Preko ograde

Varaj, varaj, varalice: 6 razloga zašto žene varaju muškrace

Ne varaju samo muškarci kako se nekad mislilo. No, razlozi zbog kojih se žene upuštaju u prevaru malo su drugačiji, nego kod njih

dainis-graveris-nkSU6AMtpTQ-unsplash.jpg
Foto: Pexels

Uvijek kada govorimo o prevari, najčešće mislimo na muškarce koji varaju i žene koje su prevarene. A što kad je suprotno? I to se događa. Sve češće. Žene varaju jednako kao i muškarci pa čak i više. Studija koju je proveo amerčiki Centar za istraživanje javnog mišljenja, a objavio portal Brides.com, pokazala je da su djevojke i žene u dobi od 18 do 29 godina nevjerne u većem broju, nego njihovi muški vršnjaci.

Image
Foto: Pexels
Image
Što žene žele?

Ovo su seksualne tajne za koje žene žele da ih muškarci znaju

Jačanje feminizma i financijska neovisnost dovele su do toga da žene više ne pristaju na kompromise, kao što su nekada morale. Osigurale su si materijalnu egzistenciju, obrazovane su i ne libe se potražiti emocionalno i seksualno zadovoljstvo izvan veze, ukoliko im istoga nedostaje u njoj. Riskiraju prekid i razvod braka i u to se svjesno upuštaju jer znaju da dalje mogu same. Odnosno da negdje drugdje možda čeka njihova sreća. U nastavku ti otkrivamo najčešće razloge ženske prevare.

Nezadovoljstvo u vezi

Ovo je jedan od ključnih razloga nevjere, osobito kod žena. Možda će pokušati razgovarati s partnerom o problemima koje imaju, a on će ih ignoriratite e ona otići korak dalje. Prevaru će opravdati tvrdnjom da njezinom partneru ionako nije stalo do nje pa to što radi nije ni važno.

Image
Foto: Pexels

Manjak samopouzdanja


Žene često varaju zbog toga što nemaju samopouzdanja i povrdu o svojoj vrijednosti traže izvan veze. Nije im dovoljno da ih želi osoba s kojom jesu. Kada netko izvana pokaže interes za njih, ukoliko su nesigurne u sebe, velika je vjerojatost da će se upustiti u preljub.

Image
Foto: Pexels

Manjak emocija


I dok je kod muškaraca želja za seksom glavni motiv prevare, kod žena je to emocionalna potreba. Ako im partner ne pruža toplinu, sigurnost, ljubav i razumijevanje, potražit će ih negdje drugdje. I dok je seksualna prevara površna, ona emotivna je puno dublja. Žene će se teže upustiti u nju, no kada se jednom dogodi, nema natrag.

Image
Foto: Pexels

Kriza srednjih godina


Kada ona nastupi, nismo svoji - ni žene ni muškrci. Kriza srednjih godina mogla bi se uzeti kao olakotna okolnost za delikte, baš kao u povijesti južina u Dubrovačkoj Republici. Svakakve gluposti nam padaju na pamet i prava je sreća ako iz ovog, drugog puberteta, izađemo neokrznuti.

Image
Foto: Pexels

Zdravstveno stanje


Depresija i nevjera idu ruku pod ruku. Naime, afera čini život uzbudljivim. Kada si nekome privlačna, a i ta osoba tebi, u mozgu se luče dopamin i serotonin - neurotransmiteri koji podižu raspoloženje, iste one kemikalije koje ćeš u organizam unijeti antidepresivma. Moglo bi se reći da nevjerom pokušavaš izliječiti depresiju. Ovo nije opravdanje za varanje, većć alarm da poradiš na problemu koji te muči.

Image
Foto: Pexels

Prilika


Prilika čini lopova, kaže poslovica i nije daleko od istine. Najpametnije bibilo izbjegavati situacije u kojima se lako prelaze granice - pijanstva, tulume, mjesta na kojima smo sami s nekim tko nam se sviđa. Želiš li ostati vjerna svom partneru, jednostavno pazi što radiš. Preveniraj.

Image
Foto: Pexels