Crvene zastavice koje su ustvari zelene

Nemoj ga pogrešno procijeniti: Znakovi za uzbunu koji to ustvari nisu

To što si se opekla u prethodnim vezama, možda i braku, ne znači da ćeš opet pa čak ako tvoj bivši i tvoj novi pokazuju neke slične karakteristike

omid-armin-OvgYOJausq8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Iako se u početku možda čine kao crvene zastavice, odnosno alarm za uzbunu, ovi znakovi kod muškarca mogu biti pokazatelj da je riječ o odanoj i dobroj osobi, tvom potencijalnom savršenom partneru, čovjeku kakvog bi svaka žena poželjela kraj sebe. Stoga, ne prenagljuj s brisanjem njegovog broja iz svog mobitela ako ti se učini previšen vezan na svoju mamu, već pristupi odnosu oprezno i daj svom novom dečku priliku da ti možda jednog dana postane suprug.

Image
Kraj ljubavi

Opreza nikad dosta: 6 stvari koje će uništiti i najbolji brak

Image
Foto: Pexels

To što si se opekla u prethodnim vezama, možda i braku, ne znači da ćeš opet pa čak ako tvoj bivši i tvoj novi pokazuju neke slične karakteristike. Budi hrabra, ali i pametna. Nisi klinka. U nastavku ti donosimo znakove koji su vrlo slični onim upozoravajućima i mogla bi ih krivo iščitati, a ustvari karakteriziraju zrelog, odanog muškarca koji nije iskompleksiran.

Jako je povezan s majkom

Možda si ušla u njegov život u trenutku kada mu se događaju velike stvari, odnosno njegovim bližnjima, u ovom slučaju mami. Možda ide u mirovinu ili seli u dom za umirovljenike i njezin sin je taj koji će joj pružiti svu moguću podršku i biti tu za nju. To je odlika dobrog čovjeka. Ili ukoliko živi sama, naravno da će je redovito posjećivati. Bitno je da njihov odnos ne ugrožava vaš i da, ukoliko postanete ozbiljni, nju ne stavlja ispred tebe. Zdrav odnos majke i sina znak je da će takav imati i s tobom.

Image

Nije pretjerano ambiciozan

Na nekom ste od svojih prvih spojeva i i ispituješ ga o njegovim planovima za budućnost, inzistiraš na konkretnim odgovorima i zanima te gdje se vidi za pet godina, a on kaže da ne zna gdje se vidi prekosutra. Odmah ti se pred očima kreću vijoriti crvene zastavice jer misliš da je pred tobom čovjek bez perspektive i ambicija, a takvoga ne želiš. Razmisli malo bolje, možda je on osoba koja zna živjeti u trenutku, a to je mnogima od nas teško naučiti. To što nema viziju o tome kako će njegov život izgledati za pet godina, ne znači da nije odgovoran i predan poslu koji radi te da mu ništa u životu nije važno.

Image
Foto: Unsplash

Nije imao puno veza

Sa svakom vezom i svakim prekidom učiš nešto novo. Jasnije ti je kakvu osobu želiš za partnera, ali još više što ne želiš. Sve si bolja u liječenju svog slomljenog srca. No, isto tako može se dogoditi da iz veza ne naučiš ništa i da stalno ponavljaš iste pogreške te iz svake izađeš slabija i s manje povjerenja u ljude. Razvodi su još teži za podnijeti i nako njih puno smo opreznije i kritičnije. No, kao što smo rekle, ne treba osoba sve to proći kako bi bila zrelija u odnosu, nerijetko ni ne bude zrelija već samo više izranjavana. Osobe koje nisu imale puno partnera, najčešće znaju što žele, imaju visoke kriterije, svoje srce ne daju olako, a kada ga daju, to čine zauvijek. Manjak iskustva one nadoknade iskrenim osjećajima i potpunom predanošću. To su zreli ljudi.

Image
Foto: Unsplash

Preopušten je

Prema tvojim kriterijima, muškarac s kojim izlaziš je preopušten i nimalo organiziran, dok si ti osoba koja dane ima isplanirane u sat. Ustanete se u subotu ujutro i on ne zna kakav mu je plan za taj dan već satima ispija jutarnju kavu i radi nešto u čemu uživa, nerijetko je to ništa. No, sa završetkom dana ipak primjećuješ da je subota bila divna. Prošetali ste, kuhali zajedno ručak, otišli na izlet, spontano i bez stresa. Ne treba uvijek sve kontrolirati. Ukolik ste po ovom pitanju jako različiti, s vremenom možete pronaći neku sredinu, ako je odnos vrijedan kompromisa. Osim toga, ovakav muškarac može te naučiti da malo popustiš uzde i da ne nastojiš sve držati pod kontrolom. Vidjet ćeš kakvo je to olakšanje, a svijet neće propasti. Štoviše, ništa se u njemu neće promijeniti.

Image

Previše te voli

Sve mi padamo na nedostižne i zločeste, čitaj nezrele muškarce. Da, zrelost nema veze s godinama. Zeleni mogu biti i kada steknu uvjete za mirovinu, ustvari dok god dišu. Neki se nikada ne opamete. No, sada ne pričamo o njima, već o ovima drugima.

Kad imaš osjećaj da te on voli više, nego što ti njega voliš, instinktivno se javlja nagon za bijegom i povlačenjem ili odnos postaje dosadan, a tvoj partner nezanimljiv. Umjesto da prekineš vezu pokušaj otvoriti svoje srce osobi koja ti je svoje srce servirala na pladnju. Drugačiji je od onih s kojima si dosad izlazila. Tu je za tebe, voli te i ostaje koliko god ga ti pokušavala odgurnuti od sebe. Stani na loptu, daj mu priliku, daj sebi priliku.

Image