Rješenje vaših (seksualnih) problema

S pravim pozama do vrhunca: Ovo su najbolje poze za najčešće seksualne probleme

Seksualni terapeuti otkrili su koji su to najčešći seksualni problemi koji se javljaju među parovima, ali i najbolje seks poze za svaki od tih problema

pexels-emma-bauso-3585812.jpg

Svaka se veza, bila ona duga ili kratka, ponekad nađe u problemima kada je seks u pitanju. Nekada to bude nedovoljna količina seksa, a nekada problemi poput preuranjene ejakulacije, boli tijekom odnosa ili čak nedostatka intimnosti. Da - sve su to stvari s kojima se suočava sve više ljudi i o kojima je važno razgovarati, kako sa stručnjacima, tako i sa svojim partnerom.

Image
Zauzdaj svog 'pastuha'

Dočekajte i tvoj orgazam: Poze koje dokazano produljuju seksualni odnos

Seksualni problemi nisu ništa novo, a nedavno je provedena anketa koja je otkrila najčešće seksualne probleme s kojima se suočavaju parovi - i što možeš učiniti kako bi riješila te probleme. U Klinici za online seksualnu terapiju i veze Between Us Clinic provedena je anketa među 43 seksualna terapeuta, a oni su otkrili najčešće seksualne probleme, ali i najbolje poze u seksu koje bi ih mogle riješiti.

Kada se radi o seksualnim problemima najvažnija je komunikacija između partnera, no ove bi poze mogle biti rješenje za seksualne probleme koji su se pojavili između tebe i tvog partnera i olakšati vam put do veće intimnosti - ali i vrhunca.

Poze protiv preuranjene ejakulacije

Jedna od najčešćih seksualnih poteškoća kod muškaraca definitivno je prerana ejakulacija, no i za taj problem postoji rješenje. Iako seks ne mora dugo trajati da bi bio izvrstan, isprobavanje novih poza moglo bi pomoći ovom problemu. Stručnjaci su nekoliko poza ocijenili najboljima za odgađanje ejakulacije, a među njima su se našle žlica, misionarska poza, doggy-style poza i kaubojka.

Doggy-style poza omogućuje penetrirajućem partneru više kontrole nad brzinom, dubinom i stimulacijom, a seksualna terapeutkinja ističe da poza žlice ima brojne prednosti - osim što muškarcu daje kontrolu, omogućuje i optimalan kontakt koža-na-kožu, dobar protok krvi u penis, a zbog kuta i plitkog potiska usporava sposobnost prebrzog kretanja.

Image
Foto: Pexels

Osim toga, i misionarska poza odlična je za muškarce koji žele kontrolirati ejakulaciju, a s time se slaže i seksualni terapeut Joseph Winn. On ističe da u ovoj pozi muškarci mogu usporiti i kontrolirati brzinu penetracije te se usredotočiti na disanje i na taj način 'odgoditi' ejakulaciju.

Poze protiv nedostatka intimnosti

Kod mnogih parova javlja se problem nedostatka intimnosti, strasti i povezanosti za vrijeme seksa, ponajprije zato što se uglavnom fokusiraju na postizanje orgazma. A ako i ti i tvoj partner žudite za većom intimnošću za vrijeme seksa, postoji nekoliko poza koje vam mogu pomoći - lotos, misionarska poza, kaubojka i žlica.

Image
Foto: Pexels

Lotos je poza u kojoj tvoj partner sjedi na krevetu s prekriženim nogama, a ti mu sjedneš u krilo, licem okrenuta prema njemu. Ova će vam poza pomoći da uskladite svoje pokrete, a s obzirom na to da ste okrenuti licem u lice, to znači i puno kontakta očima, a samim time i veću intimnost.

Seksualna terapeutkinja Bailey Hanek kaže da misionarska poza jača osjećaj intimnosti jer u njoj možete održavati kontakt očima i fizičku bliskost, a seksualna terapeutkinja Sara Sloan ističe da kaubojka potiče strast i intimnost jer omogućuje kontakt očima i ljubljenje, kao i razmjenu kontrole.

Poze protiv boli tijekom seksa

Otprilike jedna od 10 žena osjeća bol tijekom seksa, a razlozi za to mogu biti razni, od endometrioze do vaginizma. Koji god da je razlog, važno je razgovarati s liječnikom, a nakon što se posavjetuješ sa stručnjakom, postoje i neke seks poze koje bi ti mogle pomoći u ublažavanju boli tijekom seksa.

Seksualna terapeutkinja Becky Crepsley-Fox kaže da ako osjećaš bol tijekom seksa, tada je najbolja poza kaubojke u kojoj si ti gore, jer ćeš na taj način imati kontrolu nad dubinom penetracije. Napominje i da je vrlo važno da su vulva i vagina 'zagrijane' prije samog odnosa kako bi se spriječila daljnja bol ili nelagoda, a korištenje lubrikanta može biti od velike pomoći u tome.

Image
Foto: Pexels

Seksualna terapeutkinja Heather Huckett kaže da je ovo još jedan seksualni problem u kojem poza žlice može biti odlično rješenje. U ovoj je pozi duboku penetraciju teže postići, a duboka penetracija ono je što želimo izbjeći ako nam je seks bolan.

Poze za veću stimulaciju klitorisa

Ženama nije lako doći do vrhunca samo penetracijom. Zapravo, oko tri četvrtine žena treba stimulaciju klitorisa kako bi doživjele orgazam. Srećom, veća količina ručnog i oralnog seksa može pomoći, zajedno s isprobavanjem nekih novih seks poza, a seksualni terapeuti slažu se da su za veću stimulaciju klitorisa odlične kaubojka, obrnuta kaubojka i doggy-style poza.

Image
Foto: Pexels

Klinička seksologinja Saunders kaže da kaubojka i obrnuta kaubojka dobro rješavaju problem nedostatka stimulacije klitorisa, jer kad je žena gore, lakši je pristup njezinom klitorisu. Te poze omogućuju ženi da se kreće na način da trlja klitoris o partnerovo tijelo, ili da njezin partner koristi prste ili vibrator za dodatnu stimulaciju.