Bolje je šutjeti

7 stvari koje ni najboljoj prijateljici ne bi trebala reći o svojoj vezi

Zaljubljena si i želiš sve o NJEMU ispričati svojoj prijateljici? Hm, stručnjaci kažu kako ipak neke stvari trebaju ostati iza zatvorenih vrata i da ne trebamo baš sve o svom partneru podijeliti s prijateljicama?

bruce-dixon-ALpPwATkkwc-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Za prijatelje se kaže da su obitelj koju smo sami odabrali, a u obitelji nema tajni. Žene posebno vole svoje prijateljice jer s njima dijele svoje tuge i veselje, a to znači i priče o ljubavnoj vezi. Ponekad će se požaliti na svoj partnera, a ponekad podijeliti svoju sreću i sve je to dio prijateljstva.

Image
Važni odnosi

7 znakova da ćete biti najbolje prijateljice - zauvijek!

Unutar pravog prijateljstva postoji pravilo povjerljivosti i znamo da možemo podijeliti sve svoje misli i probleme. Ipak se postavlja pitanje trebamo li baš o svemu razgovarati s prijateljicama i gdje je granica? Jedna od stvari u kojima trebamo biti oprezne i dobro promisliti je naša veza. Neke stvari naši prijatelji jednostavno ne moraju znati, a o čemu se točno radi možeš pročitati u nastavku. Tko zna možda na drugačiji način počneš gledati na svoje odnose s prijateljicama i partnerom.

Pogledaj video: Kako biti sretan?

Financijski problemi

Novac je vrlo osjetljiva tema za svaku osobu koja nema milijune na bankovnim računima. Stoga ako ti i tvoj partner imate probleme s novcem (otplaćivanjem kredita ili štednjom) onda je to tema koja se tiče samo vas dvoje. Vi biste trebali smisliti plan kako riješiti situaciju ili smanjiti trošenje i lakše riješiti probleme. No, ako vam je potrebna pomoć onda je najbolje razgovarati sa savjetnikom za to područje jer ako razgovaraš o tome s prijateljicama možeš izdati povjerenje svog partnera.

Image
Foto: Unsplash

Tvoja ili njegova nevjera

Ako se u vašoj vezi dogodila prevara i oboje pokušavate riješiti situaciju onda razgovor s prijateljicama može poremetiti taj proces. Na takav način će se stvoriti osude i negativna slika o vašem odnosu. Bez obzira na to što se događa i na objašnjenje prijateljice ne mogu razumjeti tvoju perspektivu. Za vezu je važno da vas dvoje prođete kroz cijeli proces bez mišljenja i osuda drugih ljudi.

Image
Foto: Unsplash

Sve što ne želiš reći partneru

Sigurno postoje stvari koje nisi rekla svom partneru, a vezane su za njega. (Nije ti uvijek dobro u krevetu, previše jede). Ako još si njim nisi porazgovarala o toj temi onda je zabranjeno razgovarati o tome izvan vaše veze. Također nemoj koristiti neke nedostatke svog partnera kako bi nasmijala prijateljice. Ako je nešto stvarno veliki problem važno je da s njim o tome razgovaraš, a možete se i šaliti međusobno.

Image
Foto: Unsplash

Nage fotografije ili seksi poruke

Ako postoje neki seksi detalji iz vaše veze kao što su gole fotografije ili otkačene poruke onda je to nešto što ne bi trebao vidjeti nitko od tvojih prijatelja. To je nešto samo za vaše oči i uzbuđenje. Sigurno se ne radi o nečemu što bi trebalo biti tema na nedjeljnoj kavi s prijateljicama.

Image
Foto: Unsplash

Njegova prošlost

Možda je nekad prevario nekoga. Možda je njegov razvod od bivše supruge bio težak. Bez obzira o čemu se radi nema potrebe da ti svima govoriš o tome. Samo zato što si ti prihvatila njegovu prošlost, ne znači da će to učiniti i drugi ljudi, čak ni tvoji prijatelji. Posve je jasno da je to iza vas i da vi gradite budućnost.

Image
Foto: Unsplash

Njegovo mišljenje o tvojim prijateljima

Svaki par razgovara o svojim prijateljima i događanjima u njihovim životima, ali to bi trebalo ostati između četiri zida. Tvoji prijatelji ne moraju znati što on misli o njima. Također, ako tvoj dečko ili partner ne voli tvoje prijateljice to nije ništa strašno. Sve dok postoji pristojnost u odnosima vaša druženjima neće biti problem. Nema potrebne da svojim prijateljicama kažeš da se ne sviđaju tvom dečki i da njihov odnos postane loš, piše Marriage.com.

Image
Foto: Unsplash

Stvari koje ti je rekao u povjerenju

Povjerenje je izuzetno bitno u svakom odnosu - s partnerom, prijateljima i obitelji. To znači da ljudi imaju siguran prostor u kojem mogu reći stvari i znati da se neće širiti dalje. Ako tvoj partner sazna da si to prekršila mogu se pojaviti problemi u vezi i povjerenje može biti slomljeno. Takva situacija čak može dovesti do tajni u odnosu, a onda i nezadovoljstva.

Image
Foto: Unsplash