Otkrivaju stručnjaci za odnose

Problem mnogih parova: 5 razloga zašto dolazi do gubitka intimnosti u braku

Seks nije najvažniji čimbenik za sreću u odnosu, no nedostatak intimnosti u braku može izazvati ozbiljne probleme kao što su ljutnja, nevjera, loša komunikacija, manjak samopoštovanja i izolacija te u konačnici završiti razvodom

justin-groep-SPTwFiz2U44-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Jedan od najčešćih problema koji se javljaju u dugoročnim vezama ili braku je gubitak intimnosti i strasti, što onda u konačnici dovodi i do narušavanja seksualnog života. Brak bez seksa problem je brojnih parova, a može izazvati brojne frustracije i probleme.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Bračni problemi

Još uvijek postoji nada: 7 znakova koji pokazuju da je brak vrijedan spašavanja

Naime, intimnost je vitalni dio svake veze. Kada seks i intimnost nestanu, između partnera nastaje distanca, a brojni ljudi u takvim situacijama zadovoljenje svojih potreba počinju tražiti izvan primarnog odnosa te se upuštaju u aferu s nekim drugim.

Nameće se pitanje – može li brak bez seksa uopće opstati?

Iako seks nije najvažniji čimbenik za sreću u odnosu, nedostatak intimnosti u braku može izazvati ozbiljne probleme kao što su ljutnja, nevjera, loša komunikacija, manjak samopoštovanja i izolacija, a sve to u konačnici dovodi do nepopravljive štete i završava razvodom.

Image

Izvor: Giphy


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se manjak intimnosti ne riješi, prije ili kasnije će se pojaviti problemi, a između supružnika se gubi emocionalna i verbalna veza. Da bi se brak bez seksa 'popravio' ili da bi se prevladao taj nedostatak intimnosti, vrlo je važno razumjeti uzroke koji dovode do gubitka intimnosti u braku.

Prema mišljenju stručnjaka za odnose, ovo je pet najčešćih razloga zbog kojih u braku nestaje intimnost:

1/6

Možda će te zanimati

Image
PRVA POBJEDNICA

Spektakularno finale! Hana Ivković osvojila titulu 'Superstara' i 50 tisuća eura

Image
VELIKO FINALE

Tko će biti prvi hrvatski 'Superstar'? Hana, Toni, Petar ili Dino – večeras doznajemo pobjednika