Obrati pažnju na njih

Pet znakova da očajnički želiš vezu iako ona zapravo nije dobra za tebe

Postoje neke žene koje nikada nisu solo i koje uvijek "moraju" imati nekoga uz sebe, a nekoliko je znakova koji ukazuju na to da je žena očajna za muškarcem, do te mjere da njega to odbija

zena-muskarac.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Jedan od najopasnijih strahova s kojim se sve više žena suočava je strah da će ostati same, bez muškarca u svojim životima. Ta fobija da će ostati same toliko ih muči da se vrlo često okreću muškarcima koji ih ni ne zaslužuju, samo zato kako bi imale nekoga i kako ne bi bile same. A čak i kada s tim muškaracima koji ih ne zaslužuju bude gotovo, postoje žene koje odmah traže nekog drugog, bez da si daju priliku da malo budu same.

Image
Ljubavna potraga

Kako naći pravog muškarca? Ovih pet pravila povećat će ti šansu za uspjeh u ljubavi

Problem je u tome što većina tih žena ni ne prepoznaje svoju ovisnost o drugim muškarcima, a to se onda nekontrolirano nastavlja godinama, cijelo vrijeme umanjujući njihovu vlastitu vrijednost, a ponekad i utječući i na njihovo zdravlje i sigurnost. Ipak, postoje neki znakovi i indikacije da je žena više luda za idejom muškarca nego za samim muškarcem. Evo pet znakova da očajnički želiš muškarca.

POGLEDAJ VIDEO: Kako uspješno postaviti granice u odnosima?

Stalno ga braniš od svoje obitelji i prijatelja

Ponekad ni ne primijetiš neke stvari o svom ljubavnom životu jer si previše zauzeta da ga zapravo živiš. Ali kada ti neke tebi bliske osobe kažu nešto što su primijetile na tvom partneru, odbacuješ te teške tvrdnje i uvijek pronalaziš neko opravdanje za njega - radije ćeš zažmiriti i ne vidjeti neke stvari nego ponovno biti solo.

Image
Foto: Pexels

Ignoriraš njegovo ponašanje i lako prelaziš preko svega

Bezobrazan je prema tebi, prevrće očima kada spomeneš svoju mamu i redovito krši obećanja koja ti daje. Ti se zauzvrat ispričavaš za probleme koje nisi stvorila ili preuzimaš odgovornost za probleme koji nisu tvoji. On se izvlači se sa svime jer zna, baš kao što i ti znaš, da se previše bojiš da će te ostaviti i zato tako lako prelaziš preko svega.

Image
Foto: Pexels

Uvijek smišljaš isprike za njega

Postoje žene koje njihovi partneri redovito omalovažavaju, čak i zlostavljaju, a još uvijek pronalaze razlog za obranu časti svojih muškaraca, i to samo zato što se toliko boje njihovog odlaska da bi radije oprostile takvo ponašanje nego se suočile s očitom činjenicom da ih nije vrijedan i da su puno bolje od njega. Ne dopusti si to - puno si bolja od toga.

Image
Foto: Pexels

Nisi bila slobodna dulje od tjedan dana u životu

Neki stručnjaci kažu da su potrebne dvije godine da se potpuno oporavimo od prethodne veze, možda i dulje, ovisno o okolnostima i emocionalnom stanju ljudi koji se oporavljaju. Ali jedno je sigurno - ako se sve tvoje uspomene uvijek vežu za neke muškarce, to je znak da si previše vremena provela u vezama i da ti je potrebno malo vremena za sebe.

Image
Foto: Pexels

Stalno govoriš: "Bolje to nego da sam solo"

Prevario te, lijen je i tko zna što još, ali muškarac je i dobar je u krevetu pa ćeš ipak radije ostati s njim nego biti sama. "Bolje i to nego da sam solo" postao je tvoj životni moto, no to ne bi trebalo i ne smije biti tako. Vrijediš puno više od toga i bolje biti solo godinama, pa tek onda naći pravog muškarca, nego se zadovoljiti frajerima koji te ne znaju cijeniti.

Image
Foto: Pexels