Opasna veza

Postavi granice: 5 znakova da te partner kontrolira

Uvijek te kritizira i sve što radiš, po njegovom mišljenju, radiš pogrešno? Ovo su samo neki od znakova da si u vezi s vrlo problematičnom osobom

pexels-andrea-piacquadio-941710.jpg
Foto: Pexels

Možda ti se učini nevjerojatno romantičnim kada umjesto tebe na prvom spoju naruči jelo ili se sukobi s divljacima koji ti dovikuju, no pripazi, tanka je linija između toga da tvoj partner želi najbolje za tebe i toga da odlučuje što je najbolje za tebe, a razlika između ove dvije stvari je golema. Ukoliko si u vezi s muškarcem koji misli da njegova mora biti zadnja i kontrolira te u svakom pogledu, imaš problem koji trebaš što prije riješiti.

Image
Zavedi ga

Ipak želiš više? Pet načina kako da 'povremena zabava' postane trajna veza

shimmer fallback

Veza s control freakom može biti itekako pogubna za tebe. Dobro razmisli želiš li ostati u njoj. Zdrav odnos između dvije ljudi temelji se na poštovanju i u njemu bi obje strane trebale biti ravnopravne. Ukoliko ti on oduzima slobodu na bilo koji način, tu nema ni 'r' od ravnopravnosti. U nastavku ti otkrivamo pet jasnih znakova da tvoj partner ne zna gdje su mu granice i da ima problem s kontrolom.

Kritizira sve što napraviš

Često te kritizira. Ništa od onog što napraviš nije dobro. Nerijetko te kritike dolaze pod krinkom da "samo želi najbolje za tebe". To ide toliko daleko da će te možda pokušati naučiti kako da pravilno držiš vilicu ili nešto drugo jednako trivijalno. Na taj način pokušava ti nametnuti kontrolu.

shimmer fallback

Govori ti što da radiš sa svojim tijelom


Bilo da ti sugerira što bi trebala jesti, neprestano ti govori da trebaš smršavjeti, nagovara te da kreneš na ples na šipki, brani ti da se ošišaš ili da napraviš tetovažu, tvoj dragi ima ozbiljnih problema. Ništa od toga nije njegova stvar.

shimmer fallback

Nastoji te odvojiti od tvojih prijateljica

Muškarci koji imaju problema s kontrolom, uvijek će nastojati izolirati od drugih osobu s kojom su u vezi. To mogu činiti na brojne načine - odbijat će izlaziti s tvojim prijateljima, branit će i tebi da se družiš s njima. Ni jedna od tvojih prijateljica neće mu biti simpatična. Ako i izađeš s njima, zvat će te da vidi gdje si i tražit će od tebe da mu se javljaš.

shimmer fallback

Ne podržava te


Muškarac koji je nesiguran u sebe, a takvi su control freakovi, u ničemu te neće podržavati. Štoviše, na sve načine će ti pokušati uništiti samopouzdanje i posramiti te ukoliko primjerice, upišeš neki tečaj ili se vratiš na fakultet kako bi ga završila. Njemu je bitno da je on bolji od tebe u svakom pogledu. To ga hrani.

shimmer fallback

Ne vjeruje ti


Ako ti ne da voziti svoj auto, rezervirati stol za večeru ili prošetati psa bez njega, u vezi si s vrlo iskompleksiranim muškarcem koji ima problem s kontrolom. Ako nema u tebe povjerenja toliko da ti prepusti i najjednostavnije poslove, nikada nećete imati ravnopravan, partnerski odnos. Može se dogoditi da pod njegovim utjecajem s vremenom zaista postaneš nesigurna u svoje sposobnosti. Progledaj dok je vrijeme i makni se od ovakve osobe.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.