Malo noćno iznenađenje

Nije ono što misliš: Što zapravo znači kad sanjaš 'vrhunac'

Mnogima ženama uspije doći do vrhunca u snu – evo koje je zapravo značenje ovog vrućeg sna sa sretnim završetkom

profimedia-0400720035.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Osjećaš se sve uzbuđenije, atmosfera postaje usijana, a temperatura sve toplija – naravno, doživiš vrhunac, a zatim se – probudiš. Možda si i sama imala ovakve snove i nakon njih ostala zbunjena - što zapravo znači sanjati orgazam? Teško da će taj pojam naći u staroj narodnoj sanjarici svoje bake, a možda ćeš se iznenaditi kad saznaš koja su sve tumačenja ovog, pa rekle bismo, prilično ugodnog sna.

Image

Prema istraživanjima najpoznatijeg američkog seksologa Alfreda Kinseyja tijekom samo jedne noći svaka treća žena u snu će doživjeti orgazam – dakle, sasvim je vjerojatno da se ovo dogodilo i tebi – možda ne jednom. Osobito se često ovaj noćni užitak događa ženama u dobi između 40 i 50 godina. Zanimljivo je i to da oko 5 posto žena tvrdi kako je svoj prvi orgazam doživjelo - upravo u snu. No što ti ovi ženski mokri snovi zapravo žele poručiti? Možda ne ono što na prvu misliš.

Image
Foto: Pexels

Tumačenje sna

Ako si sanjala orgazam ovo govori o tome da čezneš za dostizanjem vrhunca u životu – no, ne nužno u seksualnom smislu. Orgazam znači da žudiš za novim iskustvima i osvježenjem u svojoj svakodnevici. Ako pak sanjaš da je orgazam odglumljen, tvoja ti podsvijest poručuje da u tvom životu postoji neki konflikt – možda čak ima nešto što sama sa sobom još riješila, a znaš da bi trebala.

Image

Kako dolazi do orgazma u snu

Prema spomenutom istraživanju šanse za doživjeti orgazam u snu povećavaju se ako su uključena ova četiri faktora:

  • Položaj za spavanje: Vjerojatnije je da ćeš 'stići do vrhunca' ako spavaš na trbuhu.
  • Duže 'sušno' razdoblje: Logično, ako dugo nisi imala akciju pod plahtama, bilo s partnerom ili sama, nakuplja se tvoja seksualna energija koja će te onda iznenaditi dok spavaš.
  • Umor: Također ako si jako umorna i iscrpljena veće su šanse da ćeš doživjeti noćni orgazam.
  • Erotske misli: Ako intenzivnije tijekom dana, a osobito pred spavanje imaš erotske misli, sasvim je moguće da će takva scenarij preuzeti i nastaviti i tvoja podsvijest.