina ljubavi: 5 horoskopskih znakova kojima se smiješi brak u 2022. godini

Edukatorica za odnose Kathy Jacobson objasnila je na što bi parovi trebali paziti i koji znakovi pokazuju da su spremni na zajednički život. Samo nastavi čitati dalje i saznat ćeš što su najbolji pokazatelji da je vrijeme za novi korak u vašim životima.

Dobro komunicirate

Najvažniji znak da ste spremni za zajednički život je ako ste došli do mjesta na kojem učinkovito komunicirate. "Oboje jasno izražavate što želite i trebate. Također je ključno za svaku vezu da jedna osoba govori, a druga sluša", kaže Jacobson za Brides.com.

Razmisli je li ovo stvarno istina? "To mora biti stvarno slušanje, a ne prevrtanje očima ili pretvaranje da si čula što partner govori. Kada budete živjeli zajedno morat ćete još više razgovarati, stoga je jako važno da ovu vještinu oboje usvojite", kaže dalje.

Image
Foto: Unsplash

Međusobno prihvaćanje

Jacobson također kaže da bi intimna veza bila uspješna oba partnera moraju u potpunosti prihvatiti jedno drugo. "Ne može se krenuti u zajednički život s uvjerenjem da treba promijeniti drugu osobu", kaže dalje. Saznat ćete više stvari jedno o drugom kada počnete živjeti na istoj adresi, pa je najbolje prihvatiti da je to druga osoba ima svoje potrebe i osjećaje.

Image
Foto: Unsplash

Iskreni razgovori o zajedničkom životu

Iskreni razgovor je vrlo važan jer ako ne možete jasno razgovarati o zajedničkom useljenju onda je to loš znak. Morate biti potpuno iskreni jedno prema drugom. "Navedite što želite i zašto to želite. Opet, slušaj što tvoj partner govori. Slušaj riječi, energiju koja stoji iza riječi i postavljaj pitanja ako nisi sigurna", kaže Jacobson.

Osim što treba znati slušati, također je važno izraziti ono što želiš. "Iskreno izrazi svoje osjećaje. No, ako ti se čini da nešto nije kako treba, važno je istražiti. Nemoj odmah optuživati drugu stranu jer treba preuzeti i odgovornost za svoje osjećaje", kaže dalje.

Image
Foto: Unsplash

Bogat zajednički život, ali i neovisnost

Zajednički život je drugačiji od druženja izvan doma. Kada ne živite zajedno, možete birati kada ćete se viđati. No, ako živite zajedno, imate isti dom i stalno ćete biti zajedno. Nakon što se usele, mnogi parovi su stalno zajedno, a to može biti nezdravo. Može se stvoriti preveliki pritisak u vezi ili netko može postati ogorčen što se morao nečega odreći da biste bili zajedno.

Važno je da oboje imate uravnotežen život. "Svaka osoba treba imati svoje neovisno vrijeme i prostor", dodaje Jacobson. Također je važno imati svoje prijatelje te vlastite interese i hobije. Tako ćete imati zdrav, bogat život i izvan i unutar svog doma.

Image
Foto: Unsplash

Isto razmišljate o svojoj vezi

Prije nego što krenete u avanturu zvanu zajednički život važno je odrediti što za oboje znači veza i ljubav. Pokazujete li svoju ljubav kupovanjem poklona ili slanjem poruka tijekom dana? Je li važno da se družite sami nekoliko puta tjedno ili je u redu da se družite tek kod kuće nakon što obavite različite stvari?

"Važno je da parovi razgovaraju o tome što je ljubav i kako misle da veza treba funkcionirati", kaže Jacobson. Na taj način nećete ulaziti u beskrajne svađe zbog potpuno različitih očekivanja.

Image
Foto: Unsplash