Zauzdaj svog 'pastuha'

Dočekajte i tvoj orgazam: Poze koje dokazano produljuju seksualni odnos

Neka se ovih blagdana uz ho-ho-ho u tvome domu ori i oh-oh-oh! Zaslužuješ vrhunce koji će te oboriti s nogu

pexels-arina-krasnikova-7350825.jpg
Foto: Pexels

Neprestano se govori o boljem orgazmu, boljem seksu, boljim vezama, no što znači to "bolje" i kako ga postići? "Bolje" je preširok pojam i može te uvući u zamku da tražiš "kruha preko pogače", jer eto svi teže za boljim. Dobro promisli o onome što već imaš.

No, ako su tvoji problemi konkretni, poput prekratkog seksualnog odnosa zbog toga što tvoj dragi, koliko god se trudio, ne može izdržati niti pet minuta (od predigre do finala), tada možeš reći da želiš bolji seks, a mi ti možemo pomoći.

U potrazi za konkretnim rješenjima jednog konkretnog problema, a taj je - kako prolongirati seksualni odnos, odnosno spriječiti muškarca da prerano privede igru kraju, pronašle smo seksualne poze koje za Bustle preporučuje seksualna terapeutkinja iz San Francisca Vanessa Marin.

Image
Seksi blagdani

Ho, ho, ho: Najbolje poze za tihi i brzinski blagdanski seks

Image

"Pet minuta otprilike je standardno za većinu muškaraca, no taj vremenski okvir može biti frustrirajući za žene, jer nam je potrebno oko 20 minuta da doživimo orgazam. Srećom, postoji mnogo stvari koje možeš učiniti kako bi mu pomogla da izdrži dulje, uključujući promjenu repertoara seksualnih poza", objašnjava Vanessa. U nastavku otkrij koje poze predlaže i primjeni ih već večeras.

Žlica

Početna penetracija može biti malo komplicirana u ovom položaju, ali je izvediva i isplati se. Oboje ležite na boku okrenuti u istom smjeru. Njegova bi zdjelica trebala biti pozicionirana niže od tvoje. Naravno, ležiš ispred njega. Kako bi mu olakšala penetraciju, svoju gornju nogu prebaci preko njegovog kuka i pomakni se prema naprijed. Malo lubrikanta učinit će da stvari klize. Jednom kada uđe u tebe, možete se priljubiti jedno uz drugo i uživati.

Ovaj položaj djeluje u situacijama kada želite produljiti odnos, odnosno prolongirati klimaks, zato što je u njemu penetracija plitka te penis neće imati jak podražaj. Također, ovdje je više riječ o nježnom ljuljanju, nego žestokim pokretima, što znači da će se tvoj partner kretati suptilno i polagano, a ti ćeš dobiti koju minuti više.

Image

Modificirana doggy poza

Doggy je nedvojbeno muškarcima najomiljenija poza u seksu i ona u kojoj će većina njih svršiti - odmah. No, želiš li da vam odnos traje dulje, ne moraš svom dragom uskratiti najslađu "čokoladicu iz bombonijere", već ju samo modificirati.

Evo kako: Započnite u uobičajenom doggy stilu - ti na sve četiri, on iza tebe na koljenima. Zatim se polako spusti na trbuh, u ležeći položaj, a on neka legne na tebe ili neka se osloni na koljena, tako da ih pozicionira s vanjske strane tvojih nogu. Na ovaj način tvoj će dragi dobiti užitak koji mu pruža doggy poza, ali bez pretjerano intenzivne stimulacije koja ga inače u trenu dovede du vrhunca. Ti ćeš pak u ovoj pozi doživjeti stimulaciju G točke koja će ubrzati tvoj orgazam.

Image

Ti na njemu

Neka legne na leđa s jastukom ispod glave. Opkorači ga i sjedni na njega, te se nagni naprijed i osloni težinu tijela na laktove. U ovoj pozi ti diktiraš tempo pa ćete morati čitati njegove signale ili ga zamoliti da ti kaže ako je preblizu. Polako pomiči kukove naprijed-natrag ili radi kružne pokrete. Zastani s vremena na vrijeme kako biste se ljubili i primirili strasti pa ih onda ponovno rasplamsajte.

Poza u kojoj je žena gore može biti malo nezgodna za neke muškarce, jer je penetracija duboka, a prizor koji on ima pred sobom (mislimo na tebe) ekstra vruć. Ali ako se nagneš naprijed, penetracija postaje plića, a tvoji pokreti manje intenzivni i možeš se više usredotočiti na ljubljenje i milovanje.

Image

Lotus

U ovom vrlo senzualnom i prisnom položaju tvoj će dragi "trajati" koliko god hoćeš. Pokreti su nježni, penetracija plitka, a sve što radite pod tvojom je dirigentskom palicom. Točnije, palica je njegova, ali ti dirigiraš. Neka sjedne na pod ili krevet i prekriži noge, a ti potom sjedni na njega tako da ste jedno drugome okrenuti licem. Omotaj noge oko njegova struka, a ruke oko vrata.

Želiš li dublju i intenzivniju penetraciju (što ti ne preporučujemo ako niste blizu orgazma) noge "odmotaj" i dođi u čučeći položaj ili se pak nagni na natrag i osloni rukama na pod.

Image

Naslonjač

Neka sjedne na stolac ili u fotelju, po mogućnosti s naslonima za ruke. Okreni se licem od njega i spusti svoju stražnjicu u njegovo krilo, a njemu prepusti da ga stavi u tebe. Naslone za ruke koristi za dodatnu potporu.

I u ovoj pozi ti diktiraš tempo. Možeš se polako pomicati gore-dolje ili stiskati svoju zdjelicu o njegovu. Također možeš ostati naizgled mirna, no aktivirati vaginalne mišiće (sjeti se Kegelovih vježbi) i priuštiti mu poseban užitak. Ovo je još jedan položaj koji može biti dobra alternativa doggy-styleu. Naime, i ovdje ulazi straga, no ne može se zanijeti jer ti određuješ tempo i dubinu penetracije.

Prerana ejakulacija za mnoge muškarce je tabu tema jer im je neugodno pričati o onome što ne mogu kontrolirati te ni ne žele priznati da imaju problem, ali ako imaš partnera koji je pažljiv i voljan isprobavati nove položaje kako bi ti udovoljio i svoj vrhunac odgodio koliko god treba - smatraj se sretnicom!

Image