Lažeš li i i njemu - i sebi?

Znakovi da nisi vjerna partneru, a da toga uopće nisi svjesna

Ponekad je teško priznati samoj sebi da si prešla granicu, ali ako činiš ove stvari moramo ti reći istinu: sjediš na dvije stolice

profimedia-0228452309.jpg
Foto: www.profimedia.hr

U današnje vrijeme kad je varanje, zahvaljujući društvenim mrežama i općenito internetu, lakše nego ikad, tanka je linija između nevinog flerta i preljuba. Jasno, odlazak s drugim u spavaću sobu svatko će okarakterizirati kao prevaru, no što je s malo dopisivanja na Facebooku? Svakako, pravila o tome što se u vezi tolerira, a što ne, svaki par treba odlučiti za sebe i dobro je da se o tome jasno komunicira.

shimmer fallback

Psiholozi tvrde kako svaka prevara, bez obzira je li riječ o jednonoćnoj avanturi i emocionalnoj povezanosti s kolegom, ima jednu zajedničku karakteristiku: tajnovitost. Dakle, ako nemaš namjere ići predaleko, ali svoje poruke skrivaš od partnera, ovo je znak da podsvjesno znaš kako činiš pogrešnu stvar koja bi ga mogla povrijediti.

Image
Platonska prevara

Uh, vara te: Znakovi da tvoj partner ima emocionalnu aferu

Da nismo vjerni ponekad nije lako priznati ni sebi, ali postoje znakovi koji na to ukazuju - on ih možda još nije primijetio, ali uskoro bude - pa je najbolje da 'staneš na loptu' prije nego što netko u ovom ljubavnom trokutu ne ostane slomljena srca. Dakle, radije pripazi, evo kojih te 7 sitnica odaju:

Povjerljivi razgovori

Postoji netko u tvom životu za koga kažeš da ti je samo prijatelj, no on zna najintimnije detalje iz tvog života. Kad se dogodi nešto važno, jedva čekaš to podijeliti s ovim prijateljem, a on isto tako dijeli svaku novost s tobom. Povjeravate se jedno drugom, a čak ni vaši sadašnji 'partneri nisu tabu tema. Tvoj 'prijatelj' zna sve o tvojoj vezi, svakako mnogo više nego što bi to tvom partneru bilo ugodno - samo kad bi znao.

shimmer fallback

Veseliš se susretima

Primijetila si da te raduje pomisao kako ćeš tu osobu opet vidjeti. Čak i ako si imala loš dan, susret s ovim 'posebnim prijateljem' obasjat će tvoj život kao sunce. On djeluje na tebe kao antidepresiv i zato ga želiš viđati što češće. Kako to nikome ne bi bilo suviše sumnjivo, smišljaš razne izlike zašto se trebate vidjeti. Možda ćeš tražiti da ti posudi neku knjigu ili ćeš jednostavno promijeniti svoju rutu do posla kako bi prošla pored njegove kuće u nadi da ćeš ga sresti.

shimmer fallback

Mijenjaš se

Imaš tog posebnog prijatelja koji je zaljubljenik u fitnes? Nikad u životu nisi nogom kročila u teretanu, ali sada nabavljaš sportsku opremu i odjednom si motivirana probati. Tvom partneru ništa nije jasno, ali primijetio je kako si doslovno preko noći postala opsjednuta vježbanjem. Pa to ne može biti loše - misli on, a nema pojma koliko je u krivu.

shimmer fallback

Jako se trudiš

Kad pričamo o nevjeri, ovo je klasičan primjer crvene zastavice. Jesi li počela jako paziti na svoj izgled, osobito ako znaš da ćeš taj dan sresti svog 'prijatelja'? Trošiš na novu, seksi garderobu, odabrala si novu frizuru i više ne izlaziš bez šminke. Osjećaš se fantastično - i to ne radi svog novog izgleda, nego zato što si - zaljubljena.

shimmer fallback

Gdje ima dima, ima i vatre

Kao što smo spomenuli, tajnovitost je obavezni sastojak nevjere. Možda uvjeravaš samu sebe kako je tvoje dopisivanje s poznanikom nevine prirode, no ako je to nešto što skrivaš pred svojim partnerom, onda tu definitivno ima nečega. Ako si počela skrivati mobitel i koristiti trenutke kad si sama kako bi se 'u miru' mogla dopisivati, zapravo varaš svog partera.

shimmer fallback

Stalno ti je na umu - i jeziku

Primijetila si kako njegovo ime stalno iskače iz tvojih usta? Gotovo svaka stvar podsjeća te na njega i neprestano nalaziš povoda spomenuti ga. Kad nam se netko sviđa, ne možemo si pomoći, ta je osoba često u našim mislima, a onda također i česta tema naših razgovora. Tvoje prijateljice više ne mogu čuti njegovo ime? Ups.

shimmer fallback

Tvoj ti partner ide na živce

I ne samo to, nego se često uhvatiš kako ga uspoređuješ sa svojim 'posebnim prijateljem', a kod takvih usporedbi, on je uvijek onaj lošiji. Razmišljaš o tome što bi tvoj prijatelj rekao u datoj situaciji i uvjerena si kako bi postupio bolje. Zato imaš sve manje živaca za svog partnera, a ono što si nekad vidjela kao slatke male mane, sada kao da gledaš pod povećalom i uopće ti više nisu simpatične.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.