Problemi u ljubavi

4 nesvjesna načina na koja žene 'odbijaju' muškarca od sebe

Nesuglasice u ljubavi mogu se pojaviti i ako muškarac ne može izraziti svoje osjećaje ili misli da nije privlačan svojoj partnerici

profimedia-0205243587.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ljubav je područje života u kojem su muškarci češće slabiji nego jaki. Često rade stvari samo kako bi zadovoljili ili impresionirali ženu, posebno na početku veze. Kako godine idu i ljubav prolazi kroz različite faze također moraju biti snažni, a od njih se ne očekuje ni da pokazuju svoje osjećaje. Sve to može biti teret za muškarca, alii narušiti ljubavni odnos.

Image
Vrijeme je da im stanemo na kraj

5 velikih mitova o ljubavi, seksu i muškarcima koje trebaš zaboraviti

Zbog tog stoičkog ponašanja često kriju mnoge stvari. Ne žele vidjeti razočaranje ili bol u ženinim očima, a zbog toga će mnoge stvari ostati prešućene. Međutim i žene često nesvjesnim ponašanjem zapravo "tjeraju" muškarca od sebe. Kako bi ljubavna veza dobro funkcionirala i dalje rasla dobro je razumjeti činiš li te stvari i dopuštaš li svom muškarcu da se osjeća slobodno i zadovoljno.

Prigovaranje kada on pokazuje trud

Odrasli ljudi s iskustvom stječu i mudrost, a to znači da i točno znaju što ne žele ili žele. U ljubavnim vezama neke su stvari vrlo očite, vjerojatno ćeš dobiti cvijeće, ali neke druge će tek morati naučiti. S druge strane, žene ponekad pretpostavljaju da bi "muškarac trebao znati" kako se uvijek ponašati u vezi. Ako se muškarac trudi i pokazuje interes za nove stvari onda ga nemoj odmah "presjeći" i prigovarati. Nužno je muškarcu olakšati korake u vezi jer njemu možda stvari nisu tako očite kao tebi.

Image
Foto: Unsplash

Zaboravljaš da je i njemu važno divljenje

Žene vrlo lako hvale i dive se slavnim muškarcima poput Davida Beckhama ili nekim drugim zvijezdama. No zašto je tako teško dati kompliment svom muškarcu? Nije tako teško reći "dušo, danas izgledaš divno". Nakon takvog komplimenta sigurno ćeš se osjetiti njegov seksi vrući pogled. Muškarci također žele osjetiti da su poželjni i seksi ženi koju vole. To znači da ga ona voli i poštuje, kao i on nju.

Image
Foto: Unsplash

Često se ne može izraziti

U partnerskoj vezi muškarci obično pokušavaju izbjeći sukobe jer žele mir i tišinu. No opet, neslaganje i svađe dio su romantičnog odnosa. Žena može misliti da je muškarac odsutan i ravnodušan ako je tih, a situacija u domu mirna. No, to nije nužno istina. Muškarci manje govore i teže ulaze u konverzacije, ali kada želi razgovarati budi sigurna da ima dovoljno prostora da se slobodo izrazi.

Image
Foto: Unsplash

Niste prisutne u sadašnjosti

Iako često čujemo kako smo previše fokusirani na gledanje u svoje telefone i društvene mreže, žene ipak puno manje priznaju krivnju kada se radi o tim stvarima. Zato bi bilo najbolje da par pokuša obaviti što više obveza u toku dana kako bi se u zajedničkim trenucima mogu posvetiti samo sebi. To znači da bi dobro da se i odvoje od svojih telefona, piše Your Tango.

Image
Foto: Unsplash