Odlazak pred oltar

Najbolja dob za ulazak u brak? Znanstvenici i psiholozi imaju odgovor

Odluka o vjenčanju jedna je od najvažnijih u životu, a mnogi faktori i okolnosti utječu na nju. Svatko se pita postoje li prave godine koje bi trebale biti najbolje za ulazak u brak. Postoji li razlika kod muškaraca i žena ili je svejedno?

BeFunky-collage (12).jpg
Foto: Unsplash

Mnogi ljudi, posebno žene, sanjaju o savršenom danu vjenčanja. Vrlo je uobičajeno da se zamišlja savršen partner, njegov izgled i osobnost, ali i sreća koja će se dogoditi dok se izgovara "uzimam". No rijetko tko će imati ideju o tome koliko treba imati godina kada se odlučuje na brak. Ipak, neka istraživanja pokazuju da dob u kojoj se ulazi u brak može imati utjecaj na kvalitetu braka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Mladost ludost

Ove slavne dame u brak su ušle jako mlade – prije dvadesete godine

Općenito nije najbolja ideja vjenčati se odmah nakon završetka srednje škole ili čak fakulteta. Socijalna radnica Kelsey Torgerson objasnila je da bi općenito ljudi trebali pričekati da barem proslave 25. rođendan prije vjenčanja. Mozak nije potpuno razvijen prije ove dobi, pa osoba ne može biti potpuno sigurna što želi ili ne želi od partnera. Osim toga, mladi par prije ove dobi može doživjeti različita zajednička iskustva i tako otkriti jesu li kompatibilni i kako se ponašaju u teškim i dobrim vremenima.

Image
Foto: Unsplash

Terapeutkinja Weena Cullins otkrila je za Brides da njezino kliničko iskustvo pokazuje da su žene spremne za brak u dobi od 28 godina i kasnije. Mogu stvoriti kvalitetniji brak zbog svog samopouzdanja, samouvjerenosti i životnog iskustva. S druge strane, za muškarce smatra da je najbolja dob 32 godine jer su dovoljno zreli i već su se ostvarili u poslu. Iskustvo terapeuta je vrlo važno, ali što kažu istraživanja?

1/3