Savjeti za uspješnu vezu

Kako do uspješne veze? Ovi sretni bračni parovi imaju savjete

Put do dugog (i sretnog) braka ili veze nije nimalo jednostavan, a nekoliko parova koji su u sretnom braku podijelili su svoje savjete za uspješnu vezu - u nastavku saznaj koji su to

priscilla-du-preez-9vHPCKymSh0-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Prema istraživanjima, potrebna je samo petina sekunde kako bismo se zaljubili u nekoga. Međutim, brak i njegova dugovječnost nemaju veze sa znanošću. Sve ovisi o tome koliko radimo na braku i trudu koji ulažemo u njega kako bismo ga što dulje održali na životu, a to zna svatko tko je u dugom braku.

Image
Nije teško

I male stvari su bitne: Savjeti za sretnu i uspješnu vezu

Brak iziskuje trud, žrtvu, kompromis i brojne druge stvari, što najbolje znaju oni koji su u braku već dugo vremena. Među njima su i ovi korisnici Reddita, koji su na ovoj društvenoj mreži podijelili svoje najbolje savjete za sretan brak. Neki od njih zajedno su čak 15 ili 20 godina, a podijelili su neke jednostavne, ali učinkovite savjete koji bi ti mogli dobro doći.

Rješavanje svađa i nesuglasica

"Kada uđete u nesuglasice, nemojte to pokušavati riješiti odmah. Odvojite pet do 10 minuta da razmislite svatko za sebe, a zatim razgovarajte. Odvojite malo vremena da saberete svoje misli i tako ćete spriječiti svađe".

"Smisao svađe nije pobijediti i imati bolje argumente, već razumjeti odakle dolazi ta svađa i zašto je važno riješiti taj problem s partnerom."

"Brak nije veza bez problema, već veza u kojoj se učinkovito rješavaju svi problemi."

Image
Foto: Unsplash

Partner kao najbolji prijatelj

"Već 21 godinu smo zajedno… Ako ne možeš sjediti u tišini sa svojim suprugom ili ako ne možete zajedno biti spontani, zapitaj se zašto. Pitala sam jednu prijateljicu: "Bi li bila prijatelj sa svojim suprugom da niste u braku?" Rekla je ne. To je tako tužno i na kraju će završiti katastrofom ako se nešto ne poduzme. Budite jedno drugome najbolji prijatelj. Požuda može na kraju nestati, ali prijateljstvo i utjeha će vas zadržati zajedno."

Image
Foto: Unsplash

Brak ne počiva na romantici

"U svibnju će nam biti 15 godina kako smo zajedno. Brak se ne gradi na romantičnim osjećajima već na odanosti, povjerenju, komunikaciji i ustrajnosti. Svaki dan odlučujem provesti ostatak života s ovim čovjekom."

"U teškim vremenima može biti teško doći do romantičnih osjećaja. Važno je ustrajati. I uvijek postoje teški trenuci, a brak se ne raspada samo zato što se takve stvari događaju. Odnos između dvije osobe može biti pravi ringišpil."

Image
Foto: Unsplash

Dovoljno prostora i važnost udvaranja

"Prostor. Dajte jedno drugome prostora. Radite različite stvari, imajte različite hobije. To će vam pomoći da rastete kao ljudi i donosite nove, svježe perspektive jedno drugome."

"Nastavi se ponašati kao da se udvaraš svom suprugu ili svojoj supruzi. Odvoji večeri za spojeve i obrati pažnju na fizičku naklonost, te riječi i geste ljubavi. Nastavi ga osvajati i iznenađivati na male načine."

Image
Foto: Unsplash

Ljutnja

"Ljutnja nije ni razlog ni izgovor za loše ponašanje. Naljutit ćete se, svađat ćete se, ali nikada se ne biste trebali vrijeđati, bacati stvari ili udarati. Ako ne možete kontrolirati ili odlučite ne kontrolirati ono što izlazi iz vaših usta kada ste ljuti, prvo poradite na tome, a zatim se oženite."

"Ponekad je u redu otići ljut u krevet. Postoje neki argumenti ili nesuglasice koje treba "prespavati" da bismo ih shvatili. Često ćeš se probuditi sljedećeg jutra i shvatiti da ste oboje pogrešno razumjeli nešto ili ste jednostavno bili neraspoloženi."

Image
Foto: Unsplash

Važni razgovori

"Najveća tranzicija je ako prije niste živjeli zajedno, a sada živite. Naviknuti se na dijeljenje svega s nekime može biti teško, ali dobra komunikacija ključna je kako bi stvari između vas funkcionirale. Razgovarajte o financijama - kad se vjenčate, preuzimate jedno drugom dugove i odgovornosti. Financije su jedan od, ako ne i najveći, razloga neuspjelih brakova, stoga ti i tvoj suprug morate biti na istoj valnoj duljini što se tiče financija."

Image
Foto: Unsplash