Klimav ti klimaks?

Premalo vode i štikle? Ovo su neki od razloga zbog kojih ne možeš doživjeti vrhunac

Visoke potpetice i sjedilački posao ubojice su orgazma, no ima ih još. Pročitaj u nastavku što sve utječe na postizanje vrhunca, a čini ti se da nema veze s aktivnošću pod plahtama

pexels-valeria-boltneva-185481.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Koliko puta ti se dogodilo da iz kreveta izađeš kratkih rukava? Ili možda bolje da postavimo pitanje: Koliko puta si doživjela orgazam? Naime, mnoge žene svoje vrhunce mogu izbrojati na prste. Ne pretjerujemo, to je znanstveno dokazano. Klinika u Clevelandu provela je istraživanje koje je pokazalo da samo deset posto žena može bez problema doživjeti orgazam, piše Woman's Day.

Play logo
shimmer fallback

Za onih 90 posto klimaks je poput leptira - osjetljiv i plah. Odleprša u trenu, može ga prestrašiti i najmanji šum. Ili je poput mimoze osjetljiv na svaki podražaj, hmm. osim na onaj na koji bi trebao biti. Ako si i ti u ovih 90 posto, u nastavku pročitaj koji sve iznenađujući čimbenici mogu utjecati na orgazam. Nećeš vjerovati, ali među njima su i visoke štikle. Njega će, kada ih obuješ, upravo one lansirati u sedmo nebo, izuti iz cipela, a tebi otkazati let do vrhunca. No, da ne duljimo, prelistaj tekst u nastavku i upoznaj neprijatelje orgazma, riješi ih se i uživaj u seksu.

Ne piješ dovoljno vode

Tijelo treba vodu kako bi moglo pravilno funkcionirati. Voda prevenira umor, zatvor, a može ti itekako poboljšati seksulani život. Eden Fromberg, holistička ginekologinja iz New Yorka za portal Women's Day objasnila je da tkivo intimnog područja koje je prožeto nervnim završecima mora biti dobro hidrirano želiš li osjetiti podražaje, ali i kako bi moglo lučiti svoj prirodni lubrikant. Preporuča da sat dva prije seksa popiješ pokoju čašu vode, osobito ako si pila alkohol.

shimmer fallback

Ne glasaš se

Česta pogreška koju žene rade je suzdržavanje od iskazivanja svojih emocija, raspoloženja i želja tijekom seksa. Glasanje je provjeren put do orgazma, štoviše autocesta. Želiš li doživjeti klimaks, često i intenzivno dahći, viči, stenji, pričaj. Štogod te pali, radi, samo se nemoj susprezati. Na ovaj način tijelo pripremaš na "vatromet".
Ako ti je to neugodno, postoji još jedan način. Fokusiraj se na kožu. Osjeti partnerovu kožu na svojoj, njegove dodire, pritisak tijela na tijelo. Potenciraj ove senzacije i dovest će te do vrhunca.

Play logo
shimmer fallback

Lijekovi

Određeni lijekovi mogu utjecati na razinu prolaktina, hormona u organizmu koji reducira libido, čineći te nezainteresiranom za seks ili, ukoliko interes postoji, smanjuje ti vjerojatnost za orgazme. U te lijekove spadaju oni koji reguliraju visoki krvni tlak, antidepresivi, lijekoviza alergije te pilule protiv začeća (ispada da imaju dvostruki učinak - djeluju na hormone, ali i doslovce ubijaju želju za seksom).
Ako primijetiš da tako djeluju na tebe, posavjetuje se s liječnikom. Možda postoji druga terapija koja će ti odgovarati.

shimmer fallback

Bojiš se izgubiti kontrolu

Naučena si da kontroliraš svaki aspekt svog života, no u krevetu bi trebalo učiniti upravo suprotno - ispustiti uzde iz ruku. Pokušavanje zadržavanja kontrole tijekom seksa ubija orgazam jer je u njegovoj prirodi da ovlada tvojim tijelom i preplavi svaku njegovu stanicu. Moraš mu se naučiti prepustiti želiš li ga doživjeti. Slikovito, moraš mu otvoriti vrata želiš li da uđe.

