Kukavica ostaje kukavica

ON je nestao bez riječi i traga? Ne zovi policiju, već izvuci najbolje iz toga

Bili ste u vezi. No, jedan dan on se samo prestao javljati. Oh, da, kako bi rekli 'ghostao' te. Sto misli ti prolazi kroz glavu: Zašto? Kako je mogao? I dok bi ti alarmirala policiju da ga pronađe i vrati natrag, njega nije briga za tebe ni koliko je crnog pod noktom. Zaboravi ga

kyle-broad-P9rQn2qcEV0-unsplash (1).jpg
Foto: Unsplash

Činilo ti se da vaša veza ide u pravom smjeru, o svemu ste razgovarali, stvarali planove, upoznali obitelji, rezervirali hotel po opako niskoj cijeni za posljednji vikend u listopadu, da malo uživate jedno u drugome i onda je on odjednom nestao. Poput duha.

Ne odgovara na pozive i poruke, iščezao je s društvenih mreža i doveo te do ludila. Što učiniti kada ti dragi, ustvari sad ga već možemo zvati bivši dragi, a ako ti dođe ruku i pokojni - šalimo se (ležati u zatvoru nikad nije rješenje) ispari?

Image
Odluka nije laka

Razmišljaš o prekidu? Ovo je pet važnih pitanja koja si trebaš postaviti

shimmer fallback


Znamo, osjećaš se poniženo i bijesno, no rješenje nikako nije bilo kakav oblik agresivnosti, a ni samookrivljavanja. Stoga pitanja poput: "Što nije u redu sa mnom?" i "Zašto me ne voli?", odmah zaboravi. U nastavku ti otkrivamo kako se ponašati ako te partner ostavio na ovako kukavički način.

Ne lovi duhove

Neće se vratiti i ti to dobro znaš. Zato ne pokušavaj opravdati njegovo ponašanje i tražiti mu isprike, poput one da je prolazio kroz teško razdoblje, bio depresivan, jako alergičan na ambroziju ili u poslu do ušiju. Nažalost, uopće više nije bitno što mu se događalo jer je činjenica da te toliko ne poštuje da nije bio u stanju nazvati te ili ti poslati poruku. Zato, suzdrži se od toga da ti njemu pošalješ poruku čak i ako očajnički želiš dobiti odgovore. Zapamti, uloviti duha je isto kao uloviti sjenu - besmisleno i nemoguće.

shimmer fallback

Nije do tebe, do njega je

Kada si povrijeđena sklona si samokritici i samosažaljevanju, baš kao i svi drugi. To je prirodna reakcija. No, time njemu daješ na moći i činiš da, iako ga nema, upravlja tvojom svakodnevicom i tvojim raspoloženjem, drugim riječima tvojim životom. Budi sretna što ti je dao uvid u to kakav je i što si ga se na vrijeme riješila. Ne želiš biti s osobom koja će pobjeći čim postane teško ili koja je s tobom samo dok ima koristi od toga.

shimmer fallback

Da, boli, ali proći će

Biti ostavljena bez upozorenja, bez pozdrava i bez objašnjenja, boli i ponižavajuće je, no na tebi je da iz ovog neugodnog događaja naučiš nešto, a to je kako se odnositi prema drugima. Na svojoj si koži iskusila kako peče tuđi kukavičluk pa budi ona koja će prekinuti niz i koja se prema nekome drugome neće tako ponašati. Nikome ne duguješ duga i široka objašnjenja, no nekoliko riječi nužno je reći radi ljudskosti. Najbolje u lice, no i poruka je bolja do ničega.

shimmer fallback

Bolje je tako

Možda trenutno nemaš osjećaj da je tako, no bolje da je otišao - čak i na ovakav način, nego da je ostato i tratio ti vrijeme. Stoga, zaboravi ga. Sada si slobodna i možeš dozvoliti nekome tko te je vrijedan da uđe u tvoj život.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.