Ubacite u veću brzinu

Maratonci u krevetu: A što kada seks traje predugo?

Muškarci koji ne mogu svršiti ili im jako puno vremena treba za to, hvalit će se svojom izdržljivošću i manu pretvoriti u vrlinu. Uči od njega, ali ga i nauči kako privesti stvar kraju u pristojnom (i uzbudljivom) roku

pexels-cottonbro-studio-4009366.jpg
Foto: Pexels

Sigurno si naišla na mnoštvo savjeta o tome kako da seks dulje potraje, odnosno kako spriječiti dragog da zabavu prerano privede kraju. Prerana ejakulacija vrlo je čest problem među muškarcima, osobito onim mlađima koji još uvijek nisu ovladali svojim tijelom ili su jednostavno sebični pa im partneričino zadovoljstvo ne igra ulogu.

Image
Svoga tijela gospodarica

6 podcijenjenih tehnika masturbacije koje će začiniti tvoj seksualni život

No, što učiniti ako je tvoj dragi trkač na duge staze… ultraduge? Vjerojatno se dobro nasmiješ kada se netko u društvu hvali maratonskim seksom jer si prilično sigurna da nema pojma o čemu priča. Maratonski seks sjajan je samo ako nije rutinski, ako cijelo vrijeme osjećaš uzbuđenje i ako nisi putem svršila i izgubila volju za nastavkom. No, to najčešće nije tako. Kad on može izdržati jako dugo - odnosno nazovimo to pravim imenom - kada mu treba jako dugo da svrši, ti si ta na kojoj se lome koplja (da ne koristimo jedan drugi nepristojni izraz).

Image

To što jako dobro poznaješ svaku pukotinu ili nepravilnost na stropu u vašoj spavaćoj sobi manji je problem, od vagine koja je bolna, suha i ispaćena od dugotrajnog trenja. Kako bi riješila ovaj problem i navela dragog da svrši u pristojnom roku, na obostrano zadovoljstvo, donosimo ti tri savjeta koje je seksologinja Emily Morse dala za portal Women's Health.

POGLEDAJ VIDEO: Koji su najčešći mitovi o seksu?

Lubrikant

Ne štedite na lubrikantu jer će vam on oboma pomoći da dostignete vrhunac. "Istraživanja pokazuju kako će žene prije doživjeti orgazam ako je u igru uključen i lubrikant", kaže seksologinja za spomenuti portal, no to znaš i iz vlastitog iskustva. Jednostavno je bolje kada stvari klize. Osim toga, lubrikant može biti od velike pomoći kada tvoj partner još nije blizu vrhunca, a ti počneš osjećati trenje. Tko zna, možda ga lubrikant požuri, a tebe dovede do još jednog orgazma. Neka vam uvijek jedna tubica bude na dohvat ruke.

Image

Budi kreativna

Uvijek možeš promijeniti pozu pa čak i prirodu seksa. Ne mora nužno biti riječ o penetraciji. Računaju se i oralni seks i masturbacija. Predloži mu nešto od toga, umjesto vaginalnog seksa. Ne zaboravite da postoji i analni.

Različite pozicije ili scenariji također mogu poslužiti. "Upotrijebi one okidače koji ga stvarno pale", kaže seksologinja. Možda su to prostote koje ćeš mu šaptati na uho, maštarije u koje ćeš ga uvući ili nešto treće što će mu pružiti poticaj koji mu je potreban da ga lansira do vrhunca. Bitno je da ti se prepusti.

Image

Otvoreno razgovarajte

Ako ti maratonski seks ne odgovara, trebala bi to reći svom partneru. Pokušaj pronaći seksi načine da mu daš do znanja da vam je dovoljno, primjerice, šapni mu na uho: "Želim da sada svršiš" i malo ga uhvatiš jače za guzu. Ako i dalje ne shvaća, reci mu otvoreno da ti više nije ugodno ili da te boli i da više ne možeš.

Ako je ovo stalan problem u vašem seksualnom životu, o njemu razgovarajte izvan kreveta. Vjerojatno ni ne zna da ti je seks neugodan i da misliš kako predugo traje. Možda on živi u uvjerenju da ti je super što može toliko dugo izdržati. Objasni mu kako funckioniraju stvari i da nakon nekog vremena neizbježno dolazi do trenja - bez obzira koliko te on uzbuđuje... "Zajedno možete utvrditi plan djelovanja koji će vam oboma pomoći da zadovoljite svoje potrebe", kaže Morse.

Image