shimmer fallback

Ne samozadovoljavaš se

Kroz masturbaciju upoznaješ svoje tijelo, otkrivaš što te uzbuđuje i pronalaziš svoje erogene zone. Kada znaš gdje se nalaze tvoje erogene zone i što one vole da im se radi, tijekom odnosa s partnerom jasno mu možeš reći što mu je činiti kako bi postigla orgazam. Time ćeš spriječiti da luta i uludo troši energiju - kako svoju tako i tvoju. Stoga, pronađi ponekad vrijeme samo za sebe…

Play logo
shimmer fallback

Nisi jasna

Ovaj razlog može i ne mora biti vezan uz prethodni. Naime, možda ne znaš što te uzbuđuje jer ne poznaješ svoje tijelo pa time partneru ni ne možeš reći što da radi. Ili si, pak, presramežljiva ili misliš da je iskazivanje svojih želja presebično. Želiš li orgazme, zaboravi na sramežljivost i prihvati sebičnost kada je seks u pitanju. Ako ti je lakše nazovi je drugim riječima, primjerice - odgovornost za vlastiti užitak. Ukoliko to ne učiniš, možeš zaboraviti na orgazme.
Jasno mu reci što voliš, a što ne voliš. Ponekad to i ne moraš izreći, dovoljno je da mu uzemš ruku i staviš je gdje ti paše ili ga primiš za glavu i diktiraš mu tempo.

shimmer fallback

Pun ti je mjehur

Postoje psihičke i fizike blokade, a pun mjehur spada u fizičke. Vrlo je teško postići orgazam dok ti se piški. Ne možeš se fokusirati na užitak i opustiti jer moraš zadržavati mokraću, a i osjećaš golem pritisak u određenim trenucima penetracije. Stoga, prije, no što se prepustiš strastima, prepusti se zovu prirode.

shimmer fallback

Većinu dana sjediš

Tko bi rekao da priroda tvog posla utječe na tvoje orgazme. Sjedilački način života loše djeluje na zdjelične mišiće što može izazvati bolove, a time ugroziti orgazme.
Kako bi sanirala šteštu od sjedenja, svakih pola sata do sat ustani i razgibaj se, osobitu pažnju posveti otvaranju kukova, istezanju donjeg dijela leđa te napravi pokoji čučanj i vježbu krava-mačka. Na taj način potaknut ćeš cirkulaciju u zdjelici i razgibati ključni dio tijela kada je u pitanju seks.

Play logo
shimmer fallback

Nosiš štikle

Vidiš ti o kakvoj je kontradikciji ovjde riječ. Štikle su najseksi obuća koja postoji i vjerojtano jedan od najčešćih muških fetiša, no iste te štikle tebi će uskratiti orgazme. Naime, hodanje u njima loše djeluje na mišić iliopsoas koji je povezan s mišićima i živcima u zdjeličnom zidu i genitalijama. Kada je iliopsoas napet i zategnut, a to se događa kod žena koje često nose štikle, dolazi do napetosti u spomenutim organima i mišićima, što pak pogubno djeluje na seksualni užitak. Inače, iliopsoas je veliki mišić, smješten duboko u tijelu, a povezuje lumbalnu kralježnicu i zdjelicu s bedrenom kosti. On je aktivan kada hodaš i kod rotacija kuka. Najbolje ćeš ga istegnuti u asani goluba.

shimmer fallback

Suhoća

Mora kliziti - ovo je jedno od glavnih pravila dobrog seksa. Naime, ako stavri pod plahtama ne klize doći će do trenja, peckanja, bolova, i kod tebe i kod njega a to nikako ne pogoduje postizanju orgazma. Ukoliko iz nekog razloga osjećaš suhoću u rodnici - to mogu biti hormonalne promjene, period u kojem se nalaziš u ciklusu, stres ili možda nisi pila dovoljno vode, kao što smo navele na početku, pomognite se lubrikantom. Tržište lubrikanata je golemo i sigurno ćete naći savršeni za sebe.

shimmer fallback

Kao što vidiš riječ je o sitnicama od kojih neke nikada ne bi povezala sa seksom, no na njega utječu. Poradi na njima i konačno od seksa uzmi sve što bi ti trebao pružiti, prije svega užitak i to redovit.

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